dinsdag 19 februari 2013

1230 - HET ACW WORDT NU WC-A WAT STAAT VOOR KEERAAFSE VOLGEKAKTE WC


.

1230 - HET ACW WORDT NU WC-A WAT STAAT VOOR KEERAAFSE VOLGEKAKTE WC

 

Van Diksia onder J.L. DeHaene

 

 

Naar Belfius.

.

AB Inbev : zou men daar beseffen dat JL De Haene niet alleen Bestuurder was bij Dexia, maar ook bij Lernauit & Hauspie? Overal war die man komt, vallen er doden…..

***

 
Naamsverandering! Eureka! De oplossing is gevonden! Het gevaar is bezworen! We  vullen de put, het kalf is nu toch verdronken!
Gebeurt wel meer bij de beste families, waar criminelen het te bont hebben gemaakt. Zie Dutroux. De kinderen zijn verhuisd, en hebben zich een andere naam aangeschaft.  Bij het ACW moet men niet ver zoeken : zij zijn de uitvinders van de keeraafse namen : voorbeeld : Arco werd Ocra. De gewone Soixante Neuf….
Als men de letters ACW gewoon omdraait tot WC-A is dat duidelijk genoeg anders. Wat meer is : op PR-gebied worden de kosten, door het her-gebruik. tot het minimum herleid.
Maar ik moet wel zeggen, dat die mannen van de ‘Christelijke Koepel’ toch ook zeer kleinzerig zijn. Zij zijn al jaren de ‘un-toucjebles’ en zijn dus gewend van in onder glas te worden geteeld. Ze liggen nog geen 14 dagen onder vuur, en willen er reeds onderuit komen. Het Vlaams Blok/Vlaams Belang wordt al jàren  in de tang genomen en de druk wordt nog iedere dag opgevoerd. Dat er daar nu leedvermaak aan te pas komt, mag dan ook niemand verwonderen.
Maar Ach, en Och! Zal dat nieuw kleedje ook maar iets veranderen aan de ondergrond? Zelfs de moeder van Marc Dutroux is ervan overtuigd : hij recidiveert! Psychopaten kunnen gewoon niet anders! Het zijn lijk kinder-lokkers : snijdt ze poten en oren (en nog iets meer) af, en ze kruipen op hun achterwerk al wippend naar het volgend slachtoffer….
Als ze het buiten alle verwachting toch ernstig zouden menen, dat ze dan de vorm aannemen van een bestaande juridische behuizing, die met open vizier hun maatschappelijk doel belijden in openbaar gemaakte statuten en hun geldstromen blootleggen, zoals ze dat van hun vijanden, de Ondernemingen, vereist hebben. Want nu zijn al die ‘verenigingen’ gewoon schaduw-bedrijven, die aan anderen wetten opleggen die ze zelf niet onderhouden.
2o zullen we zien en vaststellen, dat de werkloosheidsvergoedingen die zij, de syndicaten, van de Staat binnenkrijgen via bankoverschrijving, gewoon per bankoverschrijving doorstorten aan de betrokkenen en zich aan die eenvoudige en nutteloze bewerking werkelijk rijk vingeren. Als er vroeger al meestal met cash werd opgetreden door hen als tussen-pêrsoon, was dat nog enigszins te begrijpen, maar is al tientallen jaren achterhaald. De Werklozenkas kan evengoed rechts aan de werklozen uitbetalen…. Doet de Pensioenkas toch ook met de pensioenen?!
En opkomen voor de kleine man, zoals ze beweren? Zien we bijvoorbeeld gebeuren rond Ford Genk. Door hun onbekwaamheid hebben ze zich vastgereden in de onderhandelingen (zoals trouwens meestal als ze moeten onderhandelen : denk aan het ABVV en de stakingen van Donderdag as…) zodat ze de arbeider in het buitenland te kakken hebben gezet als gewone revolutionairen. Wat ze niet zijn, maar daartoe opgejut worden door die volks-misleiders.
 

***

Ter zake :

 

ACW wil van naam veranderen

dinsdag 19 februari 2013 om 06u13 Trends

***

De christelijke arbeidersbeweging ACW wil een streep trekken onder het verleden en een nieuwe start nemen. Op de tekentafel liggen plannen om naar een koepelstructuur "light" te gaan en een naamsverandering door te voeren.

Na het Dexia-debacle heeft het ACW al flink moeten afslanken en nadenken over een aanpassing van de structuren. Dat proces lijkt na de beschuldigingen van de N-VA over belastingontduiking en fraude in een stroomversnelling te komen, schrijft De Tijd.

"We zijn inderdaad aan het kijken hoe we ons als organisatie kunnen aanpassen aan de gewijzigde maatschappij", zegt Patrick Develtere, de voorzitter van het ACW. "Maar dat proces is al langer bezig. Het is al begonnen toen ik in 2010 startte."

De oefening is volgens Develtere niet ingegeven door wat is gebeurd met Dexia en Arco. "Het is prematuur om iets te zeggen over de uitkomst."

Voortdurend negatief in het nieuws

Bij CD&V wordt er alvast op aangedrongen dat het niet bij een opsmuk-operatie blijft. "Het zou een operatie moeten worden zoals bij Sabena, toen de maatschappij werd omgevormd tot SN Brussels Airlines", zegt een partijbron.

Al zijn niet alle ACW-mandatarissen bij CD&V ervoor te vinden om holderdebolder ingrijpende beslissingen te nemen. De ACW-top beseft evenwel dat er iets moet gebeuren. Doordat de beweging voortdurend negatief in het nieuws komt, dreigen de leden hun vertrouwen kwijt te raken. (Belga/TE)

***

Ach jan Eigenlijk moeten we ons gelukkig achten. Dexia is nu van ons allemaal, zij het onder… een andere naam. Het is van ons allemaal, maar het geld is weg…. En deze keer hangt het aan de zolen van Mr Pastoor.
Onderduiken! Het word zo een beetje een vaste gewoonte bij die o zo Christelijken! Van het leeg gepluimde  Diksia naar het Grote Belfius! Ook dat is gebeurd, om alle sporen in ons collectief geheugen uit te wissen. Alleen de façade telt en de achtergrond is afgesloten en alleen toegankelijk voor specialisten….
Het moet de Dikke van Vilvoorde nu wel pijn aan de ogen doen, op Club Brugge 11 spelers te zien rondlopen zonderdat Ka*insteken! Geen wonder dat de Club aan het wegzakken ius…. De fric laat het afweten.
Trouwens, als men bij het ACW steunt op het goede gevoel bij de naams-verandering bij Sabena, zit men niet in het beste gezelschap. Want de opvolger, Brussels, enz, is al even, ziek in die paar jaar van  haar bestaan, als Sabena in 30-40 jaar bij elkaar heeft gefoetst. Zaventem, op termijn is ten dode opgeschreven, Scharrelroi is the place to be!
Bteugel heeft daarover een mooi schilderijtje gemaakt. Hoe het blinden veloopt, die geleid worden door…een blinde..
***
PS. Niet verkeerd begrijpen, hé, mensen! Ik heb compassie met de vele (kleine) werknemers bij ACW en aanverwanten. Zij zullen het geweten hebben, de ‘vrijgestelden’ en hoger niet. Het beste dat ze kunnen doen, is hun ongenoegen kenbaar maken, door bvb hun loketten vol te hangen met PR-materiaal van de NV-A en het VB.
Dat hun bazen ‘smeerlappen’ zijn, staat buiten kijf. Er is geen woord goeds over te zeggen Men mag veel, zo niet alles over hen zeggen, maar niet dat het stomme kloten zijn!

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

 

 

Geen opmerkingen: