woensdag 6 maart 2013

1266 - FROM ITALY WITH LOVE


.


1266 - FROM ITALY WITH LOVE

Voor Pasen 2013 een nieuwe Paus?

 

Waarschijnlijk wel.

Maar de Nieuwe Regering is voorzien voor ten  vroegste Pasen 2015….

 
De ex-communist Bersani, die van zichzelf denkt dat hij niet alleen geroepen is om Italië uit het slop te helpen, maar ook denkt dat hij een groot staatsman kan worden, houdt niet op de Krekel Grillo te stalken om diens steun af te bedelen.
In de Kamer hebben hij en zijn bonte verzameling acolieten de meerderheid, maar niet in de Senaat. Met Berlusconi en de Centrum Rechtse partijen wordt ,niet samengewerkt en Berlusconi zelf denkt er niet aan toe te geven aan de chantage van de Krekel.
Maar niemand kan er naast kijken : de Krekel wil met niet sen met niemand delen, tenzij er aan belangrijke punten van zijn sotternijen wordt toegegeven : geen enkele beroeps-politieker in het zadel, nergens besparen, leven lijk God in Frankrijk….
Resultaat : zelfs Mario Monti, die nog altijd uitgeteld in de touwen hangt, verzamelt weer al zijn moed, en eist…nieuwe verkiezingen…

 

***

Ter zake : een beetje uitleg over mijn titel mag wel, denk ik. Anders zou U nog kunnen denken met een Anglofiel te dioen te hebben. Deze standaard-uitdrukking in de middens van de Eenglse neo-kolonialisten die Toscane ontdekt hadden tijdens het Interbellum, vervult zo wat dezelfde rol als bij de uitdrukking ‘Groenten uit Balen’, waar bedoeld is ‘Groeten uit Balen’. Bij ons verwijst dat naar een boek over sociale toestanden uit een nog niet zo lang verleden, in Italië verwijst dat naar een film van Frederico Fellini  (?) “Tea with Mussolini”, een aandoenlijk oorlogsverhaal dat zich afspeelt in Geminiani, de Stad met de 1.000 Torens. Daar leeft een Engels-Joodse familie ondergedoken, denkend onder de persoonlijke bescherming van de Duve te staan, maar in werkelijkheid de oorlog overleven dank zij het fortuin van een rijke Amerikaanse  Jodin; die is moeten vluchten. Deze standaard-begroeting is later overgenomen door tal van Engelsen, die hier in de streek hun nostalgie komen  verdoen.

 

***

 
Stilaan ontwaakt de gewone man uit zijn roes. Net als na een ruim begoten braspartij.
Het leven gaat verder zoals voorheen. Het werkzaam gedeelte der bevolking is niet bij de pakken blijven zitten en de rest weet uit ervaring dat er, eens if anders, een opàlossing uit de bus komt. Zij hopen een beetje Bersani (o die dualiteit!) maar houden er rekening mee dat het gezond verstand zal zegevieren. Her-verkiezingen dus.
Al moet gezegd worden, dat het conclaaf hen meer bezig houdt….. Voorlopig blijft het ‘Fratlli d’Italia’, her volkslied, achterwege.

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.












 

 

 

 

Geen opmerkingen: