zondag 27 januari 2013

1174 - HET VLAAMS BELANG IS AAN ZIJN HEROPSTANDING BEGONNEN


 

***

1174 - HET VLAAMS BELANG  IS AAN ZIJN HEROPSTANDING BEGONNEN

 

 

***

 
Het is natuurlijk de natte droom van de belgicisten van over de gehele wereld, dat de klauwende Vlaamse Leeuw de verkeerde kant uit gaat. Op de terugweg zou zij. Ooit was er zelfs een afval-Vlaming, die naast de hinkstap-sprong der overtuigingen, het Zwarte Beest liever op de rug zag liggen. Bertje Bibberlip kneep naast de katjes in het donker, ook graag de kriebelende buikjes. Tot  hij tussen de lakens getrokken werd van het Rode Genee-ver wijf.
Vandaag zult U lezen over de nieuwe Raad van Bestuur van het Vkaals Belang. Uiteraard werd dit doodgezwegen in de media. First things first, moeten ze gedacht hebben. Daarom mocht Mandoline Rutten van achter de brede rug van Maggie De Block, wat komen bazelen over koetjes en kalfjes, wat Kawouter Beke dunnetjes overdeed door de Tsjeven-partij vaster te klikken aan de zinkende boot van Di Jeanetto.
***
“Waar men geen kleinheid ka n ontwaren”… Nooit pasten deze woorden van Priester-Dichter Cyriel Verschaeve zo goed als op huidige periode in de Vlaamse heropstanding. Annemans kennende, liet hij er geen gras over groeien : de nieuwe generatie is aangetreden. Lees hieronder eerst het verslag die niemand mocht weten….

Ter zake :

Vlaams Belang kiest nieuw en verjongd partijbestuur

 De partijraad van het Vlaams Belang heeft zaterdag met 77 procent van de stemmen ingestemd met het nieuwe partijbestuur waarmee voorzitter Gerolf Annemans de vernieuwings- en verjongingsoperatie wil doorvoeren. Het verkozen bestuur bestaat uit 24 leden, waarvan er elf nieuw zijn. Oud-voorzitter Bruno Valkeniers is het enige bestuurslid dat zijn mandaat niet verlengt. Het bestuur telt drie twintigers en vijf dertigers. Zoals aangekondigd zijn Barbara Pas en Chris Janssens ondervoorzitter.

Het partijbestuur bestaat naast voorzitter en ondervoorzitters uit de fractievoorzitters Anke Van dermeersch (Senaat), Joris Van Hauthem (Vlaams parlement) en Dominiek Lootens (VGC), de diensthoofden Filip Dewinter (organisatie), Bart Laeremans (kenniscentrum), Philip Claeys (uitgeverij Egmont), Patsy Vallet (financiële dienst, penningmeester), Marijke Dillen (seniorenforum), nationaal secretaris Guy D'Haeseleer, personeelsdirecteur Yves Buysse, partijraadsvoorzitter Filip De Man en VBJ-voorzitter Tom Van Grieken.

De jongerenafdeling VBJ telt daarnaast nog drie bestuursleden in het bestuur: Reccino Van Lommel, Dirk Verhaert en Bob de Brabandere. Het bestuur wordt vervolledigd met de kamerleden Annick Ponthier en Hagen Goyvaerts, en de Vlaams parlementsleden Stefaan Sintobin en Wim Wienen. Ook Kristof Slagmulders, de lijsttrekker in Denderleeuw die even in de schijnwerpers stond omdat de Denderleeuwse schepenen met Vlaams Belang-steun werden verkozen, en Steven Vollebergh, die instaat voor de organisatie van nationale partijevenementen maken deel uit van het nieuwe partijbestuur.

***

 
Drie twintigers en vijf dertigers, dat zal waarschijnlijk een record zijn! Chris Janssens is nog niet zo bekend, maar Barbara Pas staat al in de schijnwerpers sinds de dag dat ze VB-Jongeren voorzitster werd. Dat broer Fré de huis-cartoonist is van het Vlaams Belang, zal er wel toe bijdragen om, zoals Annemans beloofd heeft, het VB vrolijker en minder grimmig te maken. Persoonlijk zal ik ontslagnemend Ere-Voorzitter Bruno Valkeniers missen, maar ik verhoop hem terug te ontmoeten op de barricaden waar er met meer zakelijke wapens wordt gestreden, Vlaanderen ter ere. Ons Rabarbaraatje za ondertussen wel de vlam in de pan doen slaan.
Want dàt is, wat er moet gebeuren. De vlam in de pan, anders geraakt ‘die vette vis’ waarover BDW het ooit had, nooit klaar, maar blijft het bij borrelnootjes. We zijn verwittigd : de o zo christen democraten weigeren elke verandering aan de bestaande structuren : ook zij zijn ‘demandeurs de rien’ geworden.. Ik noem dat volharden tot aan de boord van de kiesdrempel…
De vuren branden. En al is de oude garde stram en moe, de jongeren treden aan om de vlag, gescheurd ontvallen schier,  over te nemen en verder te dragen. Mozes (voor de Bijberl-kenners onder ons) mocht ook maar het Beloofde Land uit de verte aanschouwen. Maar wij weten dat zijn volk daar toch kwam, gezegend en wel. In Bijbelse Tijden duurde het allemaal wat langer dan nu, waar de Geschiedenis zich met astronomische snelheden voltrekt. In amper een paar jaar zijn de ‘gevestigde machten’ aan het wankelen gebracht en kan TAK aan de tralie-hekken van hun paleizen gaan zingen dat ‘de tijd de steden verslindt’, en ‘dat er geen tronen blijven staan’..
Nu nog de Godsvrede onder de strijdmakkers, zodat we voortaan weer de Eed van Trouw kunnen afleggen boven de graven van de voorvaderen. Tijl Uylenspiegel heeft het ons voor gedaan. Met een lach en een luim, fris in de morgen, de zon op ’t gelaat. Weg alle zorgen en verdriet!
Mei 2014 is amper nog 14 maand ver. Wat de Sossen in Antwerpen, na 90 jaar alleenheerschappij voor hadden met BDW, zo staat het Belgisch Establishment de ezelsstamp te wachten bij de Moeder Aller Verkiezingen. De absolute meerderheid begint aan 51% en daar zijn de V-partijen na al aan toe. Klare taal moet de rest doen. Solidariteit? Ja! Afpersing? Nee!
De oude gewaden worden afgelegd. De ‘dragende staatspartij’ die naast spaargeld onze welvaart heeft verspeeld, moet daar worden voor afgestraft. De collaborateurs van de rampzalige Vlinderregering zullen boeten.
Wij kijken met vragende ogen naar de nieuwe ploeg die nu in het veld komt. Hun begeestering moet het vuur aan de lont steken.
De jeugd marcheert. ’t Verleden leeft in ons. De toekomst hoopt op ons. .

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

 

Geen opmerkingen: