vrijdag 1 februari 2013

1187 - OVER ZOGEZEGD WETENSHAPPELIJKE STUDIES


Vrijdag 1 februari 2013

Dooimaand

Zon 8u18-17u35

Z Reginald van Sint-Gillis

H Brigida van Kildare, patrones van Ierland

Een donkere februari maakt een goede oogst

***

(Dagklapper overgenomen van ‘tSCHELDT)

 1187 - OVER ZOGEZEGD WETENSHAPPELIJKE STUDIES

 

Avelgem : De teleurgang van de Wtgerhoek

*

Die ijzeren brug was tenminste nog een vooruitgang

 

*

 
Met het soort ‘wetenschappelijke studies’ als hieronder kan zelfs bewezen worden, dat mannen 17.5% meer winden laten dan vrouwen. Er kan met ‘wetenschappelijke studies’ om het even wat ‘bewezen’ worden, als er van Overheidswege naar de vriendjes maar geld genoeg tegenaan gegooid wordt.
Over het gebruik van anti-depressiva, die de agressiviteit stimuleren, wordt niet gerept. Daar zijn geen studies over beschikbaar : we moeten het doen met de rauwe realiteit van de straat.
Ik denk (maar wie ben ik!?) dat er eens ’n gerechtelijk onderzoek moet komen, dat niet persé door ‘wetenschappers’ moet gedaan worden, maar door financiële experts.
Target : de financiële correlatie onder de loepen nemen tussen de politiek en zowel de fabrikanten van stimulerende middelen, als van video games. Want bij drama’s als van De Gelder wordt veel en lan gebazeld over de feiten, maar over drugs en/of video games valt seffens het doek. Tenzij de dader een tante heeft bij het Vlaams Blok : dan gaat het om een racistische daad.
’n Kinder-misbruikler krijgt als ‘duiding’ dat hij ’n N-VA’r is, een kwalificatie die uitsluitend van belang is bij Flaminganten. Zodat de indruk gewekt wordt dat Tsjeven, Roden of Blauwen misdaad-vrij zijn van de wieg tot het graf. Maar terzake.
Vuurwapens zijn de luidruchtige massa-doders. Video games en anti-depressiva zijn de stille doders die handelen onder de hoge bescherming van het Establishment en hun goedpraters, de media. Die steunen de jeugd in hun ruggengraat-loosheid en in het ‘bashen’ van alle gezag. Mei ’68 : Verboden te verbieden….
Die houding wordt thuis ingegeven met de paplepel en naarstig aangewakkerd door het onderwijs. Ziet U al de ‘leerkracht’ even slordig gekleed en gekapt als de rest van het bonte gezelschap m/v, bezig vooraan in de klas, met wiebelende benen, zijdelings gezeten boven op ’n lessenaar? Is dat iemand die ‘kennis’ moet overdragen?
In Aalst – U weet wel, de stad met de Schepen voor Vlaamse Aangelegenheden – komen op 1 september een klad veelkleurige allochtonen-kiendjes toe. Ouders uitgeweken van Bruskèl. Perfect tweetalig : Frans/Arabisch. Kiendjes schoolplichtig.  Ziet U de kwaliteit van het onderwijs ook zienderogen achteruit gaan? Ha ja, natuurlijk! Het FDF eist daar Franstalig onderwijs…
Weet U nog? Law & Order. Ach! Waren we maar baas in eigen huis! Moet dat serieus nog duren tot Mei volgend jaar!

 

***

Ter zake :

Senator: "Games zijn gevaarlijker dan wapens"

31/01/13, 16u38  − Bron: Clint

*

In de dagen en weken na het schietdrama in het Amerikaanse Newtown, heeft iedereen weer z'n zegje moeten doen. De ene uitspraak was dommer dan de andere, maar senator Lamar Alexander schiet nu toch wel de hoofdvogel af.

Volgens Alexander zijn videogames een groter probleem dan de wapens zelf. Die wapens tasten namelijk het gedrag van mensen niet aan, in tegenstelling tot games. Hij legt met die uitspraak wel meteen jarenlange wetenschappelijke studies naast zich neer.

***

 
Vroeger bestonden er streek-romans die de miserie van een beperkte groep mensen weerspiegelden. Denk aan ‘De Teleurgang van de Waterhoek’ van Stijn Streuvels, verfilmd met de mooie Mira (Willeke Van Amelroy) in de hoofdrol. Nu zouden er boekenkasten kunnen gevuld worden met boeken over De Teleurgang van het Onderwijs’. Bij Mira was het de vooruitgang die het  geluk van die buiten-mensen verstoorde : een ijzeren brug helemaal over de Leie. Nu is er zelfs geen brug en al zeker geen vooruitgang omtrent, maar gewoon het  aangehouden misdadige zot-zijn van al die ‘hervormers’ van het Onderwijs.
Weeral een onvergefelijke fout van de generaties Tsjeven, die het Onderwijs overgelaten hebben aan de Linxen. Die weten heel goed, dat wie de jeugd bezit, ook eigenaar is van de toekomst.
U weet toch, net als ik, dat de vitale ministeries LINKS bestuurd worden? Het overschot, waar geen eer mee te halen is, o.a. Financiën, is dan voor de Tsjeven.
Dat zal maar veranderen, als die 3 zogezegde ‘beleids-partijen’ herleid zijn tot een belachelijke minderheid, amper boven de kiesdrempel van 5%.
Was het al maar zover!.

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

 

Geen opmerkingen: