maandag 11 februari 2013

1206 - TIENS ZOUDEN ER DAN PROBLEMEN ZIJN MET ONZE SAMENLEVING


A.D. 11 Februari 2013

.

Wetewatje :    EILEIDER =  vooraanstaande kip

.

1206 - TIENS ZOUDEN ER DAN PROBLEMEN ZIJN MET ONZE SAMENLEVING?

 

De Zwarte Diamant

 

Ook ’n edelsteen?

***

 
Onze West Europese samenleving is ipjk een slechte diamant geworden. De karaat-waarde is fel gedaald, de helderheid is vertroebeld, en vooral : hij is quasi waardeloos geworden door de slapitude van de eigenaars.
Hieronder neem ik 2 facetten die De Morgen blijkbaar ineens zijn opgevallen, en waarover het Vlaams Belang en wij allemaal al jèèèren de alarmklok luiden : de jongeren krijgen geen degelijke opleiding meer, omdat de leraren producten zijn van Mei ’68 : ‘Apr!s nous le déluge’, en twee : de jongeren, meer bepaaldl die van vreemde origine, gedragen zich dientengevolge als rabauwen, opgegroeid voor galg en rad.
Het zijn de BTK-jongeren (Born to Kill)  dat gedeelte van onze domineerders dat fungeert als ont-regelaar van de sociale cohesie, gepatroneerd door de I.D.(Inheemse Domineerders), dat is de Franscouillonse Elite.
Na deze vaststelling, Heren van De Morgen, volgt er nu de correctie? Gaan jullie nu oproepen voor een daadkrachtiger leraren-korps, dat gezag afdwingt en kennis doorgeeft ipv levens-beschouwelijke rimram? Gaat U misschien het kosteloos onderwijs afschaffen voor nietsnutten die aan hun 18de alleen maar kunnen ‘rappen’ en sacochen-trekken?
Het wachten is op de initiatieven van de wereld-verbeteraars, eenmaal die inzien dat ze van het verleden toch wel de goede kanten kunnen behouden? Zo iets in de zin van ‘Wie de roede spaart’…

 

***

Ter zake :

Niemand wil nog leraar worden"

08/02/13, 05u29  − Bron: belga.be

***

In twee jaar tijd is het aantal studenten dat begint aan een professionele bachelor in het onderwijs 9 procent gedaald. In totaal zijn dat 596 studenten. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams ministerie van Onderwijs, bericht Het Nieuwsblad vandaag. .

"Veel heeft met het imago van het beroep te maken. Het respect dat de leraar vroeger sowieso had, is er niet meer", zegt Raymonda Verduyck, topvrouw van het gemeenschapsonderwijs (GO!).

 Volgens Jan Swerts, docent aan de lerarenopleiding van de Katholieke Hogeschool Limburg kiezen steeds minder studenten die uit het ASO komen voor een lerarenopleiding. "Alleen de universiteit is goed genoeg."

 Swerts zegt dat de sérieux verdwenen is die rond de opleiding hing. "Niet alleen de kwaliteit van de instroom daalt, de kwaliteit van de uitstroom is navenant. Nieuwbakken leerkrachten hebben niet altijd het niveau om hun leerlingen aan te kunnen. Meer en meer horen we dat leerlingen hun leerkrachten overklassen."

 

 Het Nieuwsblad schrijft dat het lerarentekort steeds nijpender wordt als de cijfers zo blijven dalen. "Als je bedenkt dat één op de drie startende leerkrachten al na vijf jaar de klas verlaat, moeten we vooral aan de uitstroom werken", zegt Mieke Van Hecke, de grote baas van het katholiek onderwijs. "Met een betere begeleiding van de jonge leerkrachten." Anderen pleiten er dan weer voor om aan het imago te werken.

***

Een op drie stadsjongeren niet tolerant

Door: Lotte Beckers − 08/02/13, 06u38

***

Een kwart van de moslimjongeren vindt geweld tegen homo's gerechtvaardigd. Een op de drie Vlaamse jongeren staat uitgesproken negatief tegenover moslims. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek bij Antwerpse en Gentse scholieren. 

Twintig procent van de Vlaamse jongeren vindt dat moslims hun geloof in dit land niet zouden mogen belijden, terwijl een derde twijfelt over dat recht. Nog eens een vijfde is ervan overtuigd dat veel moslims criminelen zijn. Dat blijkt uit een grootschalige studie van het Jeugdonderzoeksplatform bij 3.867 Gentse en Antwerpse scholieren.

Het onderzoek, dat peilt naar de leefwereld van jongeren, toont aan dat diversiteit allerminst een evidentie is voor de stedelijke jeugd. Want ook de moslimjeugd laat zich niet onbetuigd. Zo wil bijna de helft van de moslimjongeren het homohuwelijk terugschroeven, en vindt een kwart geweld tegen homo's verantwoord. Dat homo's in sommige landen terechtgesteld worden, vindt een vijfde (21 procent) van de moslimjongeren terecht. Overigens stoort ook een op de drie van hun Vlaamse leeftijdsgenoten zich aan twee kussende mannen.

Ook antisemitisme blijkt wijdverspreid onder islamitische jongeren. Maar liefst 45 procent gaat akkoord met gangbare clichés als 'Joden willen altijd domineren' of 'Joden zetten aan tot oorlog en geven anderen de schuld'. "Antisemitisme lijkt uit te groeien tot een onderdeel van de hedendaagse identiteit van moslimjongeren", schrijven de onderzoekers. De verklaring: het lijkt erop dat hun denkbeelden thuis getolereerd worden. De onderzoekers stellen ook nog vast dat "jongeren in Vlaanderen niet zozeer Vlaamse jongeren zijn, maar uiteenvallen in een mozaïek van etnische groepen die mentaal en sociaal een grote afstand van elkaar bewaren".

"Dat idee over de gezellige smeltkroes is niet meer dan romantisch gezwets", verduidelijkt professor-emeritus Mark Elchardus, die het onderzoek coördineerde.

Hij merkt dat traditioneel-conservatieve denkbeelden veelal gepaard gaan met onverdraagzaamheid voor andere groepen. "In Antwerpen noemt een derde van de jongeren zichzelf moslim, in Gent is dat een vijfde. Over tien, vijftien jaar betekent dat wel iets voor de levensbeschouwelijke kloof in de grootsteden. Er dreigt een kloof tussen de verschillende visies op respect voor seksuele geaardheid en gelijkheid voor man en vrouw, maar ook voor thema's als abortus of euthanasie."

 

 

 

***

 
Moest ik nu zo slim zijn als BDW, ik zou eer boven-op nog een Latijns gezegde opdoen.
‘Zij die de Goden willen verdelgen, verdwazen ze eerst’.
***
Onze samenleving doet me denken aan een stuurloos wrak. Het wordt heen en weer geslingerd, tot het op de rotsen te pletter slaat.
Alleen een krachtige hand kan het roer recht houden.

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

Geen opmerkingen: