zaterdag 16 februari 2013

..1222 - BIJ HET ACW OP ZOEK NAAR DE ZWARTE SCHAPEN


.

1222 - BIJ HET ACW OP ZOEK NAAR DE ZWARTE SCHAPEN

 

Tjeven Vanakkre in de rol van Emile Zola : j”Accuse….

 

***

 
Ik zie het al gebeuren : het zal weer niemands fout zijn! En aftreden? Wablief? Haiku-Herman zo’n postje opgeven? De Dikke Loodgieter zijn fortuin afstaan als schadevergoeding? En al die minderen, grootverdieners van Arco, Ocra, Belgius, of hoe die mannen verder ook mogen heten….
Herinneren wij ons nog dat Parijse top-bankiertje van Dexia, opgetrommeld naar Bruksèl om de ondergang te beletten? Het was een hautain schichtig figuurtje, dat hier, op kosten van al die vele kleine spaarders, zo lang mogelijk zijn tijd kwam verdoen, en ondertussen deftig op hotel was, aan maar liefst zo iets als € 450 per dag., kost en inwoon. De man is achteraf zelfs deftig door de mazen van het net gerold….
De Tsjeven, Menere Vanakkre, hebben gespeeld, en verloren. Gelieve dus de rekeningen te vereffenen, en U terug te trekken in de woestijn. Sprinkhanen schijnen zeer voedzaam te zijn.
 

 

***

Ter zake :

Vanackere: "Voel me samen met coöperanten bedrogen"

Bewerkt door: redactie − 16/02/13, 05u55  − Bron: belga.be

***

De christelijke arbeidersbeweging moet volgens CD&V-vicepremier Steven Vanackere een nieuwe start nemen. Vanackere, die zelf een ACW-profiel heeft, voelt zich eveneens bedrogen omwille van de financiële constructies bij het ACW die nu volop kritiek krijgen. .

"Natuurlijk voel ik me daarin bedrogen, samen met de 800.000 coöperanten. Ik ben er nooit gerust op geweest toen bleek dat het ACW via zijn bank allianties begon aan te gaan aan de andere kant van de wereld, op zoek naar een groter rendement. Ik vind het erg dat niemand op tijd die spiraal heeft willen of kunnen doorbreken", stelt de minister in de Coreliokranten.

 "De coöperatieve gedachte en de haute finance vormen gewoonweg geen goed huwelijk, punt. Het zijn niet alleen de ACW'ers in de raad van bestuur van Dexia die dat hadden moeten beseffen. Al is het niet onlogisch dat het een ACW'er feller wordt aangewreven."

Nieuwe start

Volgens de CD&V"er moet het ACW nu "een nieuwe start nemen". "Het ACW zal opnieuw meer moeten aanknopen bij de oorspronkelijke inspiratie. De imagoschade is groot nu. Die bezinning volgt nog wel, maar het ACW is nu vooral ook een bedrijf in moeilijkheden", klinkt het. Het ACW voert momenteel zelf ontslagen door.

 Overigens meldt De Morgen dat de financiële sectie van het Brusselse parket het ACW van nabij opvolgt, gezien de recentelijke aantijgingen. "Als het nodig is, openen we een dossier", aldus een woordvoerder. De Bijzonder Belastinginspectie (BBI) voert reeds een onderzoek.

 

***

 
Mijn ervaringen, als zelfstandig belastings-consulent in lang vervlogen tijden, als ik hakkeld’ ongeriefd van woorden nog, beide handjes samen in het strijdperk werd gegooid met de mannen (en vrouwenà van de BBI?
Stel dat de klant een tweede bedrijfszetel had opgericht, omdat daar de beste en de mooiste opportuniteiten lagen. Ho, dacht de Fiscus : dat is georganiseerde fraude, want niet alleen spreidt U zo de winsten, om van een lager tarief te genieten, er wordt gespeeld op de onderlinge facturatie. Ge hebt dat gedaan om onder de 50 personeelsleden te blijven zodat U geen Comité Veiligheid Gezondheid, enz….moet hebben. Bewijs : Boekjaar I sluit af op 31/12 en Boekjaar II sluit af op 31/3…. Dus de gehele constructie is opgezet met de bedoeling om belastingen te ontduiken….. Kijk, daar gaan we eens uitgebreid ons werk van maken!
En zeggen, dat de Controleur gelijk kreeg va zijn Directie : toen gold de stelregel, dat als de Fiscus bewimpeling nog maar vermoedde, er kon geredeneerd worden alsof die tussenliggende vennootschap(pen) juridisch niet bestonden. Gevolg : verworpen boekhoudingen, willekeurige taxatie, en hemelhoge boetes….
Vermoeden van fraude bij het ACW -> verworpen boekhouding -> willekeurige taxatie ->hemelhoge boetes?????? Maar man! De syndicaten zijn even onschendbaar als God-de-Vader!
HaHa! De Wet gelijk voor alle Belgen? Juist ja, voor alle kleine Belgen, niet voor de Grote Legumen!!!!
Mijn pronostiek? Het dossier zal opgevorderd worden, voor of achter de taxatie, naar Justitie, waar het lang, zeer lang, ‘in onderzoek’ zal blijven. Zo lang, tot de ‘redelijke termijn’ is overschreden. Of wist U nog niet (of vergeten?) dat ‘le criminel retient le civil’. In defig Vlaams wil dat zeggen, dat zolang er een rechterlijke procedure loopt, het burgerlijke (de taxatie) opgeschort blijft. En zoals U weet, duurt de eeuwigheid lang, zeer lang..

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.


“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

 

 

Geen opmerkingen: