dinsdag 12 februari 2013

1212 - PLAT OP DE BUIK ONDER DE LAT


.

1212 - PLAT OP DE BUIK ONDER DE LAT

 

De Mol of De Bie? Dat wete nie….

 

’t Is misschien zelfs ene die Allah bidt om de gracht te mogen graven rond de burcht Antwerpen. Hey, gij daar, Campske, nu nie neuten, hé !!!!!

 

***

 
Een mens moet al eens kunnen lachen in het leven, denkt U ook niet? De Vlaams Nationalisten, nog erger dan 10 Hitlers, wilden, om die o zo goede immigratie af te remmen,  Antwerpen veranderen in een versterkte Middeleeuwse burcht. Dan blijkt OEPS! opeens dat die € 250 inschrijvingstaks een ideetje was van de Sint Patrick in hoogst eigen persoon! Al die roeptoeters liggen dus niet alleen plat op de buik om zo onder de lat door te schuiven, hun remsporen zullen, net als in  een vervuild toilet, nog lang in ieders geheugen blijven hangen.
En daar zullen wij, geloof me vrij, naarstig ons steentje toe bijdragen.
Ach Madam Azalea Kherbahce : wat heeft den Bat toch onbezonnen gehandeld, nietwaar! Gewoon gehaast om te scoren, dat is toch duidelijk! U bent met verve de tweeling-kloek van de Toertel-justitiemadam : eerst, de Belgische Gestapo surveilleert de Fluppe helemaal niet, het mag zelfs niet, tot zijn dossier, een halve meter dik, op tafel komt bij de RTBF. Zielig voor haar, lollig voor ons. Nog wat dikke remsporen in dat Belgisch toilet meer! Wat gaat het Cleyn Toeback-jongske nu uitvinden om zijn gezicht te redden?  Net als BDW, om zijn be-remspoord imago auf zu cricken, misschien een duik als ijsbeer riskeren? Liefst in gezelschap van Omo-Elio, met de leuze op de buik : witter dan wit.
En dan dat ander verhaal! : nog niet zo lang geleden bewees een RTBF journaliste, dat in Brukselabad het niet eens zo moeilijk was om oorlogswapens te kopen : ze waren zelfs spot-goedkoop. Niemand nam daar erg in en het verhaal werd doodgezwegen. Maar wee, als het VB hetzelfde wilde bewijzen : olala, dat was ineens staatsbedreigend….
HaHaHan zou ik zeggen : de Overheid ziet die wapens het liefst blijven bij de criminelen. Is nogal wiedes, zou Witse zeggen : het garandeert werkzekerheid voor de flikken.
Ik zou zeggen : allemaal witgekalkte graven, maar het is veel erger! Het zijn netjes opgedirkte slangenkuilen die gif spuiten langs alle kanten!

 

***

Ter zake :

 

'Omstreden vreemdelingentaks Antwerpen was idee van Patrick Janssens'

Eddy Eerdekens  De Standaard, De Morgen

dinsdag 12 februari 2013 om 07u32

***

 

De vreemdelingentaks waarvoor het stadsbestuur van burgemeester Bart De Wever onder vuur ligt, was een idee van zijn voorganger Patrick Janssens. Andere steden wilden het voorbeeld van Janssens volgen, maar de toenmalige burgemeester van Antwerpen werd teruggefloten door zijn eigen partij.

Sinds Antwerpen een ‘migrantentaks’ van 250 euro vraagt aan nieuwkomers die zich in de stad willen inschrijven, ligt de verantwoordelijke schepen Liesbeth Homans en met haar het hele stadsbestuur van burgemeester Bart De Wever onder vuur. Een inschrijving aan het vreemdelingenloket kostte tot nu toe 17 euro.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet liet weten dat ze een onderzoek naar ‘discriminatie’ gaat instellen en de Liga voor Mensenrechten beschuldigde het stadsbestuur ervan dat het een gracht rond Antwerpen aanlegt om mensen van andere afkomst te weren.

De vreemdelingentaks is bovendien in strijd met Europese regels, wanneer het gaat over de inschrijving van nieuwelingen met een nationaliteit uit een andere Europese lidstaat. Dat zegt Janek Nowak van het Instituut voor Europees Recht aan de KU Leuven in De Morgen. ‘Voor het verblijfsrecht mogen geen kosten aangerekend worden. Dat staat zo in de EU-verdragen.’

Andere steden vrezen intussen voor een toestroom van migranten, die de inschrijvingstaks in Antwerpen niet willen of kunnen betalen. Gent vraagt om samen met 13 centrumsteden overleg te plegen. Mechelen en Brugge hebben zich al vragende partij gesteld voor een dergelijk overleg.

SP.A-fractieleidster Yasmine Kherbache noemde de vreemdelingentaks een gevolg van ‘holder-de-bolder-bestuur’. ‘Er was beter eerst overleg geweest met de andere steden.’

‘Daar heb ik geen zin in,’ zegt verantwoordelijke schepen Liesbeth Homans (N-VA) in De Standaard. ‘Hierover is in 2011 onder het vorige stadsbestuur al overleg geweest binnen de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. Niemand hield Antwerpen toen tegen. Sterker nog, Gent zei toen: als jullie het doen, doen wij het ook.’

Intussen blijkt dat de vreemdelingentaks van 250 euro een idee was van de voormalige burgemeester Patrick Janssens. ‘Er is in oktober 2011 een ontwerpbesluit van het schepencollege opgesteld waarin een retributie van 250 euro wordt gevraagd,’ zegt Homans. ‘Er waren zelfs minder uitzonderingen dan nu. Enkel studenten moesten minder betalen.’

De motivatie van het stadsbestuur onder Patrick Janssens voor de invoering van deze vreemdelingentaks was naar verluidt dat ‘deze mensen’ nog niks hebben bijgedragen aan de werking van de instellingen in België omdat ze geen andere belastingen betalen.

Voormalig schepen van Loketten Monica De Coninck (SP.A) bevestigt in De Standaard dat deze plannen toen bestonden. ‘Maar de situatie was toen heel anders,’ zegt ze. ‘Na de regularisatie was er een echte toestroom in Antwerpen. Nu lijkt de toestroom veel minder groot.’

Onder druk van zijn eigen SP.A-fractie is de vreemdelingentaks er onder burgemeester Patrick Janssens niet gekomen. (EE)

 

***

 
 
 
Er is een spreekwoord dat zegt :’Nooit geen twee, zonder drie’.
Ons Bea was de eerste om er de brui aan te geven. Ratzinger was de tweede. Wat zou het Cleyne Toeback-jongske ervan denken om ook de eer aan zich te houden? Neen, ik bedoel niet dat hij ‘er moet uitstappen’, dat plezier moet hij ons nu precies ook niet geven. Maar hij zou kunnen fuseren met Grote Broer uit het Zuiden des Lands. Gewoon uit realiteitzin, maar voorgesteld als kosten besparend. Voorheen was dat toch ook de BSP? De Belgische Werklieden Partij, en die werd toch ook bestuurd door de Franstalige collega’s?! “Et alors?” zou Mitterand zeggen : het is niet eens euthan sie, maar sedatie. De Sossen die geruisloos uit het stratbeeld en ook van de straat, verdwijnen.
Het is wel gelukt in Antwerpen! Het is lijk kietelen, zei de beul tot de terdood veroordeelde man : “… en het duurt niet lang’….
Ach ja!
“Er ligt een Staat te sterven. Ik zal op d’uitcaart zijn”…..
Psssst!!!!!!!!!
Zou het niet eerder van de kant van de ‘Patrick’ een initiatief geweest zijn, dat pas in uitvoering mocht gesteld worden nà de verkiezingen van oktober 2012? Stel U even de reactie voor van zijn kiezers, meestal de andergekleurden!

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

 

 

Geen opmerkingen: