dinsdag 26 februari 2013

1242 - WETTELOSHEID NU EN 70 JAAR GELEDEN


.
1242 - WETTELOSHEID NU EN 70 JAAR GELEDEN
***
Loodgieter gevraagd.
 
Levenslange tewerkstelling verzekerd
***
 
Wetten in dit apen-land, zijn vooral voor de Vlamingen bestemd Niet voor de Ali”s en de Mustapha’s al zekerlijk niet voor de Franscouillons. Taalkaders, taalwetten en gelijk-berehtiiging, dat zijn zaken voor de kies-beloften, en die zijn dan ook maar waarvoor ze bedoeld zijn : om de zotten in vrede te doen leven.
Om Vlamingen te pesten en te onderdrukken zijn alle middelen goed, zelfs wetten met terugwerkende kracht, zoals de beruchte repressie-wetten die na de oorlog tot 800.000 Vlamingen in de gevangenis brachten.
Wetten daarentegen die Franscouillos weigeren te eerbiedigen, laat men op hun beloop, of ergo, men voorziet er vluchtwegen voor. Zie hieroinder, voor weer dezelfde 3 koekeks-burgemeesters in de Brusselse Rand. Bij  de zogezegde splitsing van BHV werd er voor dergelijk akkevietjhes een twee-talige Kamer bij de Raad van State voorzien, waar de “slachtoffers’ hun gram kunnen halen.
Wetende dat Vrouwe Justitia bij ons erger is dan een Parijse straat-madelief, weten we al op voorhand dat er een uitspraak volgt  waarmee men de straat kan plaveien….
 
***
Ter zake :
Drie burgemeesters faciliteitengemeenten niet benoemd
25/02/13 - 17u35  Bron: belga.be © belga.
***
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) benoemt de Franstalige kandidaat-burgemeesters van de faciliteitengemeenten Kraainem, Wezembeek-Oppem en Linkebeek niet. De drie betrokken kandidaten leven de taalwetgeving niet na of weigeren de taalwetgeving te erkennen, zegt Bourgeois. Hij schorst ook twee waarnemende burgemeesters voor drie maanden omdat ze Franstalige oproepingsbrieven hebben verstuurd.
 
In Linkebeek was FDF-Kamerlid Damien Thiéry voorgedragen als burgemeester. Hij werd in de vorige legislatuur al driemaal voorgedragen, maar telkens weigerde de bevoegde Vlaamse minister hem te benoemen wegens inbreuken op de taalwetgeving. Volgens Bourgeois gaf de gouverneur geen gunstig advies voor de nieuwe voordracht.
 
Taalwetgeving
 Een gelijkaardig verhaal in Kraainem. Daar droeg de meerderheid Véronique Caprasse voor. Ook tijdens de vorige bestuursperiode was zij al eens voorgedragen en niet benoemd omdat ze had aangegeven de taalwetgeving, zoals de Vlaamse overheid die ziet, niet na te leven. Ook zij kreeg van de gouverneur geen gunstig advies. Zelfde situatie in Wezembeek-Oppem. Daar is François Van Hoobrouck d'Aspre voorgedragen. Ook hij is in de vorige legislatuur niet benoemd wegens inbreuken op de taalwetgeving en wordt nu ook niet benoemd bij gebrek aan een gunstig advies van de gouverneur.
 
 In Sint-Genesius-Rode is Pierre Rolin dan weer wel benoemd. Hij heeft tijdens een gesprek met de gouverneur aangegeven dat hij de taalwetgeving wil respecteren en doen naleven en kreeg een positief advies.
 
Schorsing
 Minister Bourgeois besliste ook om de waarnemende burgemeesters van Kraainem en Wezembeek-Oppem, Arnold d'Oreye de Lantremange en François Van Hoobrouck d'Aspre, voor drie maanden te schorsen. Ze krijgen die tuchtsanctie omdat ze "persoonlijk betrokken" waren bij het verzenden van Franstalige oproepingsbrieven in hun gemeente. Ze "hebben hiermee wetens en willens manifest strijdig met de taalwetgeving gehandeld", zegt de minister.
***
 
Kijk, dat is nu net wat er altijd voorvalt in dit land : loodgiertij boven op en  onderdoor de bestaande leidingen, in een onbewoonbaar verklaarde huurwoning waar men de eigenaar, de Vlaming, liever kwijt dan rijk is.
Vandaar weer die nieuwe term, in afwachting van de uitspraak van de RvSt (de rre van ste), de ‘aangewezen burgemeester’, maar dan in ’t Fransoos.
Loodgieterij, heb ik gezegd? Mis Piet! Dat is geen loodgieterij, dat is pure hocus pocus pas..
 
***
Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan..
De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.
 
 

Geen opmerkingen: