maandag 25 februari 2013

1238 - HIJ IS NOG EERLIJKER DAN GOUD : HIJ ZOU NOG GEEN APPEL STELEN


A.D. 25 Februari 2013

.

Wetewatje :  PALING  = vader van chinees meisje

.

1238 - HIJ IS NOG EERLIJKER DAN GOUD : HIJ ZOU NOG GEEN APPEL STELEN

***

 

***

 
U herinnert zich ongetwijfeld nog de Marokkaner vader wiens zoon opgepakt werd wegens moord. Ook hij, net als de Euro-ET, wilde de wereld tegen beter weten in, blijven voorliegen. Erger nog : die vader loog om zijn zoon te beschermen, maar ET liegt voor eigen rekening. Hij is inderdaad de waardige zoon van een waardige dieven-bende, wat de baas van het ACW ook zegt. Ik denk trouwens, dat er een beetje vel werk gemaakt wordt aan de voorbereidingen om klacht in te dienen…Moeten zij het dan zo ver gaan zoeken?
Gisteren zagen we BDW ongeveer eenzelfde toneelstukje opvoeren bij VTM, maar dan in de rol van Openbaar Aanklager. Den Danny wist niet waar kijken bij de stelling dat de top van het ACW ofwel legaal, ofwel illegaal oneerlijk was geweest.  Dezelfde rol was in de 7e Dag weggelegd voor Gerolf Annemans van het Vlaams Belang. De andere partij-voorzitters zaten te lullen over de Begroting, maar bleven als betrapte standbeelden voor zich uitkijken toen Annemans de vinger in de wonde rond dreef, dat Vlaanderen jaarlijks 16 miljard Euro pompt in de bodemloze francofone putten. BDW deed dat, bij VTM, dunnetjes over : de PS wil het geld blijven buitensmijten langs deuren en vensters : ze vegen hun botten aan de Europese voorschriften, en als de Vlamingen het dan anders willen, zoals de EU dat voorschrijft, is de oplossing dan de belastingen, de Vlaamse melk-koe, te verhogen…
Ja, mensen, het was gisteren een heugelijke Dag des Heren! De VRT had zowaar die paar Italianen gevonden om te interviewen, die tegen Berlusconi waren, om zo de indruk te wekken dat hun wensen op het punt stonden in vervulling te gaan. Ze waren zelf zwaar in de kosten gekomen om de beelden over te kopen bij een Milanese plaatselijke zender, van een paar furies met blote-borsten die een optreden hadden gepland gelijktijdig met het verschijnen van Berlusconi bij de urnen. De klank was beter dan de beelden!
Onderwijl, binst ik aan het werk was voor mijn lezers, zat ik met een half oor en een heel oog te luisteren naar de Rai, die bezig was op het St Pietersplein in Rome, dat zwart zag van het volk. Voor 99% jonge mensen konden we vaststellen, telkens er ingezoomd werd op de vele spandoeken met sympathie voor Benedictus bij zijn laatste publiek optreden als Paus. Zij hadden uren staan wachten, bij elkaar beschutting zoekend tegen de regen, de sneeuw en de striemende wind. De VRT bracht een halve minuut compilatie ervan, met alleen maar vage beelden van het geheel : dit uitgebreid historisch te noemen Angelus-gebed op het middag-uur kreeg minder aandacht dan de wegens het weer afgelaste Kuurne-Brussel-Kuurne. Waarmee nog maar eens bewezen is, dat de Rode Zender zijn  prioriteiten kent… Een kwartier lang een non-event verslaan, en voorbijgaan aan de tekenen des tijds!
Want de link is immers overduidelijk voor wie oren heeft om te horen, en ogen om te zien : het katholiek Geloof is springlevend, en het Italiaanse volk blijft trouw aan zijn roots die best vertegenwoordigd worden door een flamboyante Berlusconi.
De uitslag is pas voor deze avond laat. De teerlingen rollen nog tot 15 uur…

Ter zake :

Van Rompuy: ik ga niet als een kleine dictator te werk

Posted on 24 februari 2013door E.J. Bron

***

Voorzitter Herman Van Rompuy van de Europese Raad wijst de kritiek van minister Frans Timmermans (PvdA, Buitenlandse Zaken) van de hand. Volgens Timmermans heeft Van Rompuy weinig gevoel voor het gebrek aan draagvlak bij de bevolking voor de EU.

‘De indruk werd gewekt dat ik alleen beslis. Dat is niet zo,’ zei Van Rompuy zondag in televisieprogramma Buitenhof.

Beslissen

Van Rompuy zegt dat hij verrast was door de uitspraken van minister Timmermans vorige week. De voorzitter van de Europese Raad legt uit dat hij alleen de bijeenkomsten van de 27 EU-regeringsleiders voorzit, maar dat zij beslissen. ‘De beslissingen worden niet door mij genomen of door een abstract, anoniem lichaam in Brussel dat geen verantwoording moet afleggen. Het zijn de 27 regeringsleiders.’

‘We moeten het niet voorstellen alsof ik daar als kleine dictator te werk ga, helemaal niet’, zegt Van Rompuy. Onzin wil hij de kritiek van Timmermans niet noemen. ‘Ik zie Frans te graag om daar het woord onzin voor te gebruiken.’

Parlement

In de uitzending benadrukte Van Rompuy het belang voor landen om het begrotingstekort terug te dringen. Dat moet niet omdat Brussel het wil, maar in het belang van de sociale zekerheid van lidstaten, zegt Van Rompuy.

Van Rompuy weerlegde ook de kritiek op het gebrek aan democratie in de EU. Regeringsleiders, zoals premier Mark Rutte (VVD), worden gecontroleerd door hun eigen parlement en kiezers. Van Rompuy en de Europese Commissie moeten verantwoording afleggen aan het Europees Parlement. ‘De democratie wordt niet opzij gezet.’

Bron:

http://tinyurl.com/axc8ox5 (Elsevier)

 

***

 
Even de puntjes op de i zetten. Net als de VRT, is de Rai hier de officiële Staats-zender. Die is zeker niet Berlusconi-gezind, maar houdt minstens de schijn op van onpartijdigheid. Net als de VRT zit de Rai vol communisten en socialisten, maar dat is hier maar het laagje vernis boven-op. Onder alle uiterlijke schijn zijn en blijven het Italianen en Italianen zouden met Hamer en Sikkel op hun kop meelopen met flambeeuwen rond de Processie met het Allerheiligste onder de baldakijn.
Zolang Italië Italië blijft, en geen Monti-Schurken Staat wordt, zal de wereld blijven draaien. VnV, ziet U. Vrij & Vrolijk.

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan..

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.





 

 

 

Geen opmerkingen: