zaterdag 2 maart 2013

1254 – HOOG TIJD DAT CATALONIË HET SPAANSE KERKHOF ACHTER ZICH LAAT


.

1254 – HOOG TIJD DAT CATALONIË HET SPAANSE KERKHOF ACHTER ZICH LAAT

***

Bommengordels of kuisheids-gordels

 

Ze zitten er aan te komen…

***

 
Straks is de boerka verplicht in Spanje….
Maar elders las ik vandaag enkele bijdragen hoe onze media allerlei zaken opkloppen, louter en alleen vanwege hun camouflage-waarden. Volkomen terecht, uiteraard. Ik kan er zelfs aan toevoegen (maar wat kopen we ervoor?), dat er nog veel stompzinniger zaken zijn, als daar zijn de soaps, de praat-rpgramma’s, en boven al de show-times. Allemaal gevolgen van de 50-jarige laksheid der Tsjeven, die de Linxen de macht over de TV in de schoot hebben geworpen. Waarbij we ons kunnen afvragen, als het alleen maar schuldig verzuim is, of medeplichtigheid.
Ondertussen moeten we onze honger gaan stillen in het buitenland. Bij E.J. Bron, bijvoorbeeld. Die niet te beroerd is om dagelijks nagels met koppen te slaan. Lees hieronder hoe het zit met het Spanje onder Zapatero.
U herinnert zich toch nog hoe deze aan zet is kunnen komen?
Wel, ik zal ’t zeggen, Walter : door de bommen van de Godsdienst van de Wrede. Bommen in de metro’s en bommen in de stations. Nu begrijpen we dat de aan de macht gekomen Linxen hun schuld betalen door overal de boerka bij wet toe te laten. Spanje is via de EU in de armen gedreven van de Islam en Spanje wordt weer de poort langs waar de Islam Europa zal veroveren om te voltooien wat in de XVe Eeuw mislukt is.
Sssst! Niet verder vertellen, hé! We mogen dat maar vernemen, als de tijd ervoor rijp is. En die is rijp, als wij bluts zijn…..

 

***

Ter zake :

Spaanse gemeentes mogen geen boerka´s verbieden

Posted on 2 maart 2013door E.J. Bron

***

Het Hoogste Gerechtshof in Madrid heeft het Spaanse gemeentes verboden om het dragen van islamitische volledige versluiering te verbieden.

Bovendien zouden Spaanse gemeentes en steden volgens de grondwet niet het recht hebben om wetten te aanvaarden die de vrijheid van godsdienst beperken. Eerst wezen regionale rechtbanken en het hoogste Catalaanse gerechtshof de klacht van de immigratievereniging Watani tegen het boerkaverbod af.

 Met het vonnis maakte het hoogste Spaanse gerechtshof nu vooreerst een einde aan een jarenlange publieke discussie op landelijk niveau over het dragen van de islamitische boerka. Als eerste Spaanse gemeente verbood de Catalaanse stad Lleida het dragen van de boerka in openbare gebouwen en instellingen van de 136.000 inwoners tellende stad dichtbij de Franse grens.

De maatregel zou niet alleen de communicatie tussen Spanjaarden en immigranten gemakkelijker moeten maken, maar ook de identificatie van de desbetreffende personen. De partijen in de stadsraad rechtvaardigen hun beslissing er nog steeds mee radicaalislamitische tendensen in de kiem te smoren. In enkele gevallen werd het islamitische vrouwelijke immigranten met een boerka onder bedreiging van een boete van € 600,- zelfs verboden om gebruik te maken van de stadsbussen.

In het begin zou het boerkaverbod zelfs op straat gelden, wat echter vanwege juridische bedenkingen op het laatste moment geen meerderheid in de stadsraad kreeg. Lleida bezit met 20.000 moslims een van de grootste aantallen buitenlanders in Spanje. Andere Spaanse steden en gemeentes volgden het boerkaverbod in Lleida, wat leidde tot een politiek-maatschappelijke discussie over godsdienstvrijheid, burger- en vrouwenrechten.

http://www.salzburg.com/nachrichten/welt/politik/sn/artikel/spaniens-gemeinden-duerfen-keine-burkas-verbieten-49458/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

***

 
Waar wij, nationalisten, Catalonië zo vlug mogelijk de onafhankelijkheid toewensen waarnaar we zelf vurig verlangen, is de Islamisering ervan een reden voor de Eurocraten om dat tegen  te werken.
Maar dag na dag stellen we vast dat deze EU het pleit verliest. Zojuist las ik (zonder te begrijpen) dat de PvdA+ in Nederland bij monde van die Samsom een referendum wil over de EU. Volgens mij is dat spelen met vuur….
De Italiaanse kranten, een week na de triomf van Beppe Grillo, vragen via de spreekbuis van Berlusconi, om nieuwe verkiezingen. Grillo zou immers nu een coalitie gedogen van de PD en de PdL van Berlusconi. M.a.w. als leerling-tovenaar is Beppe een beetje verschoten van zichzelf. Maar of die combinatie goed is voor Europa? Ik denk het niet. De ontbinding is ingezet en de Lente hangt in de lucht…..

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.











 

 

 

Geen opmerkingen: