donderdag 21 februari 2013

1234 - DE VLAAMSE PAROCHIERAAD DOET WEL EN KIJKT NIET DOM… OFFICIEEL TOCH NIET


.

1234 - DE VLAAMSE PAROCHIERAAD DOET WEL EN KIJKT NIET DOM… OFFICIEEL TOCH NIET

 

***

 

***

 
Meneerke Peeters (neen, niet de strip-figuur, wel zijn alter ego) ziet de bui al hangen. Hij ziet surtout de remedie. Om zelf aan zet te blijven, moet die andere er uit. Die moet de regels van de polletiek nog leren! Dat zijn eigen partij ondertussen alle kenmerken van een vallende komeet vertoont, dringt bij hem niet door.  Dure de comprenure, ziet U….
Allez, Meneerke Peetrs bedoelt ZIJN regels : iets zeggen zonder iets te vertellen. Of, op z’n Tsjeefs, iets vertellen zonder iets te zeggen. Noem ’n dief nooit ’n dief. Dat zou diens integriteit kunnen schaden. Of, erger, zijn privacy. Noem ’n Franscouillon nooit ’n gemene profiteur. Dat is op diens zieltje trappen. Voor de Tsjeven zwemmen er in de zee  noch mossel noch vis. Maar ze willen er wel over ‘in debat gaan’…..
Ach man! Hou Uw rug recht en labbekakt zo niet! Leer wat Bartje ondertussen al een beetje bij ’t Vlaams Belang opgestoken heeft : recht door zee gaan. Spreek klare taal. Zeg het niet met 3 woorden als 2 volstaan. Herlees eens, om maar iets te zeggen, de Akte van Verlaetinghe uit 1581. Niemand hoeft te zoeken : ze staat op Google en lijk ze daar staat, staat ze duidelijk. Kort en goed.
Ik meen zelfs daar een schuchtere aanzet van terug te vinden in Art 1 van de Statuten van de NV-Anders. Wij verlaeten U en willen onze oude vrijheden terug!

 

***

Ter zake :

Peeters spelt N-VA de les in ACW-dossier

20/02/13, 15u16  − Bron: belga.be

***

Volgens Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zal N-VA zich moeten bezinnen over de manier waarop ze aan politiek doet, als de Bijzondere Belastingsinspectie net als professor fiscaal recht Axel Haelterman geen fraude vindt bij het ACW. Binnen zijn Vlaamse regering kwam de kwestie nog niet ter sprake, aldus Peeters in Villa Politica (VRT). .

"Men zal toch eens moeten nadenken over hoe men aan politiek doet, zeker met aanvallen die mogelijk ongegrond zijn", hekelde Peeters de zware aantijgingen van N-VA aan het adres van de christelijke arbeidersbeweging. Volgens de minister-president is dat "niet de goede manier om aan politiek te doen".

 Peeters beklemtoont dat het aan de fiscus is om het finale oordeel te vellen, maar wees erop dat Haelterman "toch wel een van de topexperten is". "Als hij zegt: 'wat mij betreft is het koosjer', dan is dat toch een belangrijk signaal", vindt Peeters.

 De sfeer binnen zijn Vlaamse regering, met N-VA als coalitiepartner, is volgens de CD&V'er wel nog steeds "goed". "We hebben nog geen aanleiding gehad om hierover te spreken binnen de regering", klonk het nog. "Dit is een dossier dat zich niet in de schoot van de Vlaamse regering afspeelt

***

 
“Wie gelooft die mensen nog” : waren dat niet de woorden van de Opper-Tjeef van het moment, de Leterminatordie onze stemmen ronselde om ze te verkopen voor 30 zilverlingen?
Wel, van een boemerang gesproken! Bij “die mensen’ die niet meer te geloven zijn, horen nu ook heel het ACW thuis. Luister naar hun woorden, maar kijk niet naar hun daden.

 

***

(Get) AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie”.
 

 

 

Geen opmerkingen: