vrijdag 15 februari 2013

1219 - OVER HOE FIJNE HUMOR EEN FIJN LaND KAN REDDEN, DANK ZIJ DE AJUIN


.

1219 - OVER HOE FIJNE HUMOR EEN FIJN LaND KAN REDDEN, DANK ZIJ DE AJUIN

 

***

 

***

 
Op deze blog wordt eens te meer de OMERTA doorbroken! De organisator van het SS-evenement zou een advocaat en politie-rechter zijn die daar zo 3 dagen en 3 nachten heeft rond gelopen. De man zou voor de Stafhouder van de Balie zijn moeten verschijnen, maar hij zegt daarover niet te kunnen spreken, want gebonden door zijn beroepsgeheim. Er zouden tegen hem al verschillende klachten zijn neergelged….
Het Tsjeefse Schoorsteenvliegje heeft ondertussen wel de kans gegrepen, om BDW, neen, niet om hem te raken, maar om hem af te schieten. Het dingske is niet voor niets Ministeres van Cultuur in de Vlaamse Parochieraad van Meneerke Peeters. De cultuur stroomt zò van haar af, zoals de Genade van De Lekkende Non….
De UNESCO, al zeker geen bewonderaar van de Vlaamse Gedachte, was furieus. ’t Schoorsteenvliegske? Zij zag alleen de sotternij, en vond dus (na ruggespraak met de Franstalige Pers) de grap buitengewoon goed geslaagd. Van niveau  gesproken!
Volgens jaar kan er dus perfect een wagen meerijden, omringd door rovende,  moordende en stelende figuurtjes, gemaskerd en met de ACW-schild op borst en rug, die de brieventassen van de omstanders leeghalen, zonder daarbij ook maar één vinger gehinderd te worden door de flikken. Hoogstaande cultuur vol symboliek, vooral daar ze de buit afgeven aan Leterminator, die alles via de Loodgiersbuis doorsluist naar een paar danseressen van de Folies Bergères op de Parijse Place Pigalle.
Misschien zelfs dat al de andere groepen moeten geweerd worden, zodat Aalst die dag herschapen wordt in één grote dievenbende die het Scjhoorsteenvliegje in triomf achter tralies meevoeren. .
Agge mo leut êt!

 

***

Ter zake :

Minister Schauvliege steunt nazi-protest tegen Bart De Wever

 

vrijdag 15 februari 2013 om 06u38

***

Minister van Cultuur Joke Schauvliege verdedigt de Aalsterse carnavalvierders die zich in nazi’s verkleden (compleet met een deportatiewagen voor joden en blikken zyklon B-gas) om te waarschuwen voor het gevaar dat Bart De Wever vormt voor onze samenleving. Veel gekker dan dat moet carnaval toch niet worden.

Unesco, de culturele afdeling van de Verenigde Naties, veroordeelde de nazi-verkleedpartij op het carnaval van Aalst (sinds 2010 erkend als Werelderfgoed) in niet mis te verstane bewoordingen. ‘Ik ben diep geschokt door dit onaanvaardbaar schouwspel dat een belediging vormt voor de herinnering van de zes miljoen joden die werden vermoord tijdens de Holocaust,’ zei directeur-generaal Irina Bokova. ‘Ook al staat carnaval voor vrijheid van meningsuiting en satire, het is geen excuus om naar antisemitische stereotypen te grijpen.’

Na de veroordeling van de Unesco heeft Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) een gouden opportuniteit om te zwijgen aan zich laten voorbijgaan. ‘Carnaval is een moment waarop op een groteske manier gespot wordt, met stereoptype uitvergrotingen,’ zei Schauvliege die in een brief aan de culturele afdeling van de Verenigde Naties de verdediging van de carnavalisten op zich nam. Met andere woorden: lachen met de jodenvervolging is ok, zolang het maar op een groteske manier en met stereotype uitvergrotingen gebeurt. Carnaval als vrijgeleide voor het absoluut onaanvaardbare.

‘Wij betreuren dat er een perceptie van antisemitisme is gewekt,’ zegt Schauvliege nog. Niet erg vergezocht als je in een SS-uniform met een deportatiewagen en blikken zyklon B-gas door de straten trekt. Denkt de minister bij die symbolen soms aan iets anders dan antisemitisme? 

De verkleedpartij was natuurlijk meer dan alleen maar wat onnozel doen in een SS-uniform. De eigenlijke bedoeling van de carnavalvierders was om de N-VA en Bart De Wever neer te zetten als nazi’s.’Toen ik Bart De Wever op 14 oktober in een ware triomftocht naar het Antwerpse stadhuis zag lopen, begon ik aan dit idee te denken,’ zei initiatiefnemer Michel Keymeulen voor het carnavalsweekend aan Knack.be. ‘Soms moeten we dan maar eens choqueren. Het land moet gered worden.’

En daar begeeft minister Schauvliege zich een tweede keer op glad ijs. Met haar vurig betoog ter verdediging van zes carnavalnazi’s, geeft ze niet enkel het signaal dat er niks mis is met het ijdel verbeelden van de Holocaust maar ook dat de vergelijking tussen Bart De Wever en Hitler geen bedenking waard is. Dan luidt het plots dat de Vlaamse regering zich niet wil bemoeien met het carnaval.

Zijn er dan – los van eender welke politieke overtuiging – geen vragen te stellen bij een groepje mannen dat een volksfeest en alle daarmee gepaard gaande media-aandacht gebruikt om een politicus uit eigen land op dezelfde lijn te zetten als de grootste massa-moordenaar uit de moderne geschiedenis? Moet die politicus daar maar tegen kunnen? Moeten we iemand straffeloos echt alles zomaar kunnen verwijten vanaf het ogenblik dat hij een politiek mandaat bekleedt? 

Er zijn in Aalst wel degelijk grenzen overschreden, zowel naar de nagedachtenis van de joden als naar Bart De Wever. Als de minister van Cultuur dit niet scherp wil veroordelen, zou je van haar toch op zijn minst mogen verwachten dat ze er enige afstand van neemt. Het is overigens niet omdat De Wever zelf niet reageert dat dit soort verwijten maar moet kunnen. Hoe kan je jezelf trouwens verdedigen tegen iemand die je een nazi noemt? Zeggen dat hij zich vergist? 

En dan nog dit: men kan zich al langer de vraag stellen waarom een eerbiedwaardige organisatie als de Unesco het nodig vindt om het carnaval van Aalst te erkennen als Werelderfgoed. Hoe kan men een bijeenkomst van mensen die zich drie dagen lang overgeven aan allerlei activeiten die de andere 362 dagen van het jaar verboden zijn, op hetzelfde podium plaatsen als het Great Barrier Reef in Australië, de binnenstad van Dubrovnik in Kroatië, de Taj Mahal in India, het tropisch regenwoud in Sumatra of, dichter bij huis, de grote markt van Brussel of het historisch centrum van Brugge? Samen met Aalst carnaval zijn overigens ook het Krakelingenfeest van Geraardsbergen en Houtem Jaarmarkt toegevoegd aan het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Houtem Jaarmarkt is een bijeenkomst met als doel de verkoop van 1.500 runderen en 700 paarden. Als de Unesco diep geschokt is door wat er zich afspeelt in Aalst, is het dan ondenkbaar dat de organisatie het carnaval schrapt van de lijst? Of zou dat dan toch een te groot verlies zijn voor de Mensheid?

Eddy Eerdekens in Knack/Trends

 

***

 
Ik voel me niet specifiek geroepen om BDW te verdedigen en al heel zeker Knack niet. Alleen : als ’t goed is, zeggen we dat ook.
Ik moet toegeven, dat het Vlaams Belang, als lachende derde, een beetje leedvermaak niet kan wegsteken. Daarom geen enkele reactie? Neen, het is geen leedvermaak om de feiten, maar wegens het samen in bad gestopt worden, VB en N-VA samen, zoals de Sire het in zijn Kerstboodschap had gewild : het bad van de jaren ’30.
Van de Sire verstaan we dat nog : de man is oud en hij herinnert het land nog gaarne aan de weldaden van wijlen zijn Pa, Koning Leopold III, die met de zegeningen van de Führer de ene maîtresse na de andere kon versieren.
Maar nee! Het land moet gered worden en daar zorgDen enkele Ajuinen voor! Tenzij;.. Tenzij….
Wat verneemt mijn lodderig oor? Dat de troepen van het Gentse Liegebeest hiervoor verantwoordelijk zouden zijn?  Als dat geen goed nieuws is!
Volgens jaar in Oiljst niet één enekle ACgroep, maar ook een tweede :het Blauwe Fabriekje, ongevoerd in een  couveuse,wegens op sterven na dood. Met daarrond enkete miobakussen gemaskerd als ‘’t Liegebeest him-self, als Napoleon de Gucht, als Patje Brillantine, als Mie Turteldoos, enz, die onder elkaar maquettes verkopen en terug huren van onze gekende Overheidsgebouwen.
Beide groepen worden opgejaagd, enerzijds door de Staatsvuiligheid, en anderzijds door de BBI. Maar ioogejaafdend lopen verder, beschermd door dezelfde hekwerken als rond het Kasteel van Laeken…..
Lachen,n gieren, brullen : dat is geen humor meer op mensenmaat, dat is humor voor de Goden.. Alles gratis,  uitvaart-dienst in clusief.

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

 

 

Geen opmerkingen: