vrijdag 1 maart 2013

1251 - OPROEP OM TE TONEN WIE WE ZIJN


1 MAART 2013

LENTEMAAND

DONDERMAAND!

***

’t Is  in ’t begin oftewel op ’t end

dat maarte ons zijn gaven zendt!

.

1251 - OPROEP OM TE TONEN WIE WE ZIJN

 

***

 

***

 
Beste Lezer,
Voor ieder die zich hier (een beetje) thuis voelt,
Hier vindt U geen woorden zoals van de naïevelingen die, nu hun ACW met de billen bloot ligt, hun kopmannen tegen beter weten in blijven verdedigen. Ze gedragen  zich als de bedrogen echtgenoot, die zoals het spreekwoord zegt, altijd de laatste is om te geloven aan de eerlijkheid van de partner. Hier vindt U, net als bij alle Rechtlijnigen (zie de links onderaan), alleen woorden die maar één doel voor ogen hebben : de waarheid.
Wij willen de Rode Bloedzuigers overal op onze huid afschudden, nu meer dan ooit, nu dat we duidelijk zien dat de PS en  het ACW twee maffia-handen zijn op één buik. Zij doen dat, niet om ‘de kleine man’ te beschermen, zoals zij zelf zeggen, maar om de Belse tirannie, waarvan ze zelf beter orden, in stand te houden. Hun slogan is ‘solidarité’, daar war onze voorouders voor heel wat minder de strijdbijl op pakten.
Daarom is het nuttig, op deze eerste vroege lente-dag, om te herinneren aan het onrecht dat doorheen de eeuwen ons volk is aangedaan. Het is nog vroeg, Augustus is nog ver af en nog verder is het, voor de Dag der Dagen, in Mei 2014. Konden wij in die tussentijd maar de maskers helemaal afrukken van de Partij die ons al 70 jaar aan een stuk gegijzeld houdt. Om ons wijs te maken dat de tricolore onze vlag moet zijn, en niet de Leeuw die ooit wapperde op de muren van het heroverde Jeruzalem. We hebben ze, sedert de laatste oorlog, allemaal gekend, die Leiders met Geestelijke Inspiratie, maar als het te warm is onder hun achterste, sturen ze hun knechten in het vuur. Zie de Belfius-CEO voor het Parlement. Geen haan die er naar kraait, geen Terminator die ten strijde trekt : Vanakkre zal het wel redden. Die wordt toch al, ten voordele van Meneerke Peeters, na de volgende verkiezingen, bij het groot huisvuil gezet.
Stilaan wordt het voor iedereen duidelijk, waarom eerst het Vlaams Belang en nu bijna de NV-A in het verdomhoekje moet worden gezet : met dat soort pottenkijkers op hun vieze zaakjes kunnen er geen ‘deals’ worden gesloten. Maar na Di Jeanetto, die er gekomen is en in stand wordt, gehouden door de toegevingen van de Tsjeven, is er maar één uitweg uit dit débacle : onderduiken onder de kiesdrempel. De plaats ruimen voor ander en beter.
En neem “en passant’ die andere clown, met zijn allures van Groot Staatsman, mee van onder onze ogen. Jullie experiment om van  de Europese moloch een Gross Belgien zu machen, is mislukt. Ze werden uit het zadel gelicht door een krekel! Samen met de Catalanen en de Schotten willen wij, Vlamingen, dat er een einde aan komt.
Europa der potentaten? Nee! Het Europa der Volkeren? Ja!

 

***

Ter zake :

Deze nieuwsbrief is niet enkel een oproep om deel te nemen aan de twaalfde IJzerwake, hij maakt u ook warm voor het zangfeest van zondag in de Lotto-arena.

 

JA! Vlaanderen, Schotland, Catalonië

 

Wanneer we deze zomer, op 25 augustus, de twaalfde editie van IJzerwake vieren, is het precies 65 jaar geleden dat enkele kilometers verder in Diksmuide een eenvoudig wit kruis opgericht werd met de AVV-VVK leuze en de tekst 'Hier liggen hun lijken als zaden in 't zand, hoop op de oogst, o Vlaanderland'.

 De tekst komt uit een vers van priester-dichter Cyriel Verschaeve, kapelaan te Alveringem tijdens de Grote Oorlog, en mede-bezieler van de Frontbeweging. Het eenvoudige witte kruis werd opgericht op de puinen van de in maart 1946 door grenzeloze haat gedynamiteerde IJzertoren.

 De schending van de IJzertoren, opgericht als grafmonument voor de duizenden gesneuvelde Vlaamse piotten nadat hun zerkjes waren verbrijzeld om de steenweg naar Adinkerke aan te leggen, was een schending van hun nagedachtenis, uitgevoerd door handlangers van een staat die nooit het vaderland heeft willen zijn van de meerderheid van zijn inwoners.

 

65 jaar later hebben we reeds geoogst, ja, ONDANKS het nog steeds bestaande staatsapparaat dat België heet… . Maar 'de mei' kunnen we nog steeds niet plaatsen, want Vlaanderen bezit niet de noodzakelijke troeven om zijn eigen lot te bepalen. Onze rijkdom wordt stelselmatig afgeroomd om te verdwijnen in bodemloze putten.

Het 'Vlamingen, zwijgt en vecht!' uit de oorlog is vervangen door het 'Vlamingen, zwijgt, werkt en betaalt!'. Ondertussen is een BHV-regeling door onze maag gesplitst die helemaal geen regeling is, en worden Brussel en de Rand belaagd door het Francofone imperialisme. Het Europa dat groeit, lijkt een kopie van het Belgische huishouden, dat ver torent boven de hoofden van de burgers en de volkeren die er leven.

Maar het tij kan keren... Schotland en Catalonië slaan verder de weg in van fel bevochten autonomie naar onafhankelijkheid, evenals Vlaanderen. Een eigen identiteit vormt het sleutelwoord van moderne nationalistische stromingen, en de tegenkanting van de afgeleefde 19e eeuwse staten en hun lakeien is navenant. Ook in Vlaanderen. Over de meningsverschillen van partijgrenzen en tactische overwegingen heen, moet het toch mogelijk zijn om één keer per jaar rond de leeuwenvlag te staan, op de plaats waar de moderne Vlaamse Beweging haar wortels heeft: de weidse vlakten van de Westhoek. Hier moordden jonge Europeanen en hun koloniale lotgenoten elkaar uit op last van staatslieden en legergeneraals in een weerzinwekkende oorlog.

Hier moeten we ons vandaag bezinnen over de oogst met het plaatsen van de 'mei' voor Vlaanderen. Hier moeten we aan Europa tonen dat het zijn inwoners, met hun verschillende identiteit , tradities, wetten en gebruiken niet tot eenheidsworst kan vermalen. Vlaanderen, Schotland, Catalonië is drie maal JA voor onafhankelijkheid. En drie maal JA voor een sterk en weerbaar en vooral levend Europa, dat de identiteit van zijn inwoners respecteert.

 Daarom heten wij alle Vlamingen welkom op de IJzerweide te Steenstrate! En, Vlaamse politici, oppositie of beleidsmakers, wij respecteren uw inzet en uw werk als Vlaanderen en onze identiteit uw uitgangspunt is. Wij weten dat IJzerwake graag in het verdomhoekje van extremisten en dwazen wordt geplaatst, dat vermijdt een democratisch debat… Heb daarom misschien voor één keer het lef van de Franse president Mitterrand, en verantwoordt uw aanwezigheid op onze IJzerwake met de simpele opmerking: 'Et alors?'.



Affiches en pamfletten verkrijgbaar aan de stand van IJzerwake in de inkomhal.

 

***

De natuur rond mij ziet er bijna uit als een sterfhuis. Het ziet er naar uit, alsof het nooit helemaal dag zal worden. Omdat er geen Paus meer is?
Toch riep deze morgen reeds de (terug gekeerde?) tortelduif  die ieder jaar bij os komt wonen.
Heel in de verte klinken de rommelingen van de graniet-ontginningen in de bergen. Met daartussen het geronk van de lijnvliegtuigen, die lager beginnen te vliegen nu ze Rome naderen.
Och, het is een doodgewone dag op het Italiaanse platteland, waar de tweede auto per dag in het straatje de mensen raar doet opkijken….

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.







 

Geen opmerkingen: