vrijdag 1 maart 2013

1250 - OVER DE HOGER DAN HOOGSTE INSTITUTEN VAN DE ARBEID


.

1250 - OVER DE HOGER DAN HOOGSTE INSTITUTEN VAN DE ARBEID

 

Alle gelijkenissen met de bloot gekomen achterwerken van bestaande personen….

 

Die heden ten dage in de actualiteit staan, zijn louter toevallig….

***

De Koddebeiers van het ACW  zijn met de billen bloot komen te liggen. Na de Sossen in Antwerpen bij het groot huisvuil te hebben gezet, is dit de tweede grootste verdienste van BDW…. Dat deze daarbij zelf op de smikkel dreigt te krijgen is mooie mee genomen voor elke toekijkende lachende derde, maar globaal genomen niet goed voor de Vlaamse Zaak…..
Zo leren we vandaag weer iets bij! Wist U dat het ACW de touwtjes trekt van een zwaar gesubsidieerd vehicle, het Hoger Instituut v/d Arbeid aan de KUL? Het HIVA is net nog niet het HvdA, mar veel verschil met Kris Merkx is er niet…. ACW en PvdA, stop het zoeken naar een andere naam : gewoon  fuseren! Dat zou tenminste duidelijk zijn, en het zou, in deze crisis-tijden ook nog veel kosten besparen!  
Wij, Flaminganten van het Eerste Uur moeten BDW dankbaar zijn dat hij de camouflage-netten waaronder zich de echte bazen van het land schuil hielden, heeft verscheurd, zodat zij met hun achterste bloot zijn komen te liggen. Zie afbeelding in fine…….Meer dan hun dik achterste zullen we ook nooit te zien krijgen, want om met open vizier te vechten, zijn die daarvoor veel te veel…. Tsjeef.

 

***

Ter zake :

Uit de smalle beursstraat

Het ACW blijft almachtig. Uit ’t Pallieterke.

***

Is het ACW aangeschoten wild? Zetten fiscale constructies

de geloofwaardigheid van de christelijke arbeidersbeweging

op de helling? Zeker niet. In tandem met de PS bepaalt het

ACW nog altijd het sociaaleconomische beleid in België, dus ook in Vlaanderen.

Het leek de doodsteek voor het almachtige ACW. De heisa over mogelijke fiscale constructies, winstbewijzen en dividenden rond Dexia, ARCO en ACW hebben de reputatie van de christelijke zuil aangetast. Ten eerste hoopt het ACW als ex-referentie-aandeelhouder van het gezonken Dexia op een voorkeursbehandeling te rekenen (winstbewijzen via opvolger Belfius en een staatsgarantie voor 800.000 coöperanten), waarbij de belastingbetaler alles moet ophoesten. Dat veroorzaakt bij de bevolking steeds meer wrevel.

Tegelijk probeert het ACW via allerlei vehikels zo weinig mogelijk belastingen te betalen. Die arbeidersbeweging fulmineert tegen bedrijven die te weinig belastingen betalen, terwijl ze zelf boter op het hoofd heeft. Dat is de essentie van het hele debat: het ACW doet zelf wat het anderen verwijt.

Het voelt zich almachtig, en terecht. Ondanks de aanvallen van de N-VA bepaalt het ACW nog altijd wat er op sociaaleconomisch vlak in België en Vlaanderen gebeurt. De Vlaamse arbeidersbeweging beschikt over een almachtige positie dankzij de steun van de PS.

Een aantal feiten bevestigden die blijvende dominantie van het ACW.

Ten eerste weet de CD&V - als spreekbuis van haar belangrijkste vleugel - het federale regeringsbeleid te sturen. Enerzijds steunt die partij de PS, om te vermijden dat de regering een te centrumrechts beleid zal voeren, en anderzijds chanteert ze de Open Vld. Zoals De Tijd recent stelde: de tsjeven steunen de liberalen in hun verzet tegen een vermogensbelasting. In ruil zwijgen de liberalen over de malversaties binnen de christelijke zuil. In de krachtmeting met de vakbonden steunen de CD&V’ers de liberalen: geen loonsverhogingen. “Maar zwijg over Dexia en het ACW”, zeggen Vanackere en co.

Iedereen helpt iedereen.

Eén van de meest opvallende uitspraken kwam de voorbije week van Kris Peeters. Hij waarschuwde voor de manier waarop de N-VA met zijn aanval op het ACW aan politiek doet. Peeters had zijn consignes gekregen. Na het losbarsten van de anti-ACW-campagne van de N-VA vond er tussen toplui van de katholieke zuil, ook niet-ACW’ers, overleg plaats. De boodschap aan de ‘patronale’ Peeters was duidelijk: we sluiten de rangen. Het ACW heeft in het verleden steevast zijn slag thuisgehaald en het zal straks niet anders zijn. Toen de regering-Di Rupo werd samengesteld, was het voor alle andere partijen duidelijk:

CD&V was enkel in Financiën geïnteresseerd, om de afhandeling van het Dexia-debâcle te kunnen controleren.

In Vlaanderen wordt de federale regering vaak gepercipieerd als een PS-regering: hogere belastingen, amper een flexibele arbeidsmarkt.

Dat klopt, maar het is evenzeer een ACW-regering. Het travaillisme, een term die sinds de jaren 90 stilaan uit het politieke vocabularium verdween, voert hoogtij. De band tussen de socialisten en de christelijke arbeidersbeweging blijft hecht. In die mate zelfs dat het ACW de PS soms links voorbijsteekt.

Terug naar de regeringsonderhandelingen van eind 2011. Er was een akkoord over de optrekking van de minimumleeftijd voor conventioneel brugpensioen van 58 naar 60 jaar. De Open Vld voerde de druk op en wou de minimumleeftijd van 62 jaar invoeren. De partij botste op een njet. Van de PS, zal u denken? Neen. Die ging akkoord met de minimumleeftijd van 62 jaar. Het was Wouter Beke die zijn veto stelde. Voor het ACW was 60 jaar een absoluut maximum.

Een ander voorbeeld: het systeem van poetshulp via dienstenscheques. Het kost een massa geld aan de overheid en het systeem dreigt uit zijn voegen te barsten. Jef Pacolet, econoom aan het door het ACW gefinancierde Hoger Instituut voor de Arbeid van de KU Leuven, heeft een oplossing: zorg ervoor dat privébedrijven niet langer in de sector actief kunnen zijn. Dan wordt het een monopolie van de “social profit”, waar de christelijke arbeidersbeweging vrij spel krijgt. Patrick Develtere, topman van het ACW, was in een vorig leven directeur van datzelfde HIVA. Medewerkers kregen steevast dezelfde boodschap: “Denk in alles wat je doet aan de beweging.

Enkel aan de beweging.” Met resultaat. “De middenstand regeert het land”, zong Gorki ooit. Fout. Het ACW regeert het land. Gisteren, vandaag, en morgen.

***

 
Zij genieten de steun van Het Hof/La Cour, omdat ze het grootste deel van de bevolking helpen ondergeschikt te houden aan de Francofonie. Iets waarbij ze on-ontbeerlijk zijn en zonder hen niet eens zou kunnen. Ze zijn dus machtig en heel goed in staat om wie hen tegenstaat, aan de bedelstaf te helpen. Is hier niet bedoeld : de honderdduizenden vrijwilligers die nog niet realiseren dat ze gewoon gebruikt en bestolen worden.
Nu ze zelfs dodelijk gekwetst zijn, zijn ze net als hyena’s,  dubbel gevaarlijk. Het zijn de Hofmeiers die, om hun invloed te behouden, tot moord en doodslag bereid zijn..
Arme weduwe en krs van de genaamde BDW : zij zullen als welopgevoede Tsjeven, dansen op zijn graf!

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.











 

 

Geen opmerkingen: