woensdag 30 januari 2013

1183 - OVER DE WORTELS VAN HET CORDON SANITAIRE


 

***

1183 - OVER DE WORTELS VAN HET CORDON SANITAIRE

 

De reïncarnatie van varkens-vrijgestelden

 CORDON.jpg

***

 
Ik bedoelde eigenlijk ‘de wortels van het kwaad’. Maar dan riskeerde ik om niet direct begrepen te worden. Het zit zo. Aangezien Het Kwaad, Satan dus, afgeschaft is, moeten er bijgevolg andere namen bedacht worden om de mensen schrik aan te jagen. Het Establishment is modern of is het niet. Het is progressief, of niet. En vooral : het wééét wat goed is voor de mensen!
Er werd altijd beweerd, dat in de politiek, de kleur-partijen, in ’s lands belang, de kei-kop Vlamingen buiten sloten, niet wegens hun kei-koppigheid, maar omdat zij tegen de toevloed van die al te veel vreemdelingen waren. Zij, de progressieven van de Staatsbehoudende partijen,  waren in ’s Lands belang, niet in ’t Vlaams Belang, daarvoor. Omdat zij onze Europese rijkdom (relatieve rijkdom) wilden uitsmeren over de hele aardbol. Hadden zij toch wel vergeten, zeker, dat hoe meer er uitgesmeerd wordt, hoe dunner deze werd!  Gevolg : wereldwijde bedriegerij met ‘rommel-kredieten’,  teveel huizen, teveel auto’s, teveel staal en bijgevolg geen werk meer. Dus eigenlijk hadden die kei-kop Vlamingen wel een beetje gelijk. Als ’t nog lang duurt zal ’t rap gedaan zijn. En dan roept iedereen op zekere dag :  ‘Eigen Volk Eerst’….
En daar staan ze nu met hun molentjes, zoals men in Gent zegt…
Iedereen wist ondertussen wel dat er heel die tijd een tweede veel zwaardere reden bestond voor die schutkring. De onbeschaamdheid ging zo ver, dat de aanstokers gewoon het Franse woord bleven gebruiken, de taal van de uitvinders van dat ‘cordon sanitaire’. De Francofonen  hadden, ten tijde van Hugo Schiltz, en wijlen de Volks Unie, de Vlaamse Leeuwen getemd. Die mochten  bijgevolg een beetje mee in de vette kaas. De harde kern echter liet zich niet temmen, en blies verzameling in het Vlaams Blok, later het Vlaams Belang. De bestrijders van de Belgische totaal vastgelopen constructie : zij waren het die blijvend moesten onschadelijk gemaakt worden. Daarmee mag zelfs niet gesproken worden. Zie Donderleeuw! Nergens werd hen toegelaten mee te ‘besturen’. Het Vlaams Belang, dat waren ‘mestkevers’ (De Gucht), dwazen (Kardinaal Danneels), enz : het waren de zonen en dochters van de ‘Zwartzekken’, zij hadden ‘meegeheuld met de vijand’. De naam van die vijand? Dat waren ‘de Nazi’s’.
Wat ’n kemel van een eufemisme, want Nazi’s, dat waren de Duitse Nationalisten-Socialisten van Adolf Hitler die de mensen zo maar vergasten voor hun plezier, en o gruwel, in hun crematoria verbrandden.  Of van hun afgestroopte huid lampe-kappen lieten maken…. Zij verweten (bij associatie) het Vlaams Belang dat ze mensen diaboliseren (vreemden) maar deden ondertussen te eigen bate, dapper hetzelfde t.o.v. het Eigen Volk.…
De èchte reden van die uitsluiting en al dat ‘pesen’ : zie onderstaand artikel. Als die Flaminganten mee mochten besturen, zouden zij de wan-pt0raktijken ontdekken en ze publiekelijk aanklagen. Alle misbruiken, waarin de kleur-partijen elkaar ‘dekten’, zouden open en bloot komen te liggen..
En dat is wat er staat te gebeuren, al moet daaraan worden toegevoegd, dat vele Niveanen (die nu in de Besturen geraakt zijn) meteen halve Tsjeven zijn. Ze kennen het klappen van de zweep. Zaak is dus, dat dàt soort Flaminganten zoveel mogelijk de hete adem van het Vlaams Belang in hun nek voelen. Er zijn geen eerlijker dieven, dan zij die weten dat ze op continu op de vingers gekeken worden….

 

Ter zake :

Vakbonden ontduiken belastingen

woensdag 30 januari 2013 om 06u25 TRENDS

***

Het ACV en het ABVV profiteerden mee van een constructie die is opgezet door een internationale stichting om de belastingen te ontduiken. De fiscus liep zo een miljoen euro mis. Dat meldt klokkenluider en N-VA-kamerlid Theo Francken. Hij wil de vakbonden laten vervolgen.

Via een fiscale constructie streken vakbonden een miljoen euro op aan niet betaalde roerende voorheffing. Het ACV en het ABVV profiteren mee. Dat schrijft De Standaard.

Begin jaren negentig leende een twintigtal vakbonden zowat 25 miljoen euro aan een bvba die aan de Koning Albert II-laan in Brussel het Maison Syndicale Internationale moest bouwen. De initiatiefnemer, International Trade Union Confederation (ITUC), liet uitdrukkelijk notuleren dat alles "administratief en financieel zo voordelig mogelijk moest verlopen".

Stichting

De bvba Maison Syndicale Internationale bracht daarom de aandelen onder bij de Nederlandse besloten vennootschap ITUBI. Via een gelijknamige stichting vermeed ze de betaling van roerende voorheffing op het uitstaande kapitaal. In Nederland worden stichtingen met bepaalde doelstellingen hiervan vrijgesteld.

Volgens een klokkenluider en N-VA-kamerlid Theo Francken gaat het evenwel niet om ontwijking maar om ontduiking. De Nederlandse stichting blijkt immers niet meer te zijn dan een postbusadres. Al het werk, inclusief de betalingen, gebeurt vanuit België.

Winst

In totaal liep de Belgische fiscus over al die jaren zowat een miljoen euro mis. Zowel het ABVV als het ACV profiteerden mee van de constructie, met een winst van tienduizenden euro tot gevolg, luidt het.

Francken overlegt met fiscale specialisten om de syndicaten zo snel mogelijk te kunnen vervolgen. "Ethisch en moreel vind ik hun houding hoogst ongepast", zegt Francken. (Belga/EE)

 

***

 
Voor die van het ABVV zal het Bijbelverhaal met de witgekalkte graven waarschijnlijk minder bekend zijn. Maar het ACW : hoe gaan die dit ooit van hun reeds zo gehavend schild kunnen wegpoetsen?   Dat ze dieven waren was al bewezen in de saga rond Dexia/Belfius. Ze zijn niet alleen crimielen met voorbedachten rade, handelend in bende-vorming en met misbruik van gezag, zij volharden in de boosheid door hun werkwijze nu verder te zetten met het plunderen van de Staatskas. Het zijn, zoals blijkt uit de vaststellingen van Senator Francken van de N-VA, ook vals-spelers, bedriegers en fiscale fraudeurs. Zij ontduiken met het oogmerk te schaden, hun eigen wetgevingen. Waarop wacht trouwens de BBI (Bijzondere Belasting Inspectie) om de boel te gaan verzegelen?
Wie een fout begaat, kan meestal rekenen op de goedertierenheid van de samenleving. Wie wetten maakt met de bedoeling ze zelf te overtreden verspeelt dat begrip. Te meer daar ze anderen vastpinen op zelfs maar het kleinste vergrijp. Zij moeten weten dat hij of zij geen recht heeft op vergiffenis. Opdoeken die knoeiboel, en de plaats ruimen voor betere volk! Maar eerst : potje breek, potje betaal!
Enne, O Ja! Voor wat betreft het ABVV : die hebben een Staatssecretaris voor fraude-bestrijding in eigen huis.. Ver moeten die dus niet lopen om zich in regel te stellen.
Hoe kan een rot land blijven bestaan, als het recht moet worden gehouden door niet anders dan bedriegers?

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 
1000.jpg

 

Geen opmerkingen: