zondag 20 januari 2013

1158 - DE BLAUWE GESCHELPTEN ZULLEN HET RIJK DER COBURGERS MOETEN REDDEN


 

***

1158 - DE BLAUWE GESCHELPTEN ZULLEN HET RIJK DER COBURGERS MOETEN REDDEN 

 

Met wat EPO moet het lukken

 

 

***

 
Spijtig voor betrokkenen, maar voor de Vlaamse vleugel van het Blauwe Beestje, zit er niet veel slagkracht (!) meer in hun pennen. Het ziet er dus naar uit, dat Waalse vleugel de klus alleen zal moeten klaren, zodat de kans er dik in zit, dat het Beestje zich nog wel voort beweegt, maar dan als een vliegtuig met maar één motor, namelijk in kringetjes.
Eindelijk tijd om hen af te voeren naar daar waar ze thuis horen, de Gentse Barons von Munckhausen en de gepommadeerde Don Juan-kop uit de Limburg, die carrère gemaakt heeft dank zij zijn aan tyfus gestorven grootvader. Ge zoudt als Willy Krul Declercq voor minder dement worden en sterven.
Enfin, Mandoline Rutten zal dus niet anders overblijven, dan al charmerend ondergaan. Spijtig. Ze heft het zelf gekozen. Niet gelet op het lot van ’t Genever-wijf Carolien die ook namens de vergane glories van haar partij in het zadel gehesen werd? Niemand luisterde, haar vertrouwelijke mails vlogen de wereld rond, erger dan de twitters van Leterminator, en als “fin de carrière’ een charmant minister-postje zat er ook niet in.
Zeg Wendietje, ook al iets op het oog in Toscane? Of dient er gewacht te worden op de ‘sale and lease ack’ van ergens een van de Paleizen van Toertalbaum, vooraleer de fondsen vrij komen?

 

***

Ter zake :

Charles Michel: "Als N-VA en PS zo voortdoen, blokkeert alles"

19/01/13, 10u34  − Bron: belga.be

***

De PS en de N-VA zijn elkaars beste vijanden. Ze delen klappen uit, maar kunnen elkaar geen pijn doen want ze staan allebei in hun eigen ring te boksen. Charles Michel waarschuwt evenwel dat die "strategie van de beste vijanden" het risico op een totale blokkering inhoudt. .

"Het zijn elkaars beste vijanden", zegt Michel over PS en N-VA. "Enkele jaren geleden gold dat nog voor de PS en de CVP, maar nu gaat het om de N-VA en de PS. Ze pakken elkaar zogezegd aan en laten zien dat ze de beste Franstalige of de beste Vlaming zijn".

Dat is voor de liberale voorzitter echter niet de juiste strategie. "Het is niet de institutionele radicalisering die ons zal helpen. Daarmee wordt het volledig onmogelijk om sociaal-economische hervormingen te doen. Het zou een totaal immobilisme, een totale crisis met zich meebrengen. Als de twee sterke partijen, de N-VA en de PS zo verder doen, blokkeert alles", zegt de MR-voorzitter in een interview met de krant De Standaard.

Op de vraag of de PS een gevaarlijke partij is, antwoordt Michel dat het "conservatisme van de PS" dat in elk geval wel is. "En daarom ben ik ook een liberaal en geen socialist. De radicalisering, de strategie van de beste vijanden, houdt een risico in op totale blokkering. Men heeft in dit land nood aan partijen die echt de leiding kunnen nemen en besturen. Di Rupo doet zijn best als premier, daar ben ik van overtuigd, maar hij is en blijft natuurlijk een socialist".

 

***

 

 
Di Jeanetto, het vriendje van onzen Albèèèèr, is bezig hun speeltje naar de knoppen te helpen, blijkbaar daarbij naarstig bijgestaan door le Beau Didier.
Stel U voor : om een Coburger van nog slechter reputatie te helpen, begint die zo maar uit zijn nek te kletsen. Het kereltje zou tegen beter weten in, als 14de in de troon-opvolging, eens zijn leefloon kunnen verliezen en zodoende eventueel in aanmerking komen om als landloper zonder middelen van bestaan het risico lopen naar Merksplas te vliegen. Moest dat nog bestaan.
Nee, hoor, Didi wordt eerst persona non grata aan het Hof/La Cour en aan de Koninklijke harem, en wordt vervolgens gedumpt in een ongevaarlijk jobke. Als Minister van de Baraque Michel en van Het Signaal van Borange, omdat er in Wallonië nu eenmaal geen Noordzee is, om hem daarvan Minister te maken.
Voilà, weer een van de slagpennen van de Blauwe Geschelpte uitgetrokken! Uiteindelijk zullen vader en zoon Miohel als enige van de wing overblijven om de liberale gedachte uit te dragen.
Want het liberalisme is, net als het communisme en het socialisme, hebben hun tijd gehad. Nu is het tijd voor de verandering.
Zeker weten, want het staat in de sterren geschreven. Allen is het altijd gevaarlijk,  om draken met 7 koppen onder de grond te krijgen…..

 

***

 

(Get)

AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

 

 

Geen opmerkingen: