donderdag 14 februari 2013

1215 - WORDT DI JEANETTO DE LAATSTE PREMIER VAN BELGIE ?


.

1215 - WORDT DI JEANETTO DE LAATSTE PREMIER VAN BELGIE ?  

 

***

 

***

 
Een V-Meerderheid !!!!
Stilaan moet dit een nachtmerrie worden voor het Establishment. Want zij weten dat zoiets het einde inluidt van hun gezellige vadsigheid op kap van de Vlaamse kleine man.
 

***

Ter zake :

WERKEN AAN EEN STERKE V-MEERDERHEID!

Mechelen, 12 februari 2013

***

Confederalisme na 2014? De VLD doet niet mee en zwijgt in alle openheid. De CD&V haakt af bij monde van voorzitter Wouter Beke. Aangehaalde reden? “De ongekende gevolgen van het constitutionele avontuur van de N-VA”. Vraag: was de keuze van de N-VA voor het vage “confederalisme” wel een goede benadering? Waarom een containerwoord hanteren in de hoop de politieke markt daarmee volledig om te gooien?

In ons vorig persbericht van 7 november 2012 hebben we reeds aangeven dat Bart De Wever hoe dan ook niet om de onafhankelijkheid heen kan. Een sterke en dynamische groep binnen de N-VA wil de onafhankelijkheid. Er zal door vriend en vijand bij herhaling nadrukkelijk verwezen worden naar het punt 1 in de N-VA statuten. Bovendien zoekt de Vlaamse kiezer duidelijkheid en een bevrijding uit alle aanslepende en nog toenemende B-ellende. De hang naar een krachtige verandering in Vlaanderen zit zeer diep en zal niet wegebben maar verder aanzwellen.

Waarom daar niet op inspelen door de Vlamingen te overtuigen van de noodzaak om Vlaanderen tot een volwaardige staat te maken met Wallonië als bekend buurland? De N-VA heeft alvast het voordeel dat deze partij als grootste de sterke wil toont om aan onze Vlaamse toekomst te werken terwijl de traditionele partijen zich alleen maar negatief opstellen en alles ondernemen om de projecten van de N-VA te hinderen of af te blokken. De politieke positie van de N-VA is dan ook uniek en gelukkig momenteel sterk en verder groeiend met een zeer gemotiveerde achterban.

Om het N-VA-élan wat af te remmen proberen de tegenstrevers de voorstanders van het confederalisme uit te spelen tegen de voorvechters van de onafhankelijkheid (Zie o.a. het recent gepubliceerde onderzoek van de Hogeschool Gent bij de N-VA en de Open VLD leden). Maar... voorstanders van het confederalisme en voorstanders van de onafhankelijkheid vormen eigenlijk een en dezelfde basisgroep: zij willen zich bevrijden uit alle B-ellende. De verdedigers van het confederalisme beogen veelal ook de uiteindelijke realisatie van een volwaardige staat Vlaanderen binnen Europa maar zij geven gewoon het huidige officiële partijstandpunt weer. De N-VA is best in staat op korte termijn zowel de eigen leden als het nodige grote aantal Vlamingen te overtuigen om de bevrijdende stap te zetten naar een onafhankelijk Vlaanderen.

Politiek gezien staat de N-VA er op dit moment alleen voor. Een overweldigende verkiezingsoverwinning van de N-VA is dus noodzakelijk om na 2014 de gewenste volwaardige staat Vlaanderen te kunnen realiseren. Met de N-VA (en de andere V-partijen en/of politici) kan een doorslaggevende of zelfs een absolute meerderheid bereikt worden. Het komt er op aan dat resultaat te willen, het geloof in succes enthousiast uit te stralen en ervoor uiterst creatief en hard te werken. De N-VA kan het...samen met ons allen!

Werkgroep Vlaanderen Onafhankelijk/ Guido De Schuyteneer

***

 
Ik denk dat er vandaag de dag iedere dag crisis-beraad is bij de Part Scandale en dat er een soort communicerend vat is ontstaan tussen hun hoofd-kwartier en Het Hof/.La Cour. Kernvraag : de 5de Colonne activeren, of verder ondergronds blijven gaan?
Hamvraag : zullen de Tsjeven niet nogmaals overstag gaan? Zullen hun mandatarissen de partij-insgnes blijven volgen? Wetend dat het allemaal carrière-jagers zijn, gaa, die niet als hyena’s afgaan op het geldspoor achter de nieuwe machthebbers? Op de achtergrond wenken immers de nieuwe gemeenteraads-verkiezingen en als kandidaat van een verliezend leger moeten zij toch appelen voor citroenen verkiezen?
Slapeloze nachten, dat worden het! Kiezen ze (tegen beter weten in) voor ‘Belg’, of gooien ze de dobbelstenen voor iets nieuws, in de hoop te kunnen aansluiten bij de winnaars…. Over dat alles wordt beslist in de eerstvolgende weken en maanden..
Als ze daarbij maar niet uitstappen, door af te stappen…..

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

 

 

Geen opmerkingen: