vrijdag 18 januari 2013

152 - MOETEN VLAMINGEN OLLANDER WORDEN OM EEN GOEDE GAZET TE LEZEN?


 

***

1152 - MOETEN VLAMINGEN OLLANDER WORDEN OM EEN GOEDE GAZET TE LEZEN?

 

Dit is nog wel geen D-mark

 

Maar samen zouden wij al een heel stuk onderweg zijn….

 

***

 
De gazetten in ons land zijn noch min noch meer de regime-slaven, in slaap gewiegd als ze zijn door het toestoppen van zoveel subsidies, dat moest het om een fopspenen voor baby’s gaan, de ouders al lang aangehouden zouden zijn voor kindermishandeling. Meer nog : ze zouden misshcien in veel gevallen, wegens seksueel misbruik, al lang uit hun ouderlijke macht zijn ontzet.
Hier dus nogmaals ‘ik verveel U toch niet?) ‘Tshceldt? Al moet mij in deze context een uitspraak van Luc Van der Kelen (HLN) van het hart, die het schandalig vindt dat BDW als Burgemeester van Antwerpen, niets gedaan heeft (VVT Voltooid Verleden Tijd) voor het varend erfgoed van de Scheldestad, namelijk het  binnenhalen en omarmen van de Charlesville, de vroegere Congo-boot.
Hier zijn de gevleugelde woorden ‘ge moet het maar doen, hé’ zo mooi van toepassing. In minder dan dagen tijd, zouden de kemels van 90 jaar Linx Bestuur moeten herzadeld zijn!  
Ik denk dat stilaan heel de wereld ziet wat er aan het gebeuren is, zonder dat de aanvallers beseffen dat ze BDW slapend rijk maken!
Ondergetekende, als kleine frontsoldaat van het Vlaams Belang, zal, eenmaal Vlaanderen onafhankelijk is, de kritiek op BDW niet sparen. Tenminste, als daar reden toe is. Zijn strategie ten opzichte van het Belang is absurd en kan er bij ons niet in.. Om het even. Als de man maar werkt aan ons eigen doel : baas worden in eigen land.
Zeg dat ’t niet waar is, dat MRM hem van Daarboven een hand boven het hoofd houdt! Als dat waar is, spijt het mij hartsgrondig, dat er geen Pastoors meer zullen leven, om achteraf in on ze kerken de vele Te Deums aan te heffen. Beste Bart, gelieve er dus wat spoed achter te zetten!

 

Ter zake :

 

 

EEN GOEDE KRANT BEHOUDT ZIJN KLANK

(Willem Schoonen, hoofdredacteur Trouw)

***

Peter Vandermeersch is de huidige hoofdredacteur van de Nederlandse krant NRC-Handelsblad, ooit een vlaggenschip wat kwaliteit en berichtgeving betreft. Sinds hij daar de baas is gaat die krant elke dag in oplage (lezers/abonnees) achteruit. Maar niet alleen de oplage vermindert, ook de kwaliteit van NRC-Handelsblad is nog maar een afgietsel van wat ze vroeger was...

 

Vandermeersch was de knaap die het gezicht en de inhoud van de Vlaamse krant De Standaard in een mum van tijd ondersteboven gooide: weg met het embleem AVV-VVK, weg met het katholiek zijn van de krant.

Vandermeersch verschijnt regelmatig blufferig, pronkerig bij Pauw en Witteman en/of De Wereld Draait Door om daar te vertellen dat zijn krant vooruitgaat. In Nederland is er slechts één krant die geen oplageverlies heeft: dat is Trouw, een uitstekend dagblad dat onlangs zelfs een prijs kreeg als ‘mooiste krant van Europa’. Het is een plezier - of je het er nu mee eens bent of niet - om dat dagblad te lezen.

NRC-Handelsblad plaatst regelmatig advertenties voor hun krant in andere kranten. Dat mag en dat kan. Omgekeerd blijkt dat niet het geval te zijn. Trouw maakte een paginagrote advertentie. Daarin meldde Trouw dat zij die prijs gewonnen hadden en zij maakten de lezers attent op het feit dat wie niet meer tevreden was met de inhoud en vormgeving van NRC-Handelsblad eens een Trouw moest kopen.

Goede advertentie. Maar NRC-Handelsblad weigerde die aankondiging. Kleingeestigheid is altijd al een kenmerk van Vandermeersch geweest.

Willem Schoonen, hoofdredacteur van Trouw, verwoordde het in die advertentie als volgt:

‘Mocht u abonnee zijn van NRC en dit exemplaar van Trouw bij toeval in handen hebben, bekijk deze krant dan eens goed. De inhoud, de vormgeving en vooral de toon zullen u bevallen, zeker als u tot de NRC-lezers behoort die vinden dat hun krant te onrustig is geworden, te springerig, en meer gespitst op effect en verkoop dan op kwaliteit en inhoud’.

Willem Schoonen verwijst in zijn ‘Brief van de hoofdredactie’ dat de toon van de krant is veranderd. En hij staaft dat o.m. met de historicus Geert Mak, ook medewerker aan NRC die in een open brief in het communistische De Groene Amsterdammer stelde: ’Een goede krant is een publiek goed, een verbond tussen redactie en lezers...Dat heeft alles te maken met de taal waarin de redactie tot haar lezers spreekt, de smaak en stijl van inhoud en vorm: een systeem van tientallen jaren ervaring, tradities, normen en waarden, dat zich langzamerhand heeft gevormd’...

Bert Klei, redacteur en columnist van Trouw verwoordde het zo: ‘De redactie van Trouw is als het Concertgebouworkest: musici gaan en musici komen, maar de klank van het orkest blijft dezelfde’…

Hier ligt eveneens de reden waarom de oplage van Gazet van Antwerpen gekelderd is van 250 000 exemplaren naar amper 70 000 en de daling is nog niet ten einde: de huidige redactie blijft hardnekkig een koers volgen die de lezers niet neemt. Jammer.

 

Hadden wij in Vlaanderen maar een kwaliteitskrant.

Bert Murrath,

hoofdredacteur 't Scheldt

 

 

 

 

 

***

 

 
 
 
.

 

 

(Get)

AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

 

 

Geen opmerkingen: