dinsdag 12 februari 2013

1210 - MIGRATIE IS EIGEN AAN DE MENS EN IS VAN ALLE TIJDEN


Dinsdag 12 februari 2013

Dooimaand

Zon 8u00-17u54

H Damianus van Alexandrië

.

1210 - MIGRATIE IS EIGEN AAN DE MENS EN IS VAN ALLE TIJDEN

 

Ach ja, die trekvogels : die volgen gewoon hun natuur…

 

Perfect natuurlijk, maar die keren telkens terug!

***

 
Bij de big appels van de Linxe helderzienden zit er ene die tot vandaag opvallend onopvallend is gebleven. De man is een slimme goed-betaalde doctor in de cultuur-wetenschappen, met de enigszins vreemde naam van Ico Maly. Die naam zegt niet veel, maar dat doen zijn dagelijkse bezigheden ruim voldoende : hij is lid van de Getnse Vooruit)groep en ‘coördinator’ van de Kif Kif-jongens. Zeg maar gerust dat U in goed gezelschap verkeert bij het doorwoelen van de NV-A slacht-afval in onderstaande drol. Ach, ze kunnen n u eenmaal geen maat houden!
Kan ik er aan doen, dat de oude Rode thematiek zoals gebruikelijk in het Gentse doorklinkt? Het is de echo van het vroegere ‘Mijne maat zijn, of ‘k kloppe op joen muile’…. Ach die socialisten! Vastgeroest in de ideologie die de wereld gemist heeft. En dus geven ze niet af : de mens is maakbaar. Is het niet met de wapens (Stalin, Hitler), dan is het met de ‘rede’, waarbij gemakshalve ‘rede’ vervangen wordt door de Moslim-indoctrinatie’. Cfr de gewelddadige ontregeling van onze samenleving door Moslim-jongeren die handelen volgens internationale afspraken.
Mij stelt dat voor een on-oplosbaar probleem, omdat het gebeurt in verre, vreemde, maar rijke streken. Ik leg uit.
De Arabische landen zijn bij de rijksten ter wereld. Waarom staan die dan toe, dat hun mensen elders moeten gaan bedelen voor een beter bestaan? Afrika bezit de rijkste bodemschatten ter wereld, en  toch heerst daar de bitterste armoede. Waarom moeten wij dan toelaten dat onze rijkdom zo dringend moet gedeeld worden?
Allemaal vraagjes die geleerde doctoren omzeilen, zeker?  Of neem Zuid-Afrika. Tot en met het (door het Westen) zo gehate ‘Apartheid’ was het de graanschuur van Afrika. Toen kwam het goddeloos communisme, het ANC en Nelson Mandela en nu is Zuid Afrika het armste land van Afrika geworden. Wie daar beter ven geworden is? De zwarte top-klasse, die keven als farao’s. Wie daar de dupe van is? De nijvere blanke bevolking, maar nog meest de arme drommels van zwarten. Zuid Afrika is het meest criminele land ter wereld geworden…
Maar kijk : de vuisten gaan weer omhoog want ook wij moeten open staan voor de zegeningen van het socialisme. Anders kloppen ze d’er op!

 

***

Ter zake :

N-VA toont complete onmacht om met migratie om te gaan

OPINIE − 12/02/13, 07u40

***

"Het gaat vooral om perceptie, de partij wil zich stoerder en vooral Vlaamser en rechtser tonen", schrijft Ico Maly, doctor in de cultuurwetenschappen, coördinator van Kif Kif en lid van de Vooruitgroep.  Het vervlaamsings- beleid van de N-VA houdt in dat de instroom van (arme) migranten zoveel mogelijk moet worden gestopt

Het nieuwste Antwerpse relletje beheerst alweer enkele dagen het nieuws. De Wever en zijn ploeg zijn nog geen twee maanden aan de slag en de ene polariserende uitlating volgt de andere op. Van het project patsers tot de bestendiging van het lokettenbeleid. Van de verdediging van het klikbeleid van procureur Dams tot het viseren van hiphop als oorzaak van criminaliteit. En vrijdag kondigde Homans het volgende relletje aan: de inschrijvingskost aan het vreemdelingenloket stijgt van 17 naar 250 euro. Van relletje tot relletje naar 2014. We beleven het begin van de langste verkiezingscampagne ooit.

Elk relletje is goed voor dagenlange media-aandacht. N-VA kiest niet voor een verenigende, maar voor een polariserende politiek. Ze vertrekt niet vanuit de oude democratische overtuiging dat een democratie nooit mag uitmonden in een dictatuur van de meerderheid. N-VA kiest ervoor om maximaal uit te pakken met eisen die haar achterban tevredenstellen en die erop gericht zijn om het electoraat van het Vlaams Belang verder aan te boren en te consolideren op weg naar de moeder der verkiezingen.

Het plan van De Winter

N-VA Antwerpen zet daarvoor in op een perceptiepolitiek. Hoewel het bestuursakkoord in lijn ligt met wat de vorige coalitie heeft opgezet, moeten we met z'n allen overtuigd worden dat het met N-VA allemaal anders zal zijn: stoerder en vooral Vlaamser en rechtser. N-VA moet zich dus constant communiceren als de kracht van verandering. Alle mogelijke instrumenten worden ingezet: van de media tot de stedelijke politiek, ze staan allen ten dienste van de verkiezingsstrijd van 2014. We krijgen een aankondigingspolitiek van kleine feiten, met grote gevolgen zowel qua media-aandacht als qua herschepping van de samenleving.

Waar N-VA de macht heeft, wordt een vervlaamsingspolitiek gevoerd: al die steden moeten terug echte Vlaamse steden worden. Vandaar dat er overal schepenen opduiken die moeten waken over het Vlaamse karakter van onze steden. Centraal in dat beleid staan zaken als Vlaamse vlaggen verdelen, nieuwe welkomstborden installeren met Vlaamse leeuwen erop, een vernederlandsingspolitiek voeren, (extra) inburgering, ... Dit vervlaamsingsbeleid houdt ook in dat de instroom van (arme) migranten zoveel mogelijk moet worden gestopt. Ondanks de objectiverende retoriek van Homans, kan deze gigantische prijsverhoging niet anders begrepen worden dan in het kader van dit brede politieke project van N-VA.

Migratie wordt door N-VA niet bekeken als een deel van de condition humaine, of vanuit een rechtenperspectief. Migratie wordt louter gezien als een economische kost, een kost die vermeden moet worden. Enkel migratie van rijke industriëlen of sportmensen die de glorie van de natie versterken wordt gefaciliteerd. Andere migratie moet zoveel mogelijk worden gestopt. Kan dat niet op federaal of Vlaams niveau, dan wordt het ingevoerd op stedelijk niveau.

In die zin zien we hier ook heel weinig verschil met de verkiezingsbeloftes van het Vlaams Belang. Die extreemrechtse partij wou een inschrijvingsstop voor migranten in Antwerpen. De Wever zei toen dat we 'actieve' migratie nodig hebben zoals de Indiaanse diamantairs. Vandaag wordt het plan van De Winter in wezen 'pragmatisch' in de praktijk gebracht. Arme migranten worden ontmoedigd om naar Antwerpen te komen, de Arnaults van deze wereld zijn welkom.

De gevolgen van deze perceptiepolitiek zijn niet min. Ze creëert een stad gebouwd op ongelijkheid en polarisatie. Rijke nieuwkomers vinden hun weg, voor hen is 250 euro geen probleem. Arme nieuwkomers (die bijvoorbeeld in Antwerpen willen wonen omdat ze er al een sociaal netwerk hebben) worden verder in de problemen geduwd. Het is bovendien een illusie dat dit migratie zal tegengaan. De effecten ervan zullen tweeërlei zijn. Enerzijds zullen we een toename zien van mensen die in de illegaliteit terecht komen. Anderzijds wordt er een stedelijke concurrentie op gang getrokken waarbij steeds meer steden een verhoging van de inschrijving zullen trachten door te voeren met theoretische verschuiving van migratie als gevolg (mensen schrijven zich in in een 'goedkopere' stad, maar blijven effectief in de 'duurdere' wonen). Een dergelijke perceptiepolitiek heeft vergaande effecten op de structuur van onze samenleving. In die samenleving hebben sommigen meer rechten dan anderen. Ongelijkheid wordt dan de norm.

Failliet

Dit beleid toont een complete onmacht om met migratie om te gaan. Nochtans is migratie eigen aan de mens en dus van alle tijden. Het is bovendien een globaal fenomeen. Het antwoord van de beleidsmakers is echter al twee decennia hetzelfde: migratie zoveel mogelijk stoppen. In de realiteit heeft het beleid bitter weinig impact op de migratiestromen naar ons land. Migratie is een onomkeerbaar feit. Het migratiebeleid bereikt enkel een verdere uitholling van het basisprincipe van elke democratie: namelijk dat iedereen onvervreemdbare en gelijke rechten heeft. Het migratiebeleid is al lang failliet.

 

 

***

 
Proficiat als U dit tot het einde toe heeft gelezen. Ze zijn, met dergelijke prietpraat, goe bezig hun eigen ruiten in te smijten. Zeg maar, samen met BDW ‘Zet die plaot af’!
Wat ik gelezen heb? Bewaarschool-retoriek! Afgunst. Na-ijver. Het na-jagen van de eigen methoden, moesten ze nog eenmaal aan de macht komen : demoniseren, afzonderen, achter prikkeldraad steken, en mettertijd, elimineren. M.a.w. ik heb tevergeefs gezocht naar een zinnig argument waarmee BDW kon bestreden worden. Veel bla-bla om hun spijt te verbergen, dat hij het zoveel beter doet dan hun favorieten. In amper 2 maand tijd AUB….
Maar wees gerust, vreemdeling : met BNDW zal het anders zijn, maar daarom nog niet de hemel op aarde. Mits jullie Law & Order respecteren, kunnen we zelfs samen een goed leven hebben. Als dat niet teveel gevraagd is, natuurlijk!  
Enne o ja! Met L&O bedoel ik gewoon  de Law en de Order die in hoofdzaak jullie eigen voormannen gemaakt hebben, toen wijn Vlamingen, en al zeker BDW niet, nog niks in de pap te brokken hadden! .

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

 

Geen opmerkingen: