donderdag 7 maart 2013

1267 - EEN NUCHTERE KIJK OP DE TWEEZAKKERIJ DER TSJEVEN


***

Donderdag 7 maart

Zon 7u14-18u34

D.G. Victor Scheppers van Mechelen

.

1267 - EEN NUCHTERE KIJK OP DE TWEEZAKKERIJ DER TSJEVEN
Met die Geens heeft men nu van een stroper

 

De boswachter gemaakt

 
Het gras bij deze buurman was deze morgen WEER groener dan overal elders. U leest hieronder waarom.
***
TV Limburg, gisteren, de 24/24 carrousel van daags voordien.
Door de on-naspeurbare geheimen van TV-Vlaanderen en mijn satelliet-ontvangst, wordt mijn siësta ’s winters meestal opgefleurd door 3 Gewestelijke Zenders die alleen goed zijn om me zachtjes in slaap te wiegen.
Het plaatselijk Opperhoofd van het ACW, waarschijnlijk op het schild verheven omwille van zijn soortelijk gewicht, aan het uitleggen dat zij er nodig waren. Omdat zij vooral de solidariteit in het vaandel voeren. Met democratische partijen zo voegde hij er stilletjes aan toe.
Precies, dacht ik : jullie sluiten op zijn minst 1 miljoen Vlamingen uit, omdat zij op dat éne punt anders denken dan jullie en er dan ook grondig voor uitkomen. Wij dulden geen vreemden tot Meesters in ’t Land : noch Francofone, noch groene, noch gele,, nog zwarte, noch gestreepte, noch gevlekte  en al zeker geen bruine import. In eigen land willen wij ook geen onwaardige monarchen meer, want in de Vrije Herenigde Republiek der Lage Landen zijn wij onszelf baas.
Ho die Tsjeven! Ik zie dezelfde verschijnselen bij mijn 3 herdershonden telkens die schichtig of onrustig zijn omdat er gevaar zou dreigen :  de oren in de nek, de staart tussen de poten, de tanden bloot, gereed om naar de keel te vliegen. Het beeld van Kawouter Beke van de Tsjeven. Al had ik voor hem liever het beeld gebruikt van een laffe hyena, of van een wilde wolfshond in plaats van de nobele verschijning van Duitse Herdershonden.
Maar het is mij voorlopig spijtig genoeg niet gegeven hyena’s te domesticeren, al zal dat misschien in de toekomst nog wel moeten.

***

Ter zake :

Het ACW en de CD&V… anders bekeken

… door Jean-Pierre Rondas, in zijn boek ”De hulpelozen van de macht”

***

"De belangrijkste pijlers van de christendemocratische ACW, namelijk de CM (Christelijke Mutualiteiten) en het ACV (Christelijk Vakverbond) bleven echter unitair Belgisch – ook al omwille van het unitaire geld. Sindsdien vormt de christelijke arbeidersbeweging helemaal geen motor meer in de Vlaamse staatswording.(…)

Sindsdien, dat wil zeggen sinds de jaren zeventig, volharden deze politieke, syndicale en mutualistische bewegingen in het hypocriete spel van Vlaams te worden verkozen of betaald, en nadien belgicistisch, dat wil zeggen anti-Vlaams, te handelen."

"Historisch is niet alleen de overwinning van de N-VA (in 2010), maar zeker de nederlaag van CD&V. Deze partij is verworden tot het filiaal van de christelijke arbeidersbeweging (ACW), die steevast de Belgische structuur blijft verdedigen, zoals Bart Brinckman in De Standaard van 3 juli 2010 schrijft. CD&V is gereduceerd tot haar belgicistische vleugel (Eyskens, Vanackere, gedeeltelijk Leterme zelf), die de enorme verantwoordelijkheid draagt de christendemocratie te hebben teruggebracht  tot de laagste score ooit. De belgicistische vleugel heeft het graf van de christendemocratie gedolven, omdat hij de grondstroom niet heeft onderkend."

"De "christendemocratische" naamgeving maakte in 2004 de weg vrij voor het kartel met N-VA. In dat kader moet de allerlaatste Vlaamse belofte gesitueerd worden die CD&V heeft gedaan: de fameuze vijf minuten politieke moed waarmee BHV zonder prijs zou worden gesplitst. En op dat moment keert CD&V opnieuw zijn kar, of anders gezegd: op dat moment neemt zijn belgicistische factie het roer over. Yves Leterme bezwijkt in 2007, Wouter Beke in 2011. Tweemaal op rij durft CD&V de sprong niet wagen, en keert het op zijn aanloop terug. Maar eenmaal zich zover gewaagd betekent elk terug een suïcidaal terug. De konijntjes plegen massaal zelfmoord. Of, wanneer de konijntjes dan toch ratten blijken te zijn, verlaten ze het schip. De belangrijkste verantwoordelijken zitten ondertussen op posten buiten de politiek. En er komt geen derde kans."

"Nooit weer zal CD&V een Vlaamse belofte durven af te leggen. Van nu af aan zal om het even welke Vlaamse belofte CD&V slechts hoon opleveren."

 

***

 
Sinds de jaren ’70 : d.w.z. dat de CVP d an de maskers heet afgeworpen, laar die twee-zakkerij zat er onderhuids reeds in van direct na de Bevrijding. Hadden zij recht in hun schoenen gestaan, dan was Vlaanderen op dat ogenblik ‘als “één man’ achter ‘de besten hunen zonen en dochters gaan staan, om niet hen, maar de Belgische on—Staat te straffen voor de collaboratie.
De excessen en het verraad hadden we zelf kunnen bestraffen, samen met de schuldigen voor al het onrecht dat ons was aangedaan door ‘de Belgen’. Midden tussen de puinen van het verscheurde Europa, waar de broedervolkeren, gedreven door de socialistische waanzin, elkaar gedurende 4 jaar hadden uitgemoord, kon de Christelijke Volksbeweging voldaan hebben aan de rep van het volk, om eindelijk een eigen Vaderland te hebben.
Zij de Tsjeven, hebben al die tijd volhard in de boosheid en nu zij pop het punt staan te worden verjaagd van de vetpotten, mag Vlaanderen niet twijfelen. Willen zij straks met hun getweeën samen elk de kiesdrempel halen, zullen ze moeten coalitie vormen met de Sossen.
Beppe Grillo heeft een paar slapende honden wakker gemaakt. De grootste daarvan is dat iedereen moet zaaien naar de zak.Over heel Europa moet het meer en meer gaan klinken (tegen de politici) : Via! Via!
Via, is Italiaans voor ‘Weg!’ Vind ik persoonlijk een pracht van een woord! .
Bevraging.
Om 12 uur zweren oor heel Vlaanderen dat ge iemand niet kent, en om 18 uur een mail de wereld insturen met het omgekeerde : is dat een beroeps-leugenaar, of een ACW-minister?

 

***

Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.












 

 

 

 

Geen opmerkingen: