dinsdag 19 februari 2013

1229 - MEN KAN EEN SCHORPOPEN NIET KWALUJK NEMEN DAT HIJ BIJT


.

Wetewatje : KRAKELING  = zoontje van een inbreker

1229 - MEN KAN EEN SCHORPOPEN NIET KWALUJK NEMEN DAT HIJ BIJT

 

Alle gelijkenissen met de Heer Eric Van Rompuy zijn louter toevalig….

 

Na de laatste vervellling wordt dit serpent gewoon ET

***

 
Kawouter Beke, de vaandeldrager van de Tsjeven heeft gelijk in de zaak van het ACW, en hij bewijst dat meteen door de mannelijke schorpioen aan te spreken met “zij” ; de schorpioen, zij….
Mooiere illustratie van de tweezakkigheid van zijn partij kon hij toch niet geven?
Maar als de NV-A een klein nietig gif-beest zou zijn (een zij-schorpioen), dan is de CD&V een slangenkuil vol cobra’s, geleid door een dozijn of twee wurg-slangen, met Haiku-Herman als ET op kop. Het wachten is op Nigel Farage van het UK om de Dexia-greep op de ganse EU uit de doeken te doen…. De Europese Unie, als Groot-België, onder de bekwame (?) leiding van Herman I, President-for-Lift-time, tot meerdere eer en glorie van het Geslacht der Coburgers.
De waarheid is, dat de eind-strijd, losgebarsten in alle geledingen van de samenleving, nu in zijn definitief stadium is gekomen. De worsteling die opgevoerd wordt, is een schouwspel boven op de dikke muren van de versterkte burcht waar de gescheurde driekleur maar blijft wapperen.. Dan kunnen de poorten open, en worden  de straten van de binnenstad overstroomd met overwinnaars.
Van kartel-partners aan  dezelfde kant, tot twee-kampers die met getrokken messen tegen elkaar staan : het is een kleine stap, maar de rekening moett nu eenmaal vereffend en afgesloten worden. BDW is niet altijd onze favoriet geweest, maar als het gaat om de eind-strijd, kunnen wij niet afzijdig blijven. De oude gewaden worden afgelegd. De ‘godsvrede’ duurt tot de dag na de overwinning.
***
PS. Het zouden geen Tsjeven zijn, moesten zij niet zitten te broeden op een geniepige tegen-aanval, liefst met een geweldige slag onder de gordel. Misschien bij Jos Gheysels op de schoot kruipen? Die heeft toch met dat grandioos ‘cordon sanitaire’ de Leeuwen (bijna) klein gekregen? Moesten de Tsjeven nu eens een falanx vormen rond de troon van de Laatste Koning? De Garde sterft, maar geeft zich niet over! Maar dan in ’t Fransoos!

 

***

Ter zake :

Beke verwijt de N-VA een dubbele moraal

Stefan Grommen − 19/02/13, 09u01  − Bron: VRT*

***

Wouter Beke: "Als er regels zijn, kan je niet beletten dat ze worden toegepast. Als je vindt dat sommige regels niet kunnen, moet je ze aanpassen."

De hele discussie over het ACW is een juridische en geen ethische kwestie. Dat zei CD&V-voorzitter Wouter Beke in 'De Ochtend' op Radio 1. "De dubbele moraal heeft me de voorbije dagen verbaasd. Je kan niet zeggen dat het voor bedrijven moet kunnen en voor het ACW niet", prikte hij naar N-VA. .

Men kan een schorpioen niet verwijten dat ze bijt.

Wouter Beke over de N-VA

Beke gaf voor het eerst zijn mening over de beschuldigingen van de N-VA over de vermeende belastingfraude van het ACW. Beke wil dat het gerecht en de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) gewoon én snel hun werk kunnen doen. "Ofwel zijn er dingen gebeurd die niet kunnen en dan moet het ACW daar de verantwoordelijkheid voor dragen. Ofwel zijn er dingen die volgens de wet wel kunnen en dan moet de N-VA op de blaren zitten", klonk het. Beke erkent overigens dat de christelijke arbeiderbeweging "inschattingsfouten" heeft gemaakt en dat de organisatie daar ook een prijs voor betaalt.

Schorpioen

Beke verwijt de N-VA een dubbele moraal. "Als er regels zijn, kan je niet beletten dat ze worden toegepast. Als je vindt dat sommige regels niet kunnen, moet je ze aanpassen. De dubbele moraal heeft me de voorbije dagen verbaasd. Je kan niet zeggen dat het voor bedrijven moet kunnen en voor het ACW niet."

Hij geeft anderzijds ook doe dat de N-VA haar rol gewoon speelt. "Men kan een schorpioen niet verwijten dat ze bijt. De N-VA wil een sterke Vlaamse staat aan de ene kant en een sterke vrije markt aan de andere kant. Dat is een legitieme keuze. Wij zijn een partij die klassenverzoening beter vindt dan klassenstrijd."

Waarheidscommissie

Het voorstel om een "waarheidscommissie" op te richten (een suggestie van prof. Luc Huyse) ziet Beke niet echt zitten, al was het maar omwille van de "erg ongelukkige vergelijking" met Zuid-Afrika. "Laat het gerecht en de BBI maar de waarheidscommissie zijn in dit dossier", aldus Beke.

 

 

***

 
Kawouter Beke redeneert als een ervaren uit de kluiten gewassen dief : als anderen (de bedrijven) dat mogen, mogen wij dat ook. Herkennen wij daarin niet de échte bestaansreden van ‘de werklieden-gilde’, die diep in zich aan de kant van het Establishment staat?  
De man heeft het natuurlijk over de DBI-aftrek, maar maakt er één pot nat van door de associatie op te roepen met de ‘notionale interest aftrek’. Maar wat hij wil zeggen, is dat het ACW geen ander keus had : het was dàt; of verzuipen. De bekende redenering waarom elk dief ook een potentiële moordenaar is : om niet herkend en aangeklaagd te worden, klopt hij dan maar het slachtoffer de kop in. Hij had immers geen andere keus? En dan is er geen weg meer terug!
En ja, het Belgisch belastings-systeem dwingt tot creativiteit. En ja, omdat België geen vaderland is, betaalt niemand graag voor een Overheid die het geld langs deuren en vensters buiten gooit. Het is nu eenmaal een Wet van Meden en Perzen : een rechtvaardig land heft alleen rechtvaardige belastingen, waar iedereen bijdraagt volgens zijn godsvrucht en vermogen.
Of mag het niet gezegd worden, dart Vlaanderen jaarlijks tot 16.5 miljard Euro toestopt aan Franstalig België? Stel U eens voor wat er zoal zou kunnen verwezenlijkt worden, moest dat bedrag kunnen besteed worden aan de Zorgen-Sector, aan de Wegen bouw (Ring rond Antwerpen), aan de uitbouw van onze twee wereld-havens, enz?  Een moderne kruiser kostte Engeland een paar jaar terug zo’n 5 miljard : Vlaanderen zou er op die manier zo’n drie stuks per jaar kunnen betalen….

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

 

 

 

Geen opmerkingen: