woensdag 23 januari 2013

1162 - OVER DE SPELREGELS IN DE BROUSSE


 ***

1162  - OVER DE SPELREGELS IN DE BROUSSE

 Hun begroting is op het droge

 

1 Francofoon die de spelregels  bepaalt

***

 
In een rechts-staat  verandert men de spelregels niet tijdens het spel. Waar men dat wel doet, is dat land ofwel een dictatuur, ofwel een banan-republiek. In dit land is valsspelen eerder de regel dan de uitzondering. Zie de soap inzake Mr. Briers, daar waar wij, Vlamingen tot tweemaal toe het slachtoffer werden van wetten zelfs met terugwerkende kracht. De 2de keer was het zo erg, dat een Waals minister met het hart op de juiste plaats in het Parlement kon uitroepen, dat deze repressie-wetten wetten waren ‘des Rois nègres : wetten zoals die gelden in de brousse. Gewoon de wet van de Sterkste.
Ik ben er zeker van : het is NIET Noël Slangen die PR-man is bij BDW (wat ’n kans heeft die kerel laten liggen!) maar een zekere Dr. GV, want die heeft het altijd, net als De Slimste Mens, bij het rechte eind. Dr. GV (Gezond Verstand) is iemand met vele gezichten, die bij BDW altijd en overal de geschikte uitvoerder vindt.
Nu ook weer met de heisa rond de nieuwe gouverneur : of die er nu komt of niet : BDW heeft reeds de vruchten van de situatie geplukt. De rest is bijzaak.
Kunnen de regime-partijen rustig beginnen hun wonden likken.

Ter zake :

Patstelling rond benoeming Briers blijft

22/01/13, 17u29  − Bron: belga.be

***

De patstelling rond de benoeming van een nieuwe gouverneur voor Oost-Vlaanderen blijft voorlopig aanhouden. De Vlaamse regering wil op voordracht van de N-VA Jan Briers benoemen, maar Open Vld dringt aan op een kandidaat die zowel door de Vlaamse als federale regering gedragen wordt. Dat bleek vandaag in het Vlaams Parlement.

Open Vld, die geen deel uitmaakt van de Vlaamse regering maar wel van de federale regering, vindt de voordracht niet kunnen. "Een gouverneur is commissaris van de Vlaamse en federale regering. De vertrouwensband met de twee regeringen is van cruciaal belang", zei Marino Keulen. "Iedereen praat over samenwerking-sfederalisme. Kan men nu niet in een modus komen om daarover te praten? De gevechtsmodus van N-VA kan ik begrijpen, maar van CD&V en sp.a niet".

 De liberalen claimen de post "niet op voorhand", zei Keulen, maar vragen dat er een nieuwe "open procedure" komt. LDD, Groen en Vlaams Belang zijn vragende partij voor duidelijke criteria en procedures voor de benoeming van nieuwe gouverneurs.

Minister-president Kris Peeters (CD&V) merkte op dat geen enkele partij over die criteria repte toen de huidige regels rond de provincies werden goedgekeurd. Persoonlijk is hij bereid om die criteria voor de toekomst te wijzigen. Peeters deed twee suggesties: een legislatuurgouverneur voorgedragen door een meerderheid in de provincieraad of een gouverneur die voorgedragen wordt door de Vlaamse regering en, zoals eurocommissarissen, verplicht gehoord wordt in het parlement.

 Daarmee is de benoeming van Jan Briers nog niet rond. De federale regering moet nog een eensluidend advies geven. "Maar ik denk niet dat dat advies er komt als de Vlaamse regering geen inspanningen doet om het draagvlak bij de federale regering te vergroten", zei Keulen.

***

 

 
BDW verklaarde op de laatste 7de Dag (was het maar waar!) dat hij >90 uur per week werkt, ingedeeld als 60/30 als burgemeester en als Voorzitter van N-Va. Mensen van het niveau als Rudy De Leeuw van het ABVV worden daar waarschijnlijk pisnijdig van, terwijl de Tsjeven dan godvruchtig een kruis slaan en zich afwenden, om te doen lijk over Petrus in de Hof bij Pontius Pilatus geschreven staat “hij draaide zich om en weende bitter”.
Tussen haakjes, en dat mag ook el eens gezegd worden : hetgeen BDW per week presteert, is geen uitzondering voor wie in zaken staat of als zelfstandige door het leven gaat.
Soms klinkt het dan ook als kak van een ander zonnestelsel, als geprotesteerd wordt (werd) voor de 36-urenweek. Hadden die mensen gewild dat ze geboren waren in Luilekkerland, waar de gebraden kiekens hen zo in de mond vliegen?
Noch 90, noch 36 uren zijn normaal voor een gezonde en bezige mens. Daarom zou ik voorstellen : laat ‘volgens godsvrucht en vermogen’ iedereen zoveel uren draaien als hij zelf wil. De eerste verplichte 45 aan het normale tarief, volgens het gewone stelsel, want de intermenselijke solidariteit kost ook geld. De volgende uren zijn NETTO, zowel voor wie werkt als voor hem die dat betaalt. Dat is 3 x Win-Win. Want de grootste winnaar is de productiviteit, om nog maar te zwijgen van de sfeer.
Wie met zoveel GV naar de verkiezingen durft stappen, die zal Vlaanderen de volgende keer nog geler doen kleuren.
Doe ze nog ‘ns vol, Madam! Op de gezondheid van de nieuwe gouverneur! .

 

 

(Get)

AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

 

 

Geen opmerkingen: