vrijdag 25 januari 2013

116 - DUBBELE POLITIEKE MOORD IN ANDERLECHT


 

***

116 - DUBBELE POLITIEKE MOORD IN ANDERLECHT

 

Anderlecht, Waar Vlamingen thuis zijn

 

Maar Vlaams Belangers aan de deur vliegen  

***

 
Hier treedt weer eens een andere (zwaar gesubsidieerde?) Vlaamse bla-bla vereniging naar voor : de Vlaamse Gemeenschaps Commissie, ofte VGC. Geen vergissing mogelijk : niet V.O.C., de Verenigde Oost Indische Compagnie, die een wereld-begrip was in vroeger dagen. Hier gaat het maar om politiek-correcte peanuts, met zware top-functies voor de vriendjes.
Diezelfde VGC krijgt in Anderlecht nu een ‘Onvoldoende’ ivm de Koninklijke Broederschap van de H. Guido (°1631), die 2 Vlamingen met de verkeerde partij-kaart uit zijn rangen uitsluit. Precies hetzelfde als de kleur-syndicaten die leden-Vlaams Belangers als melaatsen en pestlijders aan de deur zetten. Niet omdat die crimineel of onzindelijk zijn, naast de pot doen  of zo, maar omdat ze een niet door hen gegeerde politieke mening hebben. Vlaams gezind zijn mag. Belang gezind zijn mag ook. Maar de twee samen gezind zijn : dat is des duivels….

Ter zake :

Vlaams-nationalisten worden uit Anderlechtse Broederschap Sint-Guido gezet.

***

Vlaams Belang interpelleert in VGC over weerzinwekkende en discriminatoire houding van Anderlechts

 

Reeds sedert de middeleeuwen is Anderlecht een bedevaartsoord, waar pelgrims het graf en de relikwieën van Sint-Guido komen bezoeken. In 1631 richtte de Anderlechtse geestelijkheid het Koninklijk Broederschap op ter ere van Sint-Guido om net die pelgrims en de vereerders van de heilige te groeperen. Vandaag de dag bestaat het Broederschap nog steeds; en wordt het ook financieel ondersteund door onder meer de Vlaamse Gemeenschapscommissie, het hoofdstedelijk gewest en de gemeente Anderlecht. Het broederschap bestaat uit een 80-tal actieve leden die met veel waardigheid optreden in de traditionele klederdracht.

De interne reglementen van het Broederschap bepalen wie lid kan worden, en wie uit het lidmaatschap kan ontzet worden, en om welke redenen. Daarbij moet het Broederschap uiteraard rekening houden met de wettelijke bepalingen zoals de wet van 10 mei 2007, die uitdrukkelijk stelt dat uitsluiting en dus discriminatie op basis van een politieke overtuiging verboden is. Nochtans ziet het er naar uit dat het Koninklijk Broederschap van Sint-Guido – of beter gezegd haar Proost die tevens een Anderlechts CD&V-politicus is - zich net daaraan schuldig maakt. Leden met een bepaalde politieke overtuiging werd namelijk te kennen gegeven dat ze niet langer meer welkom zijn bij de vereniging.

Zo kregen onlangs de heer Louis Bogemans en zijn echtgenote, trouwe leden van het Broederschap, vanwege het Anderlechts parlementslid een schrijven, waarin duidelijk stond dat ze uit de vereniging worden gezet omdat de heer Bogemans in Anderlecht gemeenteraadslid is geworden voor Vlaams Belang. Om te beginnen is een uitsluiting op basis van politieke overtuiging dus onwettig, maar ook de manier waarop – namelijk zonder overleg binnen het Broederschap, maar louter het dictaat van één persoon – is strijdig met de reglementen van het Broederschap zelf. Vlaams Belang stelt vast dat de CD&V’er het Koninklijk Broederschap van Sint-Guido misbruikt om politieke tegenstanders te intimideren en uit te sluiten, en dat hij hierbij de anti-discriminatiewetgeving flagrant met de voeten treedt. Het is trouwens niet de eerste keer dat deze politicus overheidsmiddelen aanwendt voor eigen gebruik en misbruik!

Omdat de Vlaamse Gemeenschapscommissie het Broederschap subsidieert, zal Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens morgen (vrijdag 25 januari) tijdens de plenaire vergadering van de VGC hierover Collegevoorzitter Vanhengel pittig interpelleren. Het kan namelijk niet dat de VGC als partner fungeert van verenigingen die de anti-discriminatiewetgeving overtreden, en die door politici schaamteloos worden misbruikt voor platte partij-politieke spelletjes. Tenslotte vindt de Vlaams-nationale partij het een regelrechte schande dat desbetreffend CD&V’er via zijn onverdraagzame en dictatoriale houding het bloeiende Vlaamse verenigingsleven in Anderlecht tracht kapot te maken.

De heer en mevrouw Bogemans zelf zullen tegen de Anderlechtse CD&V’er en Proost van het Broederschap een strafklacht indienen.

 

***

 

 
Ergens kan ik die Eerw. Heer Proost niet goedkeuren, maar wel begrijpen. Want zoals in vroeger tijden een Kanunnik een kerkelijk benoemde prebende was voor het leven, zo hoopt hij, na de omvorming van dit Broederschap tot Moslimbroederschap van Anderlecht zijn postje te kunnen behouden.
Die brave meneer en die nog braver madam die de buitenwacht gekregen hebben, moeten gewoon blij zijn het er levend van af gebrachte te hebben. Onder directe Moslim-interventie was er waarschijnlijk, als naar gewoonte, bloed gevloeid of zou er met bommen en granaten gegooid geworden zijn…..

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

 

Geen opmerkingen: