maandag 25 februari 2013

1230 – BERLUSCONI-LAND DOOR DE OGEN VAN EEN CAMP BEWAKER


.

1230 – BERLUSCONI-LAND DOOR DE OGEN VAN EEN CAMP BEWAKER

***

Het Italia van Uw dromen : Spagetti Bolognese al Pomodoro.

 

Overschotjes in de stad Bologna op een bedje van tot kleverige vermicelli-draden (geperste bloem met water), zwemmend in de olijf-olie, bij U op tafel gebracht in torenhoge schelven door een der mooiste vrouwen er wereld.  Buon appetito!

***

 
Italia mon Amour!
Het kan haast niet anders! Net als Kim De Ghelder moet Hugoke door zijn moeder misbruikt zijn. Over Italië weet hij vaag-weg van horen zeggen, een en ander, maar on-toerekenings-vatbaar als hij dreigt te worden, geraakt hij weer in een  delirium als hij kan spreken over de hormonen van een ander.
Wat de man weet, weet hij van de TV en schrift hij erover in  de gazetten, waar de TV dan uit put om aan objectieve berichtgeving te doen.
Even herinneren, Hogoke, waar die verhalen over die minderjarige lellebel komen. Pas op : ik wik mijn woorden, want het gaat over een (afvallige) Marokkaanse schone die al van in de wieg geleerd werd hoe ze mannen kan verslinden. Een Marokkaanse zeer schone dus! De aanklacht tegen haar beschermheer berust op de getuigenis van één ‘dame’ uit dat vrolijk nachtelijk gezelschap, die er zich trouwens over beklaagt dat zij met slechts € 2.000, met een kluitje dus in hert riet werd weggestuurd, en dat zij gezien heeft dat dat jonge ding met € 2.500 werd beloond. Zij weet dus uit goede bron, wat er achter gesloten deuren is gebeurd nadat zij de kamer werd uitgestuurd, want zij is in de gang gebleven. Het jong ding loochent met veel bravoure, en Silvio lacht breed uit wuivend met beide handen, vanwege weer eens die gratis publiciteit. Ik citeer de officiële Akte van Beschuldiging waaruit de maffiose Rechters een vonnis moeten distilleren. Daar zijn ze dus al een paar jaar zoet mee….
Eerst heette het, dat de Premier onschendbaar was. Schande! Driewerf schande, want dat was een Wet speciaal door hem op zijn maat gemaakt. Tiens, en al die tijd dat de man geen Premier is geweest? Tja, dan hadden die Rechters geen tijd zeker?!
Voor hen (de Linkse brul-boeien) en voor de VRT, dus voor Hugoke, is de verkrachting van een minderjarig vroom Moslim-kind zo goed als bewezen. Voor de meeste Italianen is het de reden waarom ze voor Berlusconi kiezen….

 

***

Ter zake :

Ik wil niet in het Europa van Berlusconi leven

OPINIE − 25/02/13, 07u32

***

Wat hebben we ons ooit vrolijk gemaakt over de kannibalen Amin en Bokassa. Prehistorie in groot ornaat. Afrikaanse leiders met grootheidswaan van terminale syfilislijders. Zo bont maken Europese democratieën het niet. Nou?

Er ligt wel een horrorscenario op de loer. Stel dat Silvio Berlusconi de Italiaanse parlementsverkiezingen wint. Dan hebben we het nog altijd niet over een kannibaal die mensenvlees roostert, maar wel over een seksist die vrouwenslipjes barbecuet. Over een man die laatst nog Benito Mussolini de hemel in prees. In beschaving scheelt het weinig met Amin en Bokassa. In autocratie ook niet.

Mijn probleem is: ik wil niet in het Europa van Berlusconi leven. Niet in een bordeel met lachspiegels voor minderjarige courtisanes. Maar die ascese kan Europa mij niet beloven.

Italianen. Ze hebben alles: landschappelijke hemellichamen, creatieve leer- meesters, mode, stijl, ultra geraffineerde keuken. Ook nog voetbal. Maar hun democratische gehalte kun je voor geen cent vertrouwen. Ze kwekken een gelikte en gelifte beunhaas na als adoptiekinderen zonder origine.

Ze zijn trots op een seniele bordeelhouder als premier. Niets mis met bordeelhouders, maar toch niet in een Europese ministerraad.

Houd dan bordeel in de Ronde van Vlaanderen. Daar weet de massa aan het einde van de dag niet meer of ze van voren of van achteren leeft.

 

Hugo Camps

***

Hugoke is de kampioen in het omdraaien van oorzaken en gevolgen. Al staat het hem natuurlijk vrij, om uit te wijken en naar Patagonië te gaan wonen. Maar ik denk eerder, dat wij, de normale mensen, niet willen leven in dàt Europa dat Hugoke voorstaat. Een Europa waar allen zodanig gelijk zijn, omdat niemand nog iets heeft.
Voor de rest wil ik deze keer mild blijven voor Hugoke : hij schiet met grof zaad en van dichtbij met een kanon uit de 100-jarige Oorlog op Il Cavaliere, maar hij is mild voor dot door Gode gezegd vaderland. Spreekt hij toch minstens die ene keer in zijn leven de waarheid, geheel de waarheid en niet dan de waarheid. Alleen slaat hij de bal grandioos mis over de Italiaanse keuken. Zie hoger. Die is, in doorsnee, niet verfijnd, niet Frans en al zeker niet Bourgondisch, al beschikken ze over de beste ingrediënten ter wereld. Om nog maar te zwijgen over de ‘vino’, over de gezelligheid en over de ambiance. Maar de Italiaanse keuken is de keuken van de bijeen geraspte overschotjes.. Om de lekkerste pizza’s te maken heeft de Italiaanse Mama wat bloem en water nodig en de overschotjes in de frigo : tomaten uit eigen tuin, salami in dunne schijfjes, zelf geplukte wilde champignons, op de zee-bodem bijeen geschraapte schelpjes (vongolé) die dan op tafel komt, voorzien van de meest tot de verbeelding sprekende namen. Kazen zijn er, naar ieders smaak en vermogen, maar allemaal van schapen-melk. Boter, gekarnd uit verse melk, bestaat alleen in de verbeelding van de heimwee. De ongekroonde koni.ng van de Italiaanse keuken is de eeuwige olijf-olie afkomstig uit de olijfgaanden die door de over-over-over grootvaders uit de tijd der Oude Romeinen zijn geplant, zo’n kleine 2500 jaar geleden.  Dat is geen olijf-olie, dat is pure traditie waarin Uw stuk raar-gebraden vlees van onbestemde herkomst zwemt.
Rare keuken die Italiaanse keuken. Eerder arme-mensen kost. Maar het vermijdt wel boulemie,  en hart- en vaatziekten. Al kijken wij, aangespoelden, raar op als de 2 leuke tiner-meisjes aan de tafel naast ons, elk een reusachtige Spagetti Bologbnese bestellen, vervolgens  ‘n Ossobuco krijgen van reusachtige afmetingen en als ‘dolce’ (dessert) elk ’n sereuse portie frieten bestellen. Een volle maaltijd voor een hele shift haven)-arbeiders in Antwerpen….
***
Klontjes zoals die van ‘Tirlemont’ daarentegen zijn totaal onbekend, zo ook onze heerlijke bruine suiker voor de wafels, een onbekende lekkerij (zelfs de speciaal-zaak kan U niet helpen aan een  nieuw wafel-ijzer). Zonder hun over-heerlijke ‘espresso’ de dag rond, of de “capuchino’ na de middag, zou Italië al lang neergedonderd zijn in dezelfde armoede als de Grieken.
Neen, Campske, U slaat als naar gewoonte de bal in het net..

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan..

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.





 

 

 

Geen opmerkingen: