woensdag 27 februari 2013

1244 - DE HEFBOOM ONDER DE POLITIEK


A.D. 27 Februari 2013

.

1244 - DE HEFBOOM ONDER DE POLITIEK

 

***

 

De 5-Sterren Beweging, de 5S Movemento

***

 
Yes we can!
Natuurlijk kunnen we hen verslaan!
***
Ik vind het erg dat wij, Vlamingen van Recht door Zee onze slogans moeten lenen bij de concurrentie (‘Kris Peeters) of bij de zwartste belover van wat ooit de sterkste natie ter wereld is geweest (Amerika).
Wie het ooit ‘my way’ probeerde, was die voor ons totaal onbekende komiek Beppe Grillo, die alle Italiaanse bonobo’s voor aap zette, en daarmee meteen werk maakt om de Mars-mannetjes in Brussel de stuipen op het lijf te jagen. Ik kan alleen aanraden, eens bij Wiki op bezoek te gaan…. Daar zult U zien, dat de wonderen nog de wereld niet uit zijn.
Mijn indruk? Beppe Grillo (de Krekel) is de Zuiderse temperamentvolle reïncarnatie van BDW en Geert Hoste in een en dezelfde persoon, overgoten met een afdek-laag Vlaams Belang  voor de radicaliteit. Eerst lieten ze zich amuseren door dat accountantje (want dat is wat de man van opleiding is, een collega dus), maar toen hij, net als zijzelf roem en eer verwierf op de kap van  de meesten van hen, was de liefde uit. Beppe werd overal buiten gesloten, maar het volk had zijn clown gevonden…
En nu zitten ze daar met de gebroken potten. Ze hadden het kunnen weten, want jarenlang sjierpte de krekel  zijn boodschap op zijn blog en ze hadden er zelfs nog mee gelachen. Yes, he di dit his way!
De bonobo’s zullen nu, wanneer en hoe hij dat wil, dansen naar zijn pijpen. Wat het wordt? Och, jullie weten het eigenlijk zelf al, want het is gewoon een ‘Comedia dell’ Arte’ : een toneel langs de straatkant, met voortdurend wisselende partijen tegen elkaar, louter opgevat om het publiek te amuseren. Eerst A en C tegen B, dan A en B tegen C, onder de paraplu van lachende derde. Het spel gaat terug tot het eerste begin van onze Beschaving….
Voilà, dat zijn de ingrediënten. Een TV-komiek en blog-schrijver met frisse ideeën. Maar men moet wel tot VIER of tot VIJF kunnen tellen. Echt aanstekelijk wat men zoal met een blogske kan bereiken…
Vandaag kreeg ik uit de hemel melding van zo’n stunt en ik hun www. vliegensvlug bijgeschreven op de links onderaan. Van een ziels-verwantschap gesproken!

 

***

Ter zake : Nageltjes

kritisch-satirische kijk op de dagelijkse realiteit vanuit objectief en derhalve politiek incorrect Vlaams oogpunt

Spring naar de primaire inhoud

Spring naar de secundaire inhoud

Home

De huisregels

Contact

VL-Blogs

***

Zoals iedereen weet, werk ik graag via het klassieke schema : inleiding, midden, slot. Vandaag is dat midden, de bron-tekst voor dit opstelletje, extra kort. Is met opzet, om extra de aandacht toe te spitsen op de vallende kleurrijke zeepbellen en de wachtende scherpe nagel-punten Angeltjes zijn meestal geniepig, maar nageltjes zijn open en bloot. Maar vooral : ze zitten stevig vast geklopt in hun draagvlak….
Ad multos annis, amici!
***
Weet U, soms ben ik kwaad zo vroeg te zijn geboren. Kon ik nu maar de eerste 25 jaar er af knippen, om ze achteraan bij te plakken.. Samen met nog zo’n paar honderd gelijk-gezinden konden we dan… net als Beppe Grillo, nagels met koppen slaan…...

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.






 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: