woensdag 20 februari 2013

1233 – DE APOALYPS HER UITGEVONDEN EN OP MUZIEK GEZET


.

1233 – DE APOALYPS HER UITGEVONDEN EN OP MUZIEK GEZET

 
Visioen uit Het Laatste Evangelie van Johannes
 
Bij het Einde der Tijden…. Niks nieuws dus.
***

 
Ja, die materie, die anti-materie en al die Zwarte Gaten….
Ik was het een beetje vergeten, maar in Het Laatste Evangelie van Johannes, zo’n dikke 2000 jaar gelden geschreven, staat veel nauwkeuriger aangeduid dan wat de Deeltjes-Versneller in Génève heeft veropenbaard over het einde van de wereld. .
Uiteraard doet Johannes dat met de middelen van zijn eigen tijd. Aan de hoeken van de wereld stelt hij bazuinen blazende vecht-engelen (de Serafijnen) en op een wolk verschijnt Hij voor het Laatste Oordeel. Al die daarbij zijn, zullen het geweten hebben. Er komt geen Deeltjes-Versneller aan te pas, maar het resultaat is wel even verschrikkelijk.
En neen, dat men thans over het Einde der Tijden spreekt, heeft niets, maar dan ook helemaal niets te maken met het einde van België. Zo kan men het vermijden te schrijven over de erfelijk belaste Philips de Taaie die zwaar autistisch zou zijn. Die arme jongen toch!  Naast een impotente sul en beruchte homo krijgen we dus een nukkige eenzaat als Koning. Dat heeft wel als voordeel dat er bij deze tak van de Coburgers geen bastaarden zullen bijkomen…

***

Ter zake :

Ander universum zal ons heelal verzwelgen"

Voorspelt Higgs-bosondeeltje einde van de wereld?

***

De ontdekking van het Higgs-Bosondeeltje vorig jaar was een mijlpaal in ons begrip van de natuur. Wetenschappers zijn nog volop bezig met het analyseren van het bijzondere puzzelstukje waarnaar meer dan vijftig jaar gezocht is. Maar indien de huidige berekeningen kloppen, ziet het er niet goed uit. Ons heelal zoals we het nu kennen, is gedoemd om te verdwijnen. Een nieuw universum zal ons namelijk vernietigen. .

Het bestaan van het elementaire deeltje, dat alle andere deeltjes massa geeft, werd in juli vrijwel zeker aangetoond door het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN). Higgs-bosonen bepalen dus uiteindelijk wat wij om ons heen zien, van de kleinste levende wezens tot de grootste sterrenstelsels. Het zogenaamde God-deeltje kan ons niet alleen inzicht verschaffen over hoe ons heelal is ontstaan maar misschien ook hoe het zal verdwijnen.

Onstabiel

Natuurkundige Joseph Lykken, tevens tewerkgesteld in het Europees Centrum voor kernonderzoek (CERN),  presenteert eerstdaags zijn bevindingen op basis van nieuwe calculaties tijdens een meeting van de American Association for the Advancement of Science in Boston maar licht nu al een tipje van de sluier op. "Het is goed mogelijk dat het universum waarin we leven inherent onstabiel van aard is, waardoor we op een gegeven moment zullen vernietigd worden", aldus Lykken.

Tien miljard jaar

Iedereen die het einde van ons heelal vreest, mag al meteen een zucht van verlichting slaken want dit onheil zou pas over tien miljard jaar geschieden. Lykken ziet in de data aanwijzingen dat er in het universum uiteindelijk een nieuw universum zal ontstaan. Dat alternatieve universum blijft zich verder ontwikkelen en zal ons heelal inclusief alle sterren en planeten vernietigen met de snelheid van het licht.

Massa

Om precies te weten hoe we gaan eindigen, moeten de wetenschappers precies de massa van het God-deeltje achterhalen. Zit men er maar 1 procent naast, dan vergaat ons universum nog steeds, maar op een totaal andere manier.

Rode reuzenster

Van onze Aarde zal trouwens al lang geen sprake meer zijn op het moment van de rampspoed. Wetenschappers vermoeden namelijk dat de zon binnen 4,5 miljard jaar opzwelt tot een rode reuzenster en de Aarde verzwelgt tijdens dat proces. Maar zoals gezegd, we krijgen nog 'even' respijt en voorlopig kan u op beide oren slapen.

***

 
Och! Wat ik nu ga vertellen, klinkt even onwaarschijnlijk als wat Johannes 2000 jaar geleden schreef. Met dit verschil : wat Johannes schreef over de Apocalyps, zal misschien ooit effectief gebeuren, maar wat ik schrijft, zal wel altijd tot het Rijk der Verbeelding horen. Ik leg uit.
Moest men in Génève nu eens een soort bliksem kunnen uitvinden met die Deeltjes-Versneller, die als een  ‘drome’ de potentaten in (om te beginnen) alle Islam-landen ter wereld, in Donker Afrika, kortom overal waar mensen vergaan van honger en dorst, van de aardbodem wegslingert in  een baan om de aarde : pas dan zouden die in al hun wijsheid, aan Gode gelijk zijn. Sorry, Lieven Here, voor deze godslastering, hoor!
Maar verdorie, dàt is het hem juist wat Johannes schrijft : de wereld zal vergaan, de dag dat alle mensen in vrede met elkaar leven…. Dus die potentaten zijn er nodig, voor ons eigen goed….
Kijk, nu weet ik het ook niet meer. Maar niet getreurd : morgen gaat het beter. Morgen wordt er niet gestaakt : morgen wordt er betoogd. Het verschil? Is net hetzelfde als de fiscale fraude, die er in feite geen is, omdat ze door de syndicaten wordt gepleegd.
Ook dàt is een mysterie even groot of zelfs groter dank dat van Sinterklaas. U weet wel : Toon Hermans wist al dat we dergelijke mysteries nog in dit aardse leven zouden begrijpen….

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.

 

 

Geen opmerkingen: