dinsdag 5 februari 2013

1199 - J.P. RONDAS CAUSERIE OVER DE LAGE LANDEN


Wetewatje :  PROFEET  = professor aan tafel 

.

1199 - J.P. RONDAS CAUSERIE OVER DE LAGE LANDEN

 

Davos II Conferentie in Antwerpen

 

Op 23 Februari in de De Keyserlei

***

 
Nee, natuurlijk zijn het in Antwerpen niet de Groten der Aarde! Enfin, toch niet de allergrootsten die (net als in onze vroegere nationalistishe liederen), de wereld dragen op hun  hand. Maar voor de toekomstige Vrije Herenigde Republiek der Nederlanden en het algemeen belang, zouden daar de nog groteren dan de allergrootsten moeten zijn. Want zij staan aan de wieg van onze welvaart, rond de gelukkige ouders van de n ieuwe telg in  de wieg. De levenstaak van die ouders is ‘Arbeids-ethiek’’ en ‘Gezond verstand’ want op die twee principes draait de wereld. Of, zoals wijlen Witse het speelde :
“Ik doe mijn job graag en ik word er nog goed voor betaald ook.”
Pssst : het kaartje hierboven houdt ten onrechte geen rekening met het Vlaanderen-in-Frankrijk dat in 1714 via het Verdrag van Utrecht door Frankrijk geroofd werd.

 

***

Ter zake :

Romp-Vlaanderen tegenover Rest-België

De Vlaamse Gemeenschap uit Brussel en uit de Belgische staat verjaagd, door toedoen van de Vlaamse B-partijen en de Brusselse separatisten

Jean-Pierre Rondas zal ingaan op hoe de huidige grendels in elkaar steken en welke gevolgen deze tot op de dag van vandaag hebben voor Vlaanderen. Ook zal Rondas de gevolgen van de grendels voor de realisatie van een confederale staat behandelen en welke gevolgen dit ook heeft voor de samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen.

Stichting Baarle Werkgroep is een organisatie die is opgericht om politiek onafhankelijk de (staatkundige) banden tussen Nederland en Vlaanderen te onderzoeken en te bevorderen. Via lezingen, debatten en onderzoeken proberen wij in het maatschappelijk debat meer ruchtbaarheid en intellectuele verdieping te geven aan de idee van verdere samenwerking en integratie tussen Nederland en Vlaanderen, al dan niet in Europees verband. Dit teneinde een grotere gezamenlijke welvaart en geopolitieke invloed te realiseren voor Nederland en Vlaanderen dan dat deze afzonderlijk hebben.  

Jean-Pierre Rondas (1946) was producer en journalist bij het culturele radionet Klara van de VRT, waar hij de interviewprogramma’s Wereldbeeld en Rondas maakte. Hij is stichtend lid van de Gravensteengroep, een burgerinitiatief dat vanuit progressieve ideologische posities pleit voor Vlaamse soevereiniteit. Hij publiceerde Rondas’ Wereldbeeldenboek (2006), Land op de Tweesprong. Manifesten ter ontgrendeling van Vlaanderen (2012) en De hulpelozen van de macht. Het federale graf van de Vlaamse regeringspartijen (2012).

Aanvang: 15:00 uur - Datum: 23 februari, 2013

Locatie: zaal café-restaurant Hulstkamp, De Keyserlei 23, Antwerpen

Kosten: gratis voor donateurs, € 5,00 voor niet-donateurs.

Aanmelding gewenst, graag naar aannwezig@baarlewerkgroep.org

***

Vriendelijke groet - Stichting Baarle Werkgroep

 

***

 
Nota voor de Geachte Aanwezigen.
Gelieve U voor deze aangelegenheid van de nodige attributen te voorzien, wetende dat de Staatsvuiligheid, aan de hand van de opgenomen beelden, de aanwezigen achteraf zal uitpluizen met de stofkam, aan de hand van een grondige persoonlijke back-up check. Hebben ze geleerd bij Witse voornoemd.  Daar vandaan zullen lijsten opgemaakt worden om, in geval van gewapend conflict, hen voor hun eigen veiligheid op te pakken om, zoals de beruchte Ganshof Vandermeersch ooit deed, uit te leveren aan de Franse gendarmerie, al waar instructies voorzien zijn om te handelen zoals in Mei ’40 in Abbeville. Zie Joris Van Severen.
Om niet in handen van dat gespuis te vallen, doe zoals de Muzel-jongeren. Zelfs als dezen niet gewelddadig optreden, komen ze slechts in beeld als ze gemaskerd zijn met Arafat-sjaals. Ze treden altijd in groep, nooit afzonderlijk op
Het best ware U voordien te voorzien van valse identiteitspapieren. Op naam bijvoorbeeld van gekende politieke figuren. Als de Staatsvuiligheid dan ongewild ‘lekt’ en (bijvoorbeeld) laat uitschijnen dat Haiku Herman, of Kris Peeters daar waren (en opgepakt werden) zal het internationaal kiekenkot (Vlaanderen ter ere) te klein zijn!
Allen daarheen!!!!!.

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 
 

Geen opmerkingen: