maandag 21 januari 2013

1161 – BRUK SèL UND KEIN ENDE


Maandag 21 januari

Zon 8u33-17u16

H Agnes

***

1161 – BRUK SèL  UND KEIN ENDE

 

Verboden voor beesten – Defendu pour les animaux

 

Verboden voor omo”s. – schapen toegelaten

***

 
Vandaag, om te beginnen, geef ik het woord aan een oude vriend, omdat hij mij eigen ideeën veel gematigder onder woorden kan brengen.
Ik heb er helemaal niets aan toe te voegen. Buiten misschien het onvolprezen woordje van Burgemeester Freddy Beuelmans van Brussel, die tegen volgende lente een nieuw verkeersteken in zijn Europese hoofdstad wil. Zie hierboven. Zijn bedoelingen schijnen in volgende bewoordingen kenbaar gemaakt te zijn. Maar dat we maar goed uit onze doppen kijken : niet zwanzen, hé! Noch met Beuelemans, noch met de borden!
De woorden van de aankondiging in ieder geval zullen nog geschiedenis maken!
       “Enkele Brusselse gemeenten zijn van plan een speelstraat in te richten waar homoseksuelen niet welkom zijn. ‘Zo beschermen we homo’s tegen geweld en kinderen tegen moreel verderf. Iedereen wint”
***
Zijn ze daar nu helemaal zot geworden? Over dus naar Guvaal.

 

***

Ter zake :


Brussel, Vlaamse hoofdstad?

   De opmerkelijkste uitspraak van het voorbije weekeinde kwam van Gerolf Annemans. Die verklaarde op de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang dat Brussel de hoofdstad van Vlaanderen moet blijven. Voor sommige Vlaamsnationalisten lijkt dat eerder vloeken in de kerk; wie Annemans al langer kent, weet beter. Vergeten we niet dat hij het was die, samen met Steven Utsi, het boek ‘De ordentelijke opdeling van België’ schreef, het enige tot nu toe door Vlamingen uitgewerkte plan B.

 

   Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, Vlaanderen en Europa, maar tevens de aantrekkingspool voor de internationale zakenwereld. De stad ligt nu eenmaal in Vlaanderen en we zullen er hoe dan ook mee moeten blijven samenwerken. Brussel moet een twee- of meertalig hoofdstedelijk gewest blijven, waarin het Nederlands op gelijke voet met de andere talen behandeld wordt, terwijl Vlaanderen een uitsluitend Nederlandstalig gewest moet blijven. Zoals de situatie nu evolueert, zal Frans misschien nog wel een tijdje de lingua franca blijven van Brussel, maar is de kans groot dat het straks Engels wordt. Dat is nu al het geval binnen de muren van de E.U. en de NAVO, zal het steeds meer worden binnen de grotere maatschappijen en langzaam maar zeker ook in de rest van de zakenwereld en het openbare dagelijks leven.

 

      In het Weekblad van De Standaard van hetzelfde weekeinde vertelde Francis Van de Woestijne, een verfranste afstammeling van een Vlaamse familie, nu journalist bij de Libre Belgique, dat – als België zou gesplitst worden – wij, Vlamingen, Brussel kwijt zouden zijn. Dit is een vaak gehoorde verklaring van Franstalige kant, die nergens op slaat. Brussel kan niet verder zonder een continue financiering die officieel via het huidige België loopt, maar in werkelijkheid door Vlaanderen wordt betaald (iets wat ook Annemans bevestigde in zijn nieuwjaarsboodschap). Wallonië is niet in staat zichzelf te onderhouden – de hoofdreden waarom de Walen persé België willen behouden – laat staan daarbij ook nog eens Brussel.

 

   Er was dit weekeinde ook een bijeenkomst van de SP.a, waarin Tobback Jr zegde niet te snappen wat confederalisme betekent. Hij kan er natuurlijk ook niet aan doen dat hij niet slimmer is en waarschijnlijk alleen maar omhoog is gevallen dank zij zijn familienaam, maar misschien kan iemand die ‘zoon van’ eens vertellen, dat hij eens de Belgische Grondwet zou raadplegen. Dan zou hij bij artikel 35, de eerste twee paragrafen, het volgende kunnen lezen:

   “De federale overheid is slechts bevoegd voor de aangelegenheden die de Grondwet en de wetten, krachtens de Grondwet zelf uitgevaardigd, haar uitdrukkelijk toekennen.

   De gemeenschappen of de gewesten zijn, ieder wat hem betreft, bevoegd voor de overige aangelegenheden onder de voorwaarden en op de wijze bepaald door de wet. Deze wet moet worden aangenomen met de meerderheid bepaald in artikel 4, laatste lid."

   Voor het geval hij het dan nog niet zou snappen: of men het nu confederalisme noemt of iets anders: de eigen Belgische grondwet geeft de mogelijkheid dat gemeenschappen en gewesten onder elkaar kunnen uitmaken wat ze nog al dan niet samen willen doen. Dit is niet het confederalisme uit de woordenboeken, wel een variant die bruikbaar kan zijn om dit land eindelijk eens te hervormen en efficiënt bestuurbaar te maken.

   In het licht daarvan zou ook een akkoord over en met Brussel kunnen gemaakt worden, waar zowel Vlaanderen als Brussel beter van kunnen worden. Wat er dan verder met Wallonië moet gebeuren zal dan in de eerste plaats niet meer een Vlaams, maar een Waals probleem zijn. We zullen ook dan met Wallonië blijven samenwerken, maar als buren, niet langer als geldschieters

***

 

 
De kleine Muzel-kindjes bescgermen tegen moreel verval! Kardinaal Léonard had dat eens moeten durven zeggen, hij zou al lang aan het jruis zijn genageld door de goegemeente. Maar goed, dat is tenminste al dàt!  Linx (de tandem PS-SP) heeft op dàt gebied elkaar dus blijkbaar gevonden : heren-liefde is een afwijking die liefst moet worden voorkomen. De Moslim-kinderzieltjes moeten dus daartegen beschermd worden, zodat het spelen met lammetjes en later het bloedvergieten van schapen kan bevorderd worden. Samengevat : geen seks, wel bloed. Veel bloed.
Een mens zou zich afvragen waar dat gaat eindigen! Toch nooit zoals recentelijk aan de gazng i in  Mali.
O Ja! Juist! Daar zijn geen Moslims aan het werk, maar Moslim terroristen. Enfin, dat is de vocabulaire van de regime media. Enerzijds moeten ze de militaire uitgaven voor ‘onze jongens’ die daar ‘bijstand gaan verlenen’ tegen die ‘rebellen’ verdedigen, en anderzijds willen zij hun vriendjes niet tegen hen in het harnas jagen. M.a.w. zij sparen de geit en de kool; om toch maar nbiet de waarheid te moeten schrijven.
De waarheid is, dat de mensen moeten weten, dat overal ter wereld Moslims, van het ogenblik af dat ze denken voldoende genoeg in aantal te zijn, hun omgeving met vuur en met bloed proberen te domineren.
En Beulemans werkt daar dapper aan mee : als hun ontelbaar vele kiendjes maar speelstraatjes hebben waar ze mannen vieze dingen met elkaar zien doen.
Zoals hand-in-hand over straat lopen….

 

***

(Get)

AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

 

 

Geen opmerkingen: