zaterdag 2 februari 2013

1192 - MEN MAG VOORTOON BIJNA NIET ALLES MEER SCHRIJVEN EN AL ZEKER NIET MEER ALLES LEZEN


Wetewatje ;

PAPIER            = zwaarlijvige Ier : ‘n pap Ier

***

1192 - MEN MAG VOORTOON BIJNA NIET ALLES MEER SCHRIJVEN EN AL ZEKER NIET MEER ALLES LEZEN

 

Leven in media-land kan de gezondheid schaden.

 

***

 
Iedereen weet toch, zo hoop ik, dat Big Brother ons allemaal in de gaten houdt? Enfin, waarschijnlijk niet ons-zelf in levenden lijve, maar wel onze computers. Van al die unieke stam-nummers bestaan lijsten, en aan die lijsten zijn namen gelinkt….. Stoute Broer volgt wat wij op onze blogs schrijven, en wie er wat dat leest. De gazetten laat hij LINKS liggen, want die zijn op zich allemaal al links genoeg. De blogs! Daar hebben ze handen en voeten mee vol! Maar wees gerust : er is nu een rapport verschenen van de Big Boss van de Staatsvuiligheid, dat zegt de Parlementariërs te volgen. Het was/is ‘Ultra Secret’ en moet – het staat zelfs op de buitenste kaft – bewaard worden achter slot en grendel. Niemand mocht het weten, en al zekerlijk niet dat het ging om ‘secten’, waaronder de Moslimbroederschap.
Stel U voor : onze Sherlock Holmes, de mannen van de slappe deuk-hoed en de lange lederen jassen, hebben hun werkterrein verlegd van  de Vlaams Nationalisten naar de Muzeldinges!
Als daar maar geen kwebbelen van komen!
Hieronder kun t U lezen dat de EURO-Sovjet nog een stapje verder wil gaan. Het staat er wel niet zo, maar daar komt het op neer : de tijd van de witte vlakken waar de censuur is tussenbeide gekomen, komt terug.  Toen was de drukpers nog een beetje primitief, en pas als alles in lood ‘gezet’ was – een beulenwerk tegen de klok – kon de druk-proef aan de censor worden voorgelegd. Elk artikel dat een ‘veto’ kreeg, mocht dus niet gedrukt worden, en zo kwam de krant uit, met op die plaats gewoon een wit vlak. Ha, anders has men al dat ‘zetwerk’ moeten herdoen, en de tijds-druk was toen nog enormer dan nu.
Wedden dat het niet lang meer zal duren vooraleer, op rug en voor rekening van de blog-schrijvers, een computer-programma komt waar men van uit de Eu-Commissie de toets ‘delete’ zal kunnen bedienen?
Eerstdaags zult U dus kunnen lezen, dat een zekere  ……,  Burgemeester van          , instructies uitgevaardigd heeft, dat loklet-bedienaars voortaan geen                   meer mogen dragen.
Geef toe : heeft het nog wel zin zoiets te verspreiden? Laat staan daarmee iemand te verblijden?!  

***

Ter zake :

EU moet zich niet bemoeien met de journalistiek

door Gertjan van Schoonhoven 2 feb 2013 ELSEVIER

***

 De Europese Unie is een bij elkaar geraapt zootje landen, en dat merk je niet alleen aan de eurocrisis, die fundamentele verschillen in financiële discipline blootlegt.

Dat de Roemeense media nu al een week de ene canard na de andere over de Rotterdamse Kunsthalroof de wereld inslingeren, maakt duidelijk dat Europa ook qua media een onevenwichtig continent is. Kwaliteit en ook vrijheid lopen uiteen.

Aanbevelingen

Voor Neelie Kroes, vicevoorzitter van de Europese Commissie, was de situatie ernstig genoeg om een werkgroep, High Level Group geheten, aan het werk te zetten onder leiding van de Letse oud-president Vaira Vike-Freiberga.

Haar rapport verscheen vorige week en bevat – naast heel veel gratuite passages over het belang van een vrije en pluriforme pers – een aantal aanbevelingen die, terecht, veel kritiek hebben gekregen. De meest omstreden aanbeveling is wel om in elke EU-lidstaat een soort 'Raad voor de Journalistiek' in te stellen; een orgaan voor 'opgelegde zelfregulering' dat 'cultureel' en 'sociaal' een afspiegeling moet zijn van de bevolking en ook de mogelijkheid krijgt om journalisten boetes op te leggen, te dwingen tot publieke excuses en zelfs uit hun beroep te zetten.

Dit alles op basis van een pakket van pan-Europese normen en waarden, en 'gemonitord' door de Europese Commissie.

Benauwend

Er zijn een paar problemen met dit voorstel. Als journalist een vrij beroep is, zoals in Nederland, hoe kun je hem of haar daar dan uitzetten? Erg benauwend zijn ook die 'Europese waarden' als norm voor journalisten.

Net als dat voorgestelde beroepsverbod, komt dit voorstel feitelijk neer op een inperking van de journalistieke vrijheid en negeert het daarmee de uitgebreide jurisprudentie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Die kent dit soort codes en sancties voor journalisten niet.

Persvrijheid

Europees Commissaris Kroes moet het rapport dus maar snel in een lade laten verdwijnen.

 Misschien dat de persvrijheid er in een paar wankele democratieën in de marge van Europa iets van opknapt, elders in de Unie leidt het alleen maar tot minder, niet méér persvrijheid.

 

***

 
Het ziet er dus naar uit, dat van de 6,5 miljoen Vlamingen, er binnenkort meer dan 50% voor de KGB/Securitate zullen werken. Tenzij die pottenkijkers van Eurocraten ondertussen de buitenwacht gekregen hebben.
Mei  2014 nadert met rasse schreven. Willen wij niet zoals kleine Solsjenitsins allemaal naar de Goelags verbannen worden, moeten wij in het kieshokje onze intenties duidelijk maken. We kiezen voor de Vlaams Nationale kandidaten, alleen al omdat ze tot hiertoe overal buiten werden gehouden. Als we hen naar Europa sturen, staan ze schouder aan schouder met andere volks-nationale kandidaten uit andere landen, die allemaal hetzelfde willen : niet het Europa der technocraten maar het Europa der volkeren.
Niet het Europa met ‘Ultra Secret’ rapporten die de bezorgdheid over onze veiligheid ‘achter slot en grendel’ wil houden..

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

Geen opmerkingen: