zondag 17 februari 2013

1223 – EEN FIJN BESNAARDE BEWONDERAAR VAN DES PAUSEN GLORIE


***

Zondag 17 februari

Zon 7u51-18u03

7 HH Stichters van de Servieten

.

Wetewatje :        MINIMAAL = sobere maaltijd

.

1223 – EEN FIJN BESNAARDE BEWONDERAAR VAN DES PAUSEN GLORIE

 
 
***

 
De hoer-nalist hieronder, een zekere Bert Wagendorp NL, verder gelukkig totaal onbekend, is duidelijk jaloers op de Paus. Hij zou de figuur wel willen doodknuffelen, zo niet in levenden lijve, dan toch in gedachten. Ik vermoed zelfs dat hij veel goesting heeft, om na het ‘Habemus Papam’ de enige zou zijn om onder die zetel met U-vormige zitting te mogen voelen. De man bezit zoveel talent, dat hij zelfs zou kunnen aangesteld worden om in het verder leven van deze Paus, met de natte vinger het toilet-papier van Zijne Heiligheid te vervangen.
Één vraagje slechts : zou zijn Volkskrantje  met evenveel ijver en scherpzinnigheid durven schrijven over om het even welk Geestelijk Gezicht van de Godsdienst van de Wrede? Over de kinder-verkrachtingen aldaar, voorgeschreven door hun Heilig Boek en door hun Stichter tot in de kleinste details beschreven? Bij de katholieken is de keuze beperkt tot eenmaligheid, bij de Islam zijn er zoveel achterwerken beschikbaar als men wil. En schandknapen kan men daar overal gebruiken. Het castreren moet men er wel voor over hebben.
Maar ik vrees dat  de man, met Theo Van Gogh in het achterhoofd, forfait zal geven om meer dan een reden. En gelijk heeft ie! In die omgeving komen vrouwen er gewoon niet in. Die blijven in de harem, ter beschikking voor de daar altijd aanwezige spring-stieren.

 

***

Ter zake :

 

Witte rook, we hebben een zwarte paus

OPINIE − 16/02/13, 08u27 DE MORGEN

***

De keuze van de nieuwe kerkleider doet er wel degelijk toe. Dat vindt Bert Wagendorp, columnist voor De Volkskrant.

Maandagavond sloeg de bliksem als een vingerwijzing Gods in op de koepel van de Sint Pieter, vrijdag werd de Oeral getroffen door een meteoriet: wat tracht de Allerhoogste ons mee te delen?

De paus geeft de pijp aan Maarten. Volgende maand horen we wie de 266ste drager van het Petrusambt wordt, Petrus zelf meegerekend. In de Sixtijnse Kapel komen dan 118 kardinalen bij elkaar om uit hun midden een opvolger aan te wijzen. Vier keer stemmen per dag, tot er eentje een tweederde meerderheid heeft verworven.

Volgens een oud en onbevestigd verhaal moet deze, na te zijn verkozen, plaatsnemen in een hoefijzervormige stoel, en wel zodanig dat enkele collega-kardinalen met eigen ogen kunnen constateren of hij wel van het mannelijk geslacht is. Nadat het Testiculos habet et bene pendentes is uitgesproken ('Hij heeft ballen en ze hangen goed') kan de witte rook de schoorsteen uit: Habemus Papam!

Ik vind het conclaaf een mooi spektakel waarop de katholieke kerk gerust trots mag zijn. Ze weten daar al eeuwen dat de gelovigen theater willen en dus krijgen ze theater.

Wellicht voltrekt zich een mirakel en kan Eijk de Lage Landen, na Adriaan Boeyens (1422-1423), weer eens het pausschap bezorgen. Hij zou daarmee ook meteen in aanmerking komen voor een zaligverklaring, want daarvoor is één wonder vereist.

Maandagavond sloeg de bliksem als een vingerwijzing Gods in op de koepel van de Sint Pieter, vrijdag werd de Oeral getroffen door meteoriet: wat tracht de Allerhoogste ons mee te delen? Kan het misschien wat duidelijker? Dat we even de eerste letter van de naam van de Uitverkorene doorkrijgen?

Is er misschien een Belgische kandidaat, zodat we straks in elk geval zijn verlost van het 'Geloekig Pasen' vanaf het balkon? Jongens doen het doorgaans goed, in de jacht op belangrijke internationale posten. Ik meen dat kardinaal Danneels ooit tot de outsiders behoorde. Maar die torst nu zijn gematigdheid mee, alsmede de zaak-Vangheluwe.

En ze hebben natuurlijk de paus van de Europese Unie al.

Homo's als bedreiging

De verkiezing van een paus is een fascinerend schouwspel en een oeroud ritueel, maar ook meer dan dat. Je zou van de chef van duizenden kinderlokkers een enigszins bescheiden morele opstelling verwachten - maar het plaatsvervangerschap van Christus biedt kennelijk weinig ruimte voor bescheidenheid.

Joseph Ratzinger reisde in 2009 naar Afrika en verklaarde dat condoomgebruik de aids-epidemie verergerde. Hij omschreef abortus, euthanasie en het homohuwelijk als "bedreigingen voor de wereldvrede" en in zijn laatste kersttoespraak voor medewerkers van het Vaticaan zei hij dat "homo's de essentie van het menselijk wezen" vernietigen.

Als dat ideeën van een Beierse conservatief zijn, kun je ze nog als merkwaardig terzijde schuiven. Maar komen ze uit de mond van een Beierse conservatief die het tot paus heeft geschopt, dan wordt het anders. Bij miljoenen gelovigen gaat de boodschap van de Bisschop van Rome er nog altijd in als Gods woord in een ouderling. Daarom doet het er toe wie de opvolger wordt van Benedictus XVI.

Bij de bookies van Ladbrokes stond Peter Turkson deze week het hoogst genoteerd (1:3). Turkson is de voormalige aartsbisschop van Cape Coast, Ghana.

***

Wat, mijn beste pennelikker, ook een oud maar tot op de dag van vandaag bevestigd verhaal, is, dat de reproductie apparatuur van ‘s Konings zoon, onmiddellijk na de geboorte, moet vertoond worden aan enkele belegen Ouderlingen, op straffe van verval van de troon. Navragen bij Het Orakel van Brakel.
Dat hoer-nalistje moet nog jong zijn, ofwel heeft het zijn huiswerk weer niet voldoende gemaakt. Wat een erfzonde is, zoals bij dat Volkskrantje als bij ons bloedeigen De Morgentje. Er is immers dat verhaal van Pausin Johanna, die onderweg naar een nieuwe viering, ineens moest afstappen van haar paard, omdat ze aan de kant van de weg een kind ter wereld bracht.
Ziet U, in vroeger tijden leefden er dus ook al vuile roddel-tantes, want dat verhaal is van A tot Z uit de duim gezogen. Maar het plant zichzelf voort onder de vorm van die zetel met open U-vormiig. In de schone familie van de Coburgers daarentegen…..
O Ja, nog iets over Aids in Afrika. Inderdaad, de Paus had gelijk de condoom ivoorkomt geen aids. Integendeel. Het is net als de gordel in de auto : het geeft een vals gevoel van veiligheid. En ook : wat helpt een condoom op de verkeerde plaats, als de seks daar meestal op een meer creatieve manier wordt beoefend….
Vraagje in  de marge : groeien die dingen daar soms ook aan de bomen? Wij worden toch regelmatig opgeroepen, om die arme dutsen financieel bij te springen…. omdat ze anders sterven van de honger…
Een veel probater middel is een aspirientje, Neen, niet vòòr, of er na, maar in de plaats van.. Een Cola-flesje kan ook. Tussen de knieën nemen, en goed gesloten houden.

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

 

 

Geen opmerkingen: