dinsdag 26 februari 2013

1243 - IL CAVALIERE NOODT TEN DANS


A.D. 26 Februari 2013

.

Wetewatje : SUPERDELUXE = onbetaalbare benzine

1243 - IL CAVALIERE NOODT TEN DANS

***

 

***

 
10 uur
Het muziek-ensemble in Rome in de orkest-bak stemt de violen, Il Cavaliere bepaalt de partotuur en zal dus iedereen, inbegrepen ET in Brussel, naar zijn pijpen laten dansen.
De vertoning zelf laat op zich wachten. Men is er nog niet aan uit : wordt het een tragedie, of een komedie? Of eerde iets op z’n Italiaans: een komische tragedie?
 

 

***

Ter zake : De meerderheden in Kamer en Senaat in Italië zijn best te vergelijken met de pitjes-bak van bij ons. Om 08 uur had Berlusconi 114 zetels, en Linx, met 1%meer stemmen, had er maar 113

Om 10 uur is dat al 116 tegen 113. De Italiaanse kranten gruwelen van de uitslagen en schreeuwen om nieuwe verkiezingen. “Helpt niets”, zegt Berlusconi, door de 23% op de Cinque Stelle van die zot, is duidelijk wat de Italianen denken over de politiek gedurende de tijd dat Europa mij uitgeschakeld had...

Heerlijke man, die Berlusconi!

***

 
Met andere woorden : “Rien ne va plus”, om reden dat voortaan alles vierkant draait. Dat is dus het resultaat als Europa zich bemoeit met andermans zaken. Om het even wat Linx en Groen probeert, Berlusconi kan het blokkeren. …
Wat moet het hart van die man ‘van eedle fierheid beven’…Van verkozen Staatshoofd in een vrij land, dor Euro-ET op een mooie dag als een straat-kat aan de voordeur buiten te zijn gezet, langs de achterdeur terug binnen geroepen te worden door het volk : ge moet het maar doen!
Blijft natuurlijk te zien, hoe die Beppe Grillo zal eindigen. Het zou natuurlijk àl te zot zijn mocht die Mario Monti als Premier moeten opvolgen….
In ieder geval is de toekomst vandaag begonnen. Maar als dat allemaal goed zal zijn voor de vooruitgang? Berlusconi weet dat, maar zullen de anderen dat ook willen weten?
***
Als sfeerbeeld van wat er op dit uur in Italië leeft moet ik verwijzen naar het Romeinse ‘comedia dell’Arte’ uit de Oudheid. Het ene intrige volgt hier het andere op, zeer tot jolijt van de toeschouwers.
Men vraagt zich niet eens af wat het morgen wordt. De euforie vanwege het feit de Eurocraten een hak te hebben gezet, primeert. Het Verdrag van Rome, startschot voor de EEG, zou wel eens in dezelfde stad de eindmeet kunnen bereiken…
Allez! Een soort Kuurne-Brussel-Kurne met start en  aankomst in dezelfde stad.
Waar men wel wakker van ligt, is dat overmorgen hùn Paus vrijwillig een stap terug zet. Dàt is Geschiedenis met Hoofdletter. En ook dat die Monti, de Eurocraat die Brussel op hun dak stuurde, als een geslagen hond met de staart tussen de benen eruit is getrapt.
Morgen? Maar man toch, dat is een andere dag!.

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan..

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.






 

 

Geen opmerkingen: