dinsdag 5 maart 2013

1263 – EN DIENE TSHEEF ZAL VOOR ONS GEEN COMMISSIES NIE MEER DOEN


.

1263 – EN DIENE TSHEEF ZAL VOOR ONS GEEN COMMISSIES NIE MEER DOEN

 
 

Een namaak-Vlaming, Belgisch Minister

 

Voet, vlag en vorst Albeir II omtrent, even voor hij er uit stapt….

De man beveelt dat het nu moet stoppen. Het is een bevel! Misschien zelfs dat onze Minister van Oorlog, Crembo, zal instaan voor de militaire toepassing van dit bevel.
Enfin, dat hoopt hij en dat hopen zijn Bazen met een vis-ademke, dat het stopt, dat de beerput toe blijft. In ‘s Lands belang. Wordt gezegd. We kunnen dat begrijpen, want ’s Lands belang, dat is niet het Vlaams Belang, maar ’t belang van de (k)ikkers.
We zullen diene Tsjeef niet rap meer terugzien. Want, net als Leterminator, heeft hij gefaald, en falen bij de o zo Christelijke kameraden, staat gelijk met uit de boot gestampt worden. We zijn er niet rouwig om, al weten we dat zijn opvolger(ster) uit hetzelfde welriekende eucalyptushout moet gesneden zijn. Hout dat riekt dus naar wierook en gestold kaarsvet.
Wat moet er dus gebeuren voor de onderste steen boven komt?  Met Di Jeanetto nu ook niet aftreden? Moet de regering niet vallen? Zelfs in de eerste de beste bananen-republiek zou dat al lang het geval zijn.
Knack legt de vinger (zie hieronder) een beetje naast Van Acro en dus naast de wonde : de vorige regering van Leterminator moet ter verantwoording geroepen worden, Das zeker. Maar we wachten ook met ongeduld op de uitspraak van de Raad van State (Cassatie?) die al enkele tijd in de lucht hangt, en die gaat over de vuile zaakjes van Dexia en de Schatkist uit de tijd van Leterminator..
You have not seen nothing yet…, of iets in die zin luidt het in de beste buitenlandse misdaad-films. Nog even en die ene kiesdrempel-partij is er geweest…Wel besteed, zou ik zo zeggen… Ondergetekende staat (volgend jaar, 10 jaar na het schand-arrest van Gent die het Vlaams Blok schurftig verklaarde) met trillende handen achter de prikkeldraad van het ‘cordon sanitaire’, en geen Tsjeef zal dit ooit vergeven worden. Dat, samen met daar boven-op hun roofbouw op hun eigen verkavelings-politiek van de jaren ’92-’93 maken dat hier niet zal gerust worden voor de laatste Tsjeef in de vernieling is gereden.
Arme man, het ET-vogel-koppeje van Van Rampaay. Met kroppen als een krolse kater zal het niet meer gaan. Europa moeten lredden, en dan zonder partij vallen!

 

***

Ter zake :

 

N-VA: 'Wij hebben nooit om het ontslag van Vanackere gevraagd'

dinsdag 05 maart 2013 om 14u41 knack

***

N-VA zegt dat het om transparantie in het dossier ACW : Belfius heeft gevraagd, niet om het ontslag van Steven Vanackere. De partij van Bart De Wever herhaalt haar vraag om een parlementaire onderzoekscommissie.

Oppositiepartij N-VA neemt akte van het ontslag van CD&V-vicepremier Steven Vanackere. Kamerfractieleider Jan Jambon benadrukt dat zijn partij nooit om het ontslag van de minister heeft gevraagd, maar wel transparantie wou in het dossier rond Dexia/Belfius en het ACW. De N-VA blijft bij haar vraag om een parlementaire onderzoekscommissie.

"Als de minister oordeelt dat hij niet meer kan functioneren en individueel beslist zich terug te trekken, respecteren wij dat", zegt Jambon in een mededeling. "De N-VA heeft evenwel nooit het ontslag gevraagd van minister Vanackere, noch gesuggereerd dat Steven Vanackere iets zou hebben gedaan dat tot ontslag noopt.

Transparantie

Wij hebben duidelijkheid en transparantie gevraagd in het dossier Dexia/Belfius en de verhouding met het ACW. De beslissingen die in dat dossier werden genomen door deze, maar vooral door de vorige, regering moeten onderzocht worden. De belastingbetaler heeft het recht te weten wat er gebeurd is met zijn belastinggeld", zegt Jambon.

De N-VA blijft aandringen op een parlementaire onderzoekscommissie. "Want de vragen blijven zich opstapelen. De N-VA roept de regeringspartijen op om de parlementaire onderzoekscommissie te steunen in de commissie Financiën". (Belga/EE)

 

***

 
Alles is te herleiden tot de grootheids-waanzin van de oude CVP, die dacht dat ze zich alles kon permitteren. Ik herinner mij zeer goed de tijd dat ze heel Vlaanderen wilden her-tekenen. Zelfs de rode daken op de schilderijen van Pieter Breughel moesten overschilderd worden om in overeenstemming te zijn met de nieuwe bouw-voorscriften.… Wat woongebied was, moest herkaveld worden in diverse kleurtjes, waaruit ineens bleek dat wat men  betaald had als bouwgrond, geen bouwgrond meer was, maar ‘recreatie-gebied’. En omgekeerd. Waar al eeuwen-lang een hofstedeke stond in een liefelijk landschap, werd herkaveld in dure villa-gronden, omdat daar het liefje wilde wonen van een of ander secretaris van een of ander ‘Verbond’. Midden in een landbouw-zone verscheen op zekere morgen een enorme garage, met bijhorende ‘concierge-woning’, een kast van een villa, met open zwembad voor de deur. Niemand begreep dat, maar iedereen zweeg. Tot bij de volgende gemeenteraads-verkiezing gans het terrein vol geplant stond met plakkaten voor de zittende burgemeester…
De Bestendige Deputatie in plenaire zitting, ontkende de gehele bouw-site, meer nog, steunde op de voorhanden zijnde bouwvoorschriften om alle buren de duivel aan te doen om de nodige dringende herstellingen te verbieden.
Willekeur, en mouw-frotterij : kenmerk van alle Tsjeven-besturen in landelijk Vlaanderen…
Voor 2014 en volgende jaren : van het bestuur der Tjeven, verlos ons Heer! .

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.












 

 

 

 

Geen opmerkingen: