vrijdag 8 maart 2013

1268 - DE LAATSTE DAGEN


.

1268 - DE LAATSTE DAGEN

°°°

 

°°°

Het moet zo wat dezelfde gemoedstoestand zijn n het ACW-hoofdkwartier, zoals in de Führer Bunker tijdens de laatste dagen van April 1945 : het einde is on-afwendbaar en de ‘Wonderwaffe’ waren alleen maar uitstel van executie.
Er  komt geen laatste en beslissende slag meer  : de aanvals-troepen liggen in de confituur en het atoom-kioppeke van die ultieme 1.5% in meer is afgelopen op een sisser.
Net als bij de veldheren van het Dritte Reich komt, na een periode van leugen en bedrog, het ‘sauv”qui peut’ van de kopstukken. Gestraft zullen die nooit worden…. Daar zullen hun machtige vriendjes we voor zorgen.
Wie wel het kind van de rekening zal zijn, is wel de simpele piot in de organisatie. Die zullen op straat vliegen, de kantoren ontruimd en gesloten, en overal waar die komen, zullen ze als pestlijders geschuwd worden.
De rest van de partij-leden kunnen dan terecht in een ‘wordon sanitaire’, onder toepassing van het gezegde ‘wie een put graaft voor een ander valt er zelf in’…

°°°

Ter zake :

ACW en Belfius verbreken commerciële overeenkomst

ACW en Belfius verbreken hun overeenkomst tot commerciële samenwerking. Dat doen ze onder meer door de recente 'schade' aan hun instellingen.

De cvba Sociaal Engagement van de christelijke werknemersorganisatie ACW en Belfius Bank zeggen hun veelbesproken commerciële overeenkomst op. Dat melden beide partijen. De eeuwigdurende lening met een rente van 6,25 procent die Belfius en het ACW afsloten, blijft wel bestaan.

Belfius en ACW kwamen overeen dat de bank de ACW-winstbewijzen afkocht voor 110 miljoen euro. Daarvan werd 72 miljoen opnieuw aan Belfius geleend in de vorm van een perpetual, een eeuwigdurende lening. De rente daarop bedraagt 6,25 procent.

De overeenkomst die nu wordt opgezegd, is de commerciële deal die inhoudt dat het ACW - of liever Sociaal Engagement/Mouvement Social - een bijkomende vergoeding van maximum 1,5 procent op die 72 miljoen zou krijgen bij de integrale invulling van een aantal commerciële voorwaarden. Volgens Belfius-CEO Jos Clijsters zou die overeenkomst het ACW jaarlijks maximaal 1,3 miljoen euro opgeleverd hebben.

De beëindiging van de overeenkomst gebeurde in onderling overleg, maar wel op vraag van Sociaal Engagement, verduidelijkt Belfius. Het ACW legt uit dat de verbreking er komt "gelet op bepaalde insinuerende interpellaties in de Kamer van Volksvertegenwoordigers op vrijdag 1 maart, op de ruime aandacht die deze overeenkomsten in de pers kregen en op de schade die deze aan onze instellingen aanbrengen".

Niettemin, luidt het nog, "ging het over een correcte en courante praktijk". "Door er nu afstand van te doen om verdere heisa te vermijden", hoopt het ACW zijn zakelijke relatie met de bank op een rustige manier te kunnen verderzetten. Ondertussen hebben Sociaal Engagement en Belfius hun onderlinge contracten ter inzage aan de voorzitter van de Kamer overhandigd. ACW-woordvoerster Kris Houthuys benadrukt dat de verbroken commerciële overeenkomst én het document met de eigenlijke verbreking mee overgemaakt werden aan Kamervoorzitter André Flahaut.

Dat werd gedaan "om niet de insinuatie te wekken dat we iets willen verbergen". Het ACW maakt nu naar eigen zeggen verder werk van zijn "vernieuwingsoperatie in het belang van zijn maatschappelijk project". De zorg van de beweging gaat in de eerste plaats naar "de moeilijke omstandigheden waarin het personeel moet functioneren".

 

°°°

Eigenlijk zijn die ‘solidaristen’ van Tsjeven beklagenswaardig. Ze hebben jarenlang hun eigen volk uitgesloten om het bruin gespuis te pamperen, maar die zullen hen nu wel niet helpen. Zij hebben in het voordeel van vreemdn, hun eigen mensen geplunderd en toen het begon mis te lopen, zijn ze overgegaan tot stelen.
Toen ze betrapt werden, deden ze zoals elke ordinaire laffe dief : rap de buit terugleggen, in  de hoop dat ze dan niet zouden gestraft worden.
In die zin is hun falen dubbel zo erg. Nu kunnen ze alleen nog zichzelf ontbinden, zodat de ene kant kan aansluiten bij de PS/SP waar ze thuishoren, en de andere kant kan toetreden tot de partijen die staan voor het ‘Eigen Volk Eerst’.
Maar liefst zag ik ze allemaal in onze plaats verdwijnen achter een eigen ‘cordon sanitaire’, zodat ze met hun huichelarij niemand meer kunnen besmetten.

 

°°°


 

 

Geen opmerkingen: