zaterdag 2 maart 2013

1252 - ZE KUNNEN HET NIET GELOVEN WAT ZE VOOR HUN EIGEN OGEN ZIEN GEBEUREN


2 MAART

Maart, maart,

Vuile taart!

De krulstaart

Van ’t zwijn niet waard!

 

in Zwanskapelle is er een politieke meeting.  De ene partij scheldt de andere de huid vol dat het niet schone meer is en plots komt het eeuwig heikel punt ter sprake.  De moderator vraagt naar de visie over de verder staatshervorming en de toekomst van een autonomer Vlaanderen.

“Hoe ziet U die verdere Vlaamse natievorming concreet?” vraagt hij.  Waarop een eminent politicus zachtjes antwoordt: “Als een opgestijfde pudding.  Men stoot er tegen, het beweegt een beetje, maar het gaat nooit vooruit…

***

Een bezorgde vader zegt tot zijn dochter: “Luister eens Mietje, ik heb er niks tegen dat ge een vrijer hebt, maar als ge tot op uw achttiende maagd kunt blijven, dan krijgt ge van mij een zilveren armband.” – “Laat maar voor de moeite, papa.  Ik heb vannacht reeds een gouden armband verdiend!”

***

Fredje een grote voetbalfanaat besluit op zaterdagavond naar de Brugse derby te gaan kijken.  Zijn vrouw Carolien heeft zich een zaterdagavond wel anders voorgesteld en vraagt hem opeens : “Weet je wat mannenromantiek is?” – “Neen ik, wat is dat volgens gie?” – “Awel dat is een voetbalstadion bij kaarslicht!”

.

1252 - ZE KUNNEN HET NIET GELOVEN WAT ZE VOOR HUN EIGEN OGEN ZIEN GEBEUREN

 

***

Caterpillar zijn machines die wereldwijd bergen verzetten

 

Maar in Wallonië de Parti Scandale niet aankunnen

***

Wallonië in  de deconfiture….
Het wordt stilaan tijd dat er een Shakespeare opstaat, om niet over wat rot is in Denemarken te schrijven, maar over ‘There is much going rotten in the State of Gosselies” In Denemarken gaat immers vandaag de dag alles opperbest, maar in Scharrelroi, en bij uitbreiding in gans Wallonië daarentegen….
Flémalle, het Walhalla van wijlen André Cools, is ‘gone with the wid’, allez de welstand en meteen de pretentie is gone with the wind. De vliegpleine van Scharelroi, waar alles vierkant draait, moet een ondergronds treinstation krijgen waar te TGV uit Parijs de dienst uitmaakt, maar heel de vroegere ‘Kolen en Staal’ is één groot zwart berookt kerkhof. Arcelof Mitall is ‘gone with the wind’, en straks ook Caterpillar, op een bendeke administratie na. Na de wereldberoemde ‘Métro Léger, zo’n goede 10 jaar geleden aangelegd over tientallen kilometer in alle richtingen, met perrons en roltrappen allemaal inclusief maar nooit kunnen gebruikt worden, nu nog de reputatie van spookstad, bestuurd door de pakbond-maffia.
En ze verstaan het niet. Het gaat het petje op hun domme kop te boven!
Net zoals de bakker het niet zou verstaan, dat hij niet meer verkoopt zoals voorheen, omdat er alleen ersatz-brood (*) in zijn winkel ligt die daarenboven nog dubbel zo duur is als bij de collega’s.
Dank zij de pakbonden is arbeid op zich in Wallonië één grote strooptocht geworden doorheen de bedrijven, met daar boven-op op de koop toe nog verstikkende belastingen, die ze daar ‘loon-lasten’ noemen.
Dat multi-nationals als Caterpillar daar op zeker ogenblik genoeg van hebben, verstaan ze niet, al weten ze ineens, als ’t kalf verdronken is, dat het een Rolls Roye geweest is. Om eerlijk te zijn : een Skaespeare zou er weinig aarde aan de dijk kunnen brengen. Een Beppe Grillo zou beter zijn…. Altijd in de veronderstelling dat er geen… Léon Degrelle van voortkomt…

(*) Ersatz-brood : is een uit het Duits overgenomen ver-Nederlandsing uit de bezettings-tijd, waar de originele producten zoals bloem, suiker, leer, enz, ‘erstzt(‘ (vervangen) werden door namaak. Zo was gebrande gerst de ersatz voor kofie-bonen, e, margarine de ersatz voor echte boter….

***

Ter zake :

Di Rupo: "Hoe kan een 'Rolls Royce' als Caterpillar in de problemen komen?"

***

01/03/13, 17u08  − Bron: belga.be

Premier Elio Di Rupo wil begrijpen waarom een bedrijf als Caterpillar in Gosselies, dat beantwoordt aan alle parameters van een concurrentieel bedrijf, toch op dat vlak in de problemen kan komen. De Waalse regering heeft een strategisch ontwikkelingscomité de opdracht gegeven de rol van task force op zich te nemen en te onderzoeken waar het competitiviteitsprobleem vandaan komt. Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht zegt van zijn kant bereid te zijn op te treden mocht Caterpillar nadeel hebben ondervonden van concurrentieverstorende exportsubsidies. Hij heeft echter nog geen dossier daarover gezien. Eurocommissaris voor Industrie van zijn kant vraagt Caterpillar inmiddels om uitstel. .

Er moet een reactie komen. We kunnen niet alles laten vernietigen wat we de voorbije decennia hebben opgebouwd.

Elio Di Rupo

Na afloop van de ministerraad kwam premier Di Rupo terug op Caterpillar, waar minstens 1.400 banen op de helling staan. Hij bracht hulde aan de waardigheid waarmee de werknemers van het bedrijf en hun vertegenwoordigers op het nieuws hebben gereageerd. "Ik weet niet of iedereen zijn kalmte op die manier zou kunnen bewaren", luidde het.

 "Rolls Royce"

De eerste minister benadrukte de bijzondere situatie rond Caterpillar. "Het gaat om een mooi bedrijf dat al sinds 1965 bij ons gevestigd is, waar de opleiding van het personeel zich op een hoog niveau bevindt, dat hoogtechnologisch werk verricht en een grote toegevoegde waarde levert", aldus Di Rupo, die het bedrijf vergeleek met een "Rolls Royce". "Het verzamelt alle parameters die doorgaans naar voren worden geschoven als voorwaarde voor competitiviteit, en nochtans kent Caterpillar competitiviteits-problemen".

 Di Rupo had eerder al aangekondigd dat hij het probleem op de Europese agenda wilde plaatsen. "Er moet een reactie komen. We kunnen niet alles laten vernietigen wat we de voorbije decennia hebben opgebouwd".

De Gucht

Als de Belgische afdeling van Caterpillar nadeel zou hebben ondervonden van concurrentie-verstorende exportsubsidies, is Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht bereid om op te treden. De Gucht zegt evenwel dat hij nog geen concreet dossier hierover heeft ontvangen.

 

De eurocommissaris reageert daarmee op verklaringen van Di Rupo, die in het parlement gewag had gemaakt van concurrentieverstorende exportsubsidies. De premier baseerde zich op gegevens van de ceo van Caterpillar.

De Gucht is nu "bereid om concrete gegevens daarover te bestuderen en desnoods actie te ondernemen in overeenstemming met de Europese wetgeving".

"Maar tot op heden is er daarover noch van de zijde van het betrokken bedrijf, noch van de zijde van de Belgische overheid enig concreet dossier toegekomen bij de Europese Commissie", zegt De Gucht.

 

***

In Vlaanderen is einde van de jaren ’60 de vlas-nijverheid verdwenen. Als daar nu nog iemand spreekt over de Leie als over ‘The Golden River’ denkt de man in de straat aan een rivier in Colorado, ipv in het El Dorado van de eigen vlasnijverheid. Als ondertussen ook de textiel er verdwenen is, spreekt niemand daar nog over. De nijvere bevolking heeft echter ondertussen niet nagelaten de handen uit de mouwen te steken.
Alleen de Leiders zijn niet gevolgd. Alles wat heel Vlaanderen inclusief de Limburgers, bereikt heeft, werd bereikt ondanks die Leiders. Want die zijn veel te begaan met het welzijn van de verdrukkers van datzelfde volk…. Met dank aan het o zo Christelijke ACW willen die geen solidariteit jegens het ‘Eigen volk eerst’, maar solidarité’ met de ‘domineerders’  uit het Zuiden, en met, niet te vergeten, de Jan-mijn-klotens’ van de Godsdienst van de Wrede.
Geen Beppe Grillo in Vlaanderen, zegt U? Dan is het in ieder geval tijd om een paar definities opnieuw in evidentie te stellen.
***
*ID = Inheemse Domineerders. Dat zijn de belgicisten die de Vlamingen al 183 jaar het bloed van onder de nagels persen.
*BTK-Domineerders : dat zijn  de ‘Born to Kill’-domineerders. Eerst moesten ze ‘immigranten’ genoemd worden, dan ‘allochtonen’, en nu Turkse of Marokkaanse Stedelingen. Kortom, voortgaande op hun daden; de Jan-mijn-Klotens.
*de EU-domineerders : dart zijn de opvolgers van de vroegere Nationaal Socialisten, die nu al enkele tientallen jaren proberen om de Vesting Europa op gang te trekken.
Ach jan dat van die plum-pudding van het mopje hierboven is nog zo slecht niet, denkt U niet? Het tragische is echter dat een plum-pudding dient om te worden opgegeten…. Dat is wat begrepen moet worden over het ons opgedrongen ‘consumptie-federalisme’…..

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.











 

 

 

Geen opmerkingen: