maandag 4 maart 2013

1259 - EEN BEETJE LIEGEN, EEN BEETJE DE WAARHEID VERZWIJGEN : RA RA WIE IS DA?


.

1259 - EEN BEETJE LIEGEN, EEN BEETJE DE WAARHEID VERZWIJGEN : RA RA WIE IS DA?

 

Moest Tsjeven Van Acro toen geleefd hebben

 

We zouden zijn postzegels nu nog moeten likken

***

 
’t Is Godgeklaagd, zou J.P. Van Rossem gezegd hebben! Zo liegen binst ze d’erbij staan! Zonder blikken of blozen…Die man liegt en corrigeert gewoon op een rapke, tussen de middag en 12 uur,  en ’t zou daarbij nog rap moeten slaan of hij zegt weer iets anders. Zou dat misschien de reden zijn, waarom hij zo graag gezien wordt in het Kabinet van Di Jeanetto?  
Die Mr Devriendt, de zoveelste dik-betaalde Tsjeef, die van twee walletjes eet, daar hangt het land der Gebelgden van aan elkaar. Maar Ssssssst! Niet voort vertellen. We mogen dat niet weten!
‘n Bureau hebben in dezelfde gang als Tsjeven Van Acro, bij hem aan tafel zitten en bij hem in het zelfde bed slapen : neen maar Ho! Over het ACW, de core business van de twee, noch over de truc met Belfius : daar werd nooit over ‘gecommuniceerd’… onder elkaar. En als U dat niet gelooft maken ze U wat anders wijs…: In ’s Lands belang, met de dood in het hart, er was geen andere keus… U kiest zelf het excuus dat U het best past…

 

***

Ter zake :

Belfiusbestuurder brengt Vanackere in verlegenheid

Door: Martin Buxant − 04/03/13, 06u13

***

CD&V-vicepremier Vanackere ontkende het hele weekend dat een van de Belfiusbestuurders ook een van zijn medewerkers is. Tot hij zondagavond laat een mededeling verstuurde waarin wordt gepreciseerd dat de man niet alleen een bureau heeft op zijn kabinet, maar ook een e-mailadres van het kabinet.

Na een weekend ontkennen moet CD&V-vicepremier rol van medewerker 'preciseren'

Minister van Financiën Steven Vanackere was het voorbije weekend zwaar ontstemd over een bericht in onze zaterdagkrant met als titel: 'Medewerker Vanackere is Belfiusbestuurder'. Het artikel maakte melding van de verschillende petjes van Wouter Devriendt. De gewezen Fortisbankier (niet te verwarren met het gelijknamige Groen-Kamerlid) is niet alleen onafhankelijk bestuurder bij Belfius en adviseur voor de overheidsholding FPIM, die de aandelen van overheidsbank Belfius beheert. Hij is daarnaast ook nog actief als medewerker van minister Vanackere.

Dat hadden verschillende bronnen aan deze krant bevestigd. "Hij is op de hoogte van alles binnen Belfius en is de band tussen het management van de bank en het kabinet", benadrukte een collega-bestuurder van Devriendt. Of dat ook het geval was voor de omstreden deal die Belfius en ACW afsloten, is niet bekend.

De woordvoerder van de minister ontkende en liet zaterdag weten: "Devriendt was gedetacheerd bij toenmalig minister van Financiën Didier Reynders (MR). Over die periode gaat het." In De zevende dag (Eén) ontkende de vicepremier zondag de berichtgeving met klem.

Mails

Op verschillende kabinetten hoorde men het bij die formele ontkenningen in Keulen donderen. Zij kennen Devriendt immers als aanspreekpunt voor de bankendossiers op het kabinet-Vanackere. Meerdere getuigen bevestigden dat hij niet alleen een bureau heeft in de Wetstraat 12, waar het kabinet-Vanackere is ondergebracht, maar dat ze hem voor regeringszaken ook mails sturen op een e-mailadres van het kabinet.

Deze redactie kreeg ook verschillende mails in handen over bankendossiers die alleen werden gestuurd naar kabinetten van de vicepremiers. Die waren telkens geadresseerd aan de kabinetschef en één gespecialiseerde medewerker per kabinet. Telkens was Devriendt een van de geadresseerden. Telkens ging het bericht naar zijn ckfin-mailadres, waarover uitsluitend kabinetsmedewerkers van Financiën beschikken.

Persbericht zondagavond

Blijkbaar deed onze zoektocht enkele alarmbellen afgaan. Want zondagavond laat verstuurde Vanackere plots een persbericht met enkele 'preciseringen'. Daarin werd gesteld dat "de heer Devriendt geen lid is van het kabinet van Vanackere en dat ook nooit geweest is. Vanuit zijn huidige functie bij de FPIM, waar hij de bankendossiers opvolgt, staat hij uiteraard in nauw contact met minister Vanackere en met diens kabinet."

Vervolgens volgde een toch wel verrassende precisering: "Gezien de intensiteit van die coördinatie en onderhandelingen beschikt hij over een bureau in de Wetstraat 12. Hij maakt overigens, naast zijn FPIM-mailadres, ook nog steeds gebruik van zijn ckfin-mailadres daterend uit zijn kabinetsperiode."

Volgens de minister vervult Devriendt, die als bekwaam wordt omschreven, zijn taak als bestuurder van Belfius overeenkomstig de regels van de corporate governance. Al blijft de combinatie van de functies in dit uiterst delicaat dossier wel heel opmerkelijk.

 

***

Weet U het nog? Een recht gehaarde Tsjeef op een minister-post, treedt niet af, niet voor hij eraf geschopt wordt. Dat wist den Cleynen Eysjens reeds toen beek dat een of andere ontvlambare terrorist vrij rondliep in Brussel. In ieder normaal land zou hij dat wel doen, niet in het apen-land, dat België heet.
Tsjeven Van Acro moet aftreden, nu, of na de parlementaire onderzoeks-commissie. Liefst nadat de ACW-zaak tot op het bot is uit gespti, de schuldigen gestraft en de schade vergoed is.  Al is er natuurlijk nog een andere optie. Als Van Acro niet verdwijnt, dan moet het land maar verdwijnen…Opgekuist staat netjes.
Dat laatste is de optie van mijn voorkeur.
Het is verreweg de allerbeste oplossing (het land dat zichzelf opheft), zo blijft het de schande bespaard van uit de Euro te moeten treden. En als ’t een beetje meezit, heeft ondertussen de Euro ook zichzelf opgeheven…. Beppe Grillo, verkleed als Beëlzebub, nodigt ten dans!
Op die manier zullen we nog een standbeeld moeten oprichten voor Van Acro. Kunnen we daarvoor doen zoals de Oude Romeinen : gewoon de kop van een bestaand beeld vervangen. Ziet U hem al met bibberende wangen hangen op zijn paard, het slagers-mes hoog in de lucht, wild om zich heen kappend naar de lastige vliegen….Opschrift : Hij leerde zijn volk liegen….Nu ziet hij ze vliegen!

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.












 

 

 

 

Geen opmerkingen: