zaterdag 2 maart 2013

1253 - HOE ZULLEN DE ZIELEN DER VERDOEMDEN ZIJN ?


.

1253 - HOE ZULLEN DE ZIELEN DER VERDOEMDEN ZIJN ?

 

***

 

***

Antwoord: de zielen der verdoemden zullen duister en vuil zijn, en geheel geschikt om te lijden. Zie afbeelding.
Dat was indertijd een Vraag & Antwoord uit de Mechelse Catechismus die toen in het Vrij Onderwijs (*) naast de 20 Tafels van Vermenigvuldiging gebruikt werd om het geheugen van de schoolgaande jeugd te trainen. Cathehismus-vragen, de overhoring van de Tafels van Vermenigvuldiging, en gedichtjes van buiten leren : al de rest was bijzaak!  Die ene vraag is vooral in mijn geheugen blijven hangen, omdat ik ze altijd zo schilderachtig heb gevonden.  Ze paste, in mijn jonge verbeelding, wonderwel bij de afbeelding van De Kuise Suzanna uit ons boek Gewijde Geschiedenis. Dat ‘duister en vuil en geheel geschikt om te lijden zou dan wel slaan op de geile oude venten, die haar ‘onschuld’ belaagden.’ Later heb ik begrepen, dat die heel wat anders dan haar onschuld belaagden. Net zoals ik nu snap dat de zielen van de verdoemden van het AVW geheel geschikt zijn om te leiden, en niet om te lijden….
Als ik nu Vanakk’re zie, denk ik al lang niet meer aan de Kuise Suzanna, maar aan een spartelende en spattende Beëlzebub in een reusachtig wij-watervat. Het moet geen pretje zijn, om daar te vertoeven in het gezelschap van een notoire homoseksueel met losse handjes.
“Und nach nach  Canossa geh’ich nicht”. Dat zijn de woorden van een Keizer van Het Heilig Roomse Rijk in vroeger tijden Voor Tsjeven Canakk’re gaat dat nu niet : er is geen Paus voor het ogenblik, zodat hem niets anders rest dan de eer aan zikchzelf te houden….

 

(*) Vrij Onderwijs : precies alsof er een niet-vrj onderwijs zou zijn! We weten al lang dat België het land is van de versluierde begrippen, waar een woord al lang niet meer de lading dekt. ‘Vrij’ heeft hier de nare bijklank van ‘buitenbeentje’, iets dat buiten de schreef loopt. Us het daarom, dat de Moeder Overste ook in haar ‘net’ de vrije Islam wil invoeren?

***

Ter zake :

Medewerker Vanackere is ook Belfius-bestuurderMartin Buxant − 02/03/13, 08u01

***

Een van de leden van de raad van bestuur van Belfius is Wouter Devriendt. Niet het gelijknamige kamerlid van Groen, maar een gewezen Fortis-bankier. Devriendt is echter niet alleen onafhankelijk bestuurder van de overheidsbank. Op zijn profiel op de sociaalnetwerksite LinkedIn staat dat hij vandaag twee functies heeft. 'Non-executive director bij Belfius' en 'Expert, office of the deputy prime minister and minister of finance'. .

 

Toen in januari 2012 de naam van Devriendt op een lijst van de headhundter Egon Zehnder verscheen, kwamen onmiddellijk vragen rond mogelijke belangenvermenging. Op de website van Belfius wordt dan weer met geen woord gerept over zijn activiteiten bij Vanackere. Daar staat dat hij sinds 2011 adviseur financiële sector is voor de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). Bij de overheidsholding - die onder meer de participatie in Belfius beheert - luidt het dat het om een tijdelijke opdracht gaat.

Het kabinet-Vanackere benadrukt dat Devriendt niet langer aan de slag is op het kabinet. "Al overlegt hij regelmatig met de minister", klinkt het. De laatste dagen waren de contacten tussen beide volgens sommigen zelfs "erg intensief".

 

Band tussen bank en kabinet

Op de vraag sinds wanneer hij niet meer op het kabinet werkt, komt geen antwoord. "Daarvoor moet u bij de FPIM zijn." Het kabinet laat alleen nog weten dat Devriendt in het verleden ook als expert gedetacheerd was naar het kabinet van Didier Reynders (MR) toen die laatste minister van Financiën was.

 

"Hij is op de hoogte van alles binnen Belfius en is de band tussen het management van de bank en het kabinet", benadrukt een collega-bestuurder van Devriendt. Of dat ook het geval was voor de deal die Belfius en ACW afsloten is niet bekend. De Belfius-top en minister Vanackere zelf ontkennen dat alvast in alle toonaarden.

 

Tijdens de bijeenkomst van de kamercommissie Financiën vroegen zowel Georges Gilkinet (Ecolo) als Meryem Almaci (Groen) antwoorden over de preciese verhoudingen tussen de top van de bank, de FPIM en het ACW. Die antwoordenkwamen er niet.

 

***

‘Blauw-Blauw’ laten, zeggen de Blauwen. Pagina omdraaien zeggen de Roden, want als de Tsjeven hangen, hangen wij ook. Bonny and Clyde, partners in crome….
En dus zal de Parlementaire Onderzoeks-commissie op stal worden gehouden. De actoren zullen er zelfs nog een promotie aan overhouden!
Het crimineel land zal weer door criminelen worden bestendigd en wie roept om gerechtigheid zal de woestijn worden ingestiird. Tenzij het lied van de krekels dermate  luid klinkt,  dat het niet meer kan geloochend worden.
We doen ons best, samen met vele anderen. Zullen we weer horen, morgen op het Zangfeest, dat eigenlijk niet in een feestzaal in Antwerpen had moeten plaats vinden, maar in het Halfrond van het Brussels Parlement.
Waar is der Oudren fierheid nu gevaren….

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.











 

 

 

Geen opmerkingen: