dinsdag 5 maart 2013

1261 - GEEN GEUR VAN HEILIGHEID MAAR GEUR VAN ONTBINDING


.

1261 - GEEN GEUR VAN HEILIGHEID MAAR GEUR VAN ONTBINDING

***

 

***

België, het sterfhuis waar lijken bovengronds blijven  liggen tot ze weggeteerd zijn…. In de hoop dat ze een geur van heiligheid gaan verspreiden…Zo zeker zijn de Tsjeven van hun eigen gelijk!
Bij De Morgen zijn ze er vandaag anderzijds vroeg voor opgestaan : voor hen is de ruzie in het kiekenkot der Tsjeven gelijk aan hemelse muziek uit witgekalkte graven. Na het Christelijk Geloof, waarover via de TV de KUL uitgebreid en met graagte verslag over deed, hebben de Linxen nu ook de Christelijke Zuil er bijna afgereden. Al is het ver gezoct, om Van Acro te vergelijken met Samsom, de behaarde held uit de Bijbel, die met ketens vastgebonden aan twee zuilen van de tempel, deze omver trok zodat het hele ding in een donderde.
 
***
Natuurlijk is dit beklagenswaardig, maar hebben ze er niet zelf om gevraagd? Heeft er ooit één Kerkelijk Leider met gezag gesproken, het Kruis in de vuist, om de leiding in het verzet op zich te nemen? Is er überhaupt ooit verzet geweest? Om in het gevlei van de heersende macht te komen, of te blijven heeft de Kerk eeuwenlang gekozen tegen de Vlamingen en tegen hun tradities. Nu moeten ze niet klagen, op de rand van de totale vernietiging, terwijl het Christendom in de rest van de wereld gestaag aan invloed wint. Terwijl in dit vacuüm de Islam steeds meer aangezogen wordt. Dat nu de ‘Christelijke Zui’l van de Arbeiders-beweging ook in puin dreigt te vallen is hun eigen schud  : ze hebben het zelf gezocht door te kiezen voor de afgod van het tricolore geld boven hun Vlaamse roots.
Hadden hun Opperoofden gekozen voor Vlaanderen tegen België, da was het welzijn en zelfs de welstand hen (en ons allemaal) in de schoot geworpen. Maar het is nog niet te laat!
Nu moeten we zo rap mogelijk kunnen kiezen, om op de puinen van deze ondergang, iets nieuws op te bouwen. Met anderen en beteren aan het hoofd. Waarop wachten we?

 

***

Ter zake :

Peeters heeft het gehad met ACW

Door: Ann Van den Broek en Jeroen Van Horenbeek − 05/03/13, 06u46

***

© belga. Vlaams minister-president Kris Peeters gaf op het CD&V-partijbestuur te verstaan dat zijn geduld met de arbeidersbeweging op is.

Het geduld van CD&V met het ACW geraakt stilaan op. Dat hebben partij-toppers als Vlaams minister-president Kris Peeters en minister van Defensie Pieter De Crem duidelijk laten verstaan aan de christelijke arbeidersbeweging. .We kunnen het echt niet meer hebben dat er om de twee à drie dagen iets nieuws opduikt

Lid CD&V-partijbestuur

Het partijbestuur van CD&V maandagochtend ging nagenoeg volledig op aan één enkel thema: het kluwen waarin ACW terechtgekomen is. Een stevige discussie was het, die de pijnpunten genadeloos blootlegde, aldus de aanwezigen. De conclusie: het ACW mag nu wel eens heel erg dringend met een goede uitleg komen aandragen.

De niet-ACW'ers van dienst, met minister van Defensie Pieter De Crem, Vlaams minister-president Kris Peeters en fractieleider in het Vlaams Parlement Koen Van den Heuvel op kop, hebben het gehad met de aanhoudende onthullingen. "Ons geduld raakt stilaan op", was de niet mis te verstane boodschap aan de christelijke arbeidersbeweging. Een bezorgdheid die ook breder gedragen werd binnen het partijbestuur, ook door leden met een ACW-stempel.

Luk Verschueren, adjunct-algemeen secretaris van het ACW en lid van het partijbestuur, kreeg de uitdrukkelijk boodschap mee dat CD&V wil dat 'De Beweging' transparanter is. "Het wordt hoog tijd dat het ACW proactief communiceert. We kunnen het echt niet meer hebben dat er om de twee à drie dagen iets nieuws opduikt", vat een bestuurslid de kritiek samen.

CD&V blijft wel achter zijn, op het bestuur afwezige, minister van Financiën Steven Vanackere staan. Dat ligt bij de federale coalitiepartners wel anders. De ergernis over de vicepremier stapelt zich er op. De manier waarop hij afgelopen weekend communiceerde over zijn al dan niet medewerker Wouter Devriendt, tevens Belfiusbestuurder en niet te verwarren met het parlementslid van Groen, was de druppel. Eerst ontkende Vanackere in alle toonaarden dat Devriendt voor hem werkt, later laat hij weten dat de man wel een bureau heeft op het kabinet van de vicepremier en een mailadres van het kabinet.

"De demarche van Vanackere is zeer opmerkelijk", reageert Karin Temmerman, de sp.a-kopvrouw in de Kamer. "Je kunt als vicepremier niet 's ochtends iets zweren en dat dezelfde avond moeten bijsturen. Vanackere voedt daarmee zelf de twijfels rond de onderhandelingen tussen ACW en Belfius over de winstbewijzen. Dat is spijtig en de minister moet daarom absoluut duidelijkheid geven. Is Devriendt zijn medewerker of niet? De informatie die Vanackere nu mondjesmaat loslaat, volstaat daarvoor niet. Hij moet ons een correcte, sluitende verklaring geven."

Ook binnen de regering is de frustratie groot. "Dit gaat niet meer over de winstbewijzen van ACW, maar over belangenvermenging", merkt een minister op. "Wat gebeurt hier allemaal? Dit is schadelijk voor alle ministers en het imago van de hele federale regering."

Een hooggeplaatste liberaal beaamt. "We ergeren ons allemaal dood aan de onhandige communicatie van Vanackere. Hij blijft maar communiceren met de rem op. Dat is gewoonweg dwaas. De minister zou er heel goed aan doen om eindelijk klaarheid te scheppen."

Sommigen willen nog een stap verder gaan. Als Vanackere niet beter omgaat met de dossiers rond ACW en Belfius, moet een andere minister die taken misschien maar overnemen, valt te horen binnen de liberale Kamerfractie.

***

 
Anderhalf jaar Di Jeanetto : het is genoeg geweest! Voor Vlaanderen helemaal leeggezogen is, moet er een einde aan komen.
Nu kan het toch niet lang meer duren, vooraleer  de Kiesdrempel-partijen…  partij kiezen. Hoe langer ze wachten om de stekker er uit te trekken hoe kwalijker het hen zal genomen worden. Onze plaatselijke Gippetto speelt wel niet zo graag met de sterren als de Italiaanse Grillo, hij maakt ook geen houten speelgoed-poppetjes zoals Guynoccio het Liegebeest, hij beklimt alleen kerktorens. Om het herstelde Kruis in top te hijsen….
Laten  we toch maar aan die symboliek niet te veel waarde hechten, het Kruis is wel in staat om zichzelf recht te houden. Meer aandacht moet gaan om deze Vlaming die het zo ver gebracht heeft als nog nooit één Vlaming voor hem het voordeed. BDW doet België beven, en wie zijn wij om hem dat kwalijk te nemen? Wij moeten hem kunnen toejuichen, zonder ook maar één millimeter toe te geven aan onze principes.
Al gedraagt hij zich ogenschijnlijk niet zo, zo lang Artikel 1 van zijn Statuten de Onafhankelijkheid van Vlaanderen voorstaan, moeten we in hem geloven. Hij heeft alleen te lange tijd te dicht in de schaduw van de Tsjeven geleefd, waar hij gerodeerd werd in de twezakkerij en in het spreken met gespleten tong. We weten allemaal dat ‘confederalisme’ niet gelijk is aan ‘onafhankelijkheid’, maar ik geef toe, dat de schuinpraat beter geschikt is om ermee de tegenpartij op stang te jagen. Federalisme, om het even, onder  welke vorm ervan, geeft de Francofonen nog hoop. Voorgoed afscheid willen nemen niet.
Lood om oud ijzer : de prijzen worden uitgereikt aan de meet! .

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.












 

 

 

 

Geen opmerkingen: