zondag 10 maart 2013

1272 - NA DE WINTER WORDT DE BEERPUT BEETJE BIJ BEETJE ALS MEST OP HET ZAAILAND UITGESTROOID


***

Zondag 10 maart

Zon 7u07-18u39

H John Ogilvie

.

1272 - NA DE WINTER WORDT DE BEERPUT BEETJE BIJ BEETJE ALS MEST OP HET ZAAILAND UITGESTROOID

 

Ruimdienst “De Morgen”

 

Op last van DeWever bij de buurman aan het werk…..

°°°

Hun wraak is zoet, bij de Linxigaards van De Morgen. Ze zijn de eerste keer bij dergelijke spectaculaire zaak op hun bek gegaan : die zaak van Notaris X is lange tijd in hun keel blijven steken, maar deze keer hebben ze hun prooi, de Christelijke Arbeidersbeweging, bij de keel. Ze zullen niet lossen, want zij beschikken blijkbaar over goede spionnen, en over nog betere originele documenten….
Het is triestig om dat toe te geven. Eerst hebben ze (de  Linxen) het Christelijk Geloof in Europa zo goed als vernietigd, dit is nu de volgende stap, de vernietiging van de Christelijke ‘Zuulen’ die zichzelf onmogelijk hebben gemaakt en die derhalve ook op deze blog onze vrienden niet zijn. Daarna komt het échte doel in zicht, namelijk wat zij noemen de ‘seculariatie’ van de maatschappij. Het losweken van het Volk van God en zijn Gebod. Alle morele waarden moeten over boord en vervangen worden door de Leer van Marx. Want eenmaal àl het oude vernietigd, kunnen er op de vrij gekomen velden, nieuwe oogsten aangelegd worden.
Dat op die velden eerst de beerputten van de Christelijk gewaande onderwereld open gevoerd moesten worden, is geen toeval…..

°°°

Ter zake :

Arco schreef zelf Koninklijke Besluiten

09/03/13, 07u09

°°°

Arco, de financiële holding van het ACW, werkte na het Dexiadebacle de hele waarborgregeling voor haar coöperanten zelf uit, schreef vervolgens de Koninklijke Besluiten daarvoor en verstuurde die naar het kabinet van toenmalig premier Yves Leterme (CD&V). Dat schreef de Arco-top zelf in een brief aan de top van vakbond ACV. Op 6 september 2011 stuurt ACV-voorzitter Luc Cortebeeck een brief naar Arco met de vraag om ook vakbonds-vzw's onder de waarborgregeling te laten vallen.

 Arco-topvrouw Francine Swiggers stelt de christelijke vakbondstop op 14 september 2011 gerust: 'We begrijpen de bekommernissen van het ACV.'

De Koninklijke Besluiten die Arco uitwerkte, werden naar het kabinet-Leterme gestuurd. De ex-premier zegt dat hij niet deelnam aan het beslissingsproces.

 Uit vertrouwelijke brieven blijkt dat er bij de uitwerking van de waarborgregeling achter de schermen intens werd samengewerkt tussen Arco, ACV en bevriende CD&V-kabinetten

De val van Dexia betekende een enorme financiële klap voor de christelijke arbeidersbeweging. Daarnaast dreigden ook de ongeveer 800.000 coöperanten van Arco, de financiële poot van het ACW, al hun geld te verliezen. De regering sprong echter in de bres en werkte een waarborgregeling uit.

Uit vertrouwelijke brieven tussen de Arco-top en vakbond ACV die De Morgen kon inkijken, blijkt dat er bij de uitwerking van die regeling achter de schermen intens werd samengewerkt tussen Arco, ACV en bevriende CD&V-kabinetten. Arco liet de vakbond letterlijk weten dat ze de Koninklijke Besluiten op maat schreef.

De documenten illustreren hoe groot de paniek was binnen de arbeidersbeweging en waarom de waarborgregeling er absoluut moest komen. "Als onze particuliere vennoten hun spaargeld verliezen, zal dit onvermijdelijk ook hun vertrouwen in de beweging in al haar geledingen aantasten", klonk het. Op 6 september 2011 stuurden toenmalig vakbondsvoorzitter Luc Cortebeeck en nationaal ACV-secretaris Paul Scheins een brief naar de Arco-top. Daarin werd gevraagd of de vzw Quadragesimo Anno, die voor tientallen miljoenen euro stakersgelden in de Arco-vennootschappen had zitten, ook onder de waarborgregeling zou kunnen vallen. Francine Swiggers en Marc Tinant, respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter van Arco, stelden de top van de vakbond op 14 september 2011 gerust. "We begrijpen de bekommernissen van het ACV", klonk het. Vervolgens werd onomwonden toegegeven dat zij de pen vasthielden bij het uitwerken van de garantieregeling: "De teksten welke wij op 2 september 2011 opstuurden aan premier Leterme, het ontwerp van KB, werden uiteraard opgesteld met inachtname van al de beperkingen die indertijd door de raden van bestuur en ook door uw organisatie werden meegedeeld en komen zoals wij hierboven aantoonden overeen met de vraag in uw voormelde brief."

Ex-premier Leterme laat weten dat hij niet deelgenomen heeft aan het beslissingsproces aangezien hij als aandeelhouder betrokken partij was. "Toenmalig minister van Financiën Didier Reynders heeft het dossier voorbereid en de ministerraad hierover voorgezeten." Of zijn kabinet tussenbeide is gekomen, weet Leterme niet. "Dat kan best", klinkt het.

Huidig ACV-voorzitter Marc Leemans erkent dat zijn vakbond in september 2011 gepolst heeft of zijn vzw's ook onder de waarborgregeling zouden kunnen vallen. "Maar in oktober hebben we beslist dat we voorrang wilden geven aan de kleine aandeelhouders." Hij benadrukt dat het ACV nooit geld uit de betrokken verenigingen en vennootschappen heeft gehaald. "We hebben alles verloren en we hebben uitdrukkelijk voor die piste gekozen omdat het volgens ons de enige mogelijke consequente houding was."

°°°

Wat De Morgen wijselijk verzweeg en dus de rest van hun verhaal verdacht maakt, werd door de Nieuwsdienst van VTM aan het klokzeel gehangen; namelijk het mede-daderschap van Ethias, waarvan de spaarders coöperanten dezelfde voordelen genoten van de Arco-spaarders Arco Coöperanten. Wie Ethias zegt, zegt OMOB, de verzekerings-tak van wijlen maffia-baas André Cools van de Parti Scandale.
Het kleinste kind weet, dat er 2 ge-ijkte manieren zijn om het spaar-gedrag der Belgen in de juiste banen te leiden.
Eerst de spaarboekjes, de spaar-rekeningen, de kasbons : de opbrengst is meestal matig, maar het kapitaal staat rotsvast, en wordt, sedert de baken-crisis van 2008, daarenboven voor iedereen gelijk voor de Wet, door de Staat tot € 100.000,-  gewaarborgd.
Op de tweede plaats in het ‘spaar-en beleggingswezen, komen de risicio-dragende aandelen/obligaties, waarde-papieren, die bij definitie risico’s inhouden. Als de onderneming waarin iemand aandelen bezit failliet gaat, worden de aandelen waardeloos (Lernaut & Hauspie). Als de onderneming goed floreert (Barco) en hoge dividenden uitkeert, kunnen die aandelen een astronomische waarde krijgen.  Als die aandelen/obligaties op de beurs genoteerd staan, beschikbaar zijn dus voor het grote publiek, wordt de prijs bepaald door vraag en aanbod, door de beurs dus.
En daar zitten de ARCO-coöperanten dan, of bij Ethias, de Ethias-coöperaten. Een ‘coöperant’ is  aandeelhouder en tezelfdertijd mede-eigenaar van  de onderneming… Hij bevindt zich juridisch in hetzelfde bedje als de eigenaars van het failliet bedrijf : hij valt onder de failissements-wet. Hij heeft gespeeld, en heeft verloren.
En daar staan de uitvinders van het warm water dan : zij hebben hun coöperanten de indruk gegeven dat zij ‘spaarden’ bij Arco en hen enorme winsten voorspiegeld. Zij hebben overal de indruk verspreid dat Arco, via Dexia, zo veilig was als de Kerk van Rome. Toen na het faillissement van Dexia zou blijken  dat zij noch min  noch meer ordinaire oplichters waren geweest, dienden zij te improviseren. Want dat konden ze toch niet laten gebeuren.
En net als een dief, om zijn misdaad geheim te houden, een moordenaar kan worden, zo ging de Top van ARCO, met medeplichtigheid van het ACW en dus van de gehele CVP, over tot ‘Operatie Red Uzelf. Dus daar kwam het fameuze Doe-Het-Zelf KB, waarbij bepaald werd, dat die 2 soorten coöperanten eigenlijk geen coöperantenwaren, maar dat ze ‘spaarders’ ware, eweest en dat de Belgische Staat (U en ik) zouden opdraaien voor de verliezen.
Hierover moet de Raad van State binnenkort dus, uitspraak doen….
Open Oorlog.
Op de TOP-Bijeenkomst der Tjeven, toevallig vandaag zaterdag, legt Kawouter Beke alle schuld, niet bij Leterme, de toenmalige Premier, die de orders van het ACW klakkeloos had opgevolgd, maar bij… de vorige Miniseer van Financiën, Didier Reyders.  Terwijl de laatst nieuwe, advocaat Koen Geens, de Raadsman van het ACW, zelfverzekerd kwam verklaren dat hi (in welke hoedanigheid?) tekst en uitleg zal komen geven, achter gesloten deuren. Anders gezegd : hij wil een concaaf leiden van mede-plichtigen die onder strenge geheimhouding staan….
Wat hen ik hier geschreven, een paar blogkes terug, over de veel-pleger Van Acro en Uw onschuldige slaê,de tiener-dochter : er zal ter bescherming van de goede zeden, ‘gecommuniceerd’ worden achter gesloten deuren….
Zo ook over de eigenlijke overeenkomsten  die vanaf … ter inzage zullen liggen bij Kamervoorzitter Flahaut. Ziehier wat Guvaal hierover schrijft :
De documenten over de transacties ACW/Belfius mogen dan al ter inzage liggen, pas maandag mag elke partij één Kamerlid naar Flahaut sturen om inzage te krijgen en niet meer dan dat. Dat lid moet geheimhouding beloven, mag geen foto’s of kopieën maken en zal steeds een ambtenaar naast zich krijgen om te zien of alles correct verloopt. In Wetstraatees heet dat tegenwoordig ‘transparantie’
°°°
En daar komen de harde doenders weer boven water, die ik op deze blog de zullers ben gaan noemen. De Tsjeven v/h ACW zullen klacht neerleggen. Zij hopen met die klacht klaar te zijn tegen 14 maart, zegge en schrijve 1 volle maand na 14 Februari, de daim van de eerste aanval door de NV-Al….
Waarom zij de handdoek niet in de ring werpen? Ik denk te wete n dat er gewacht wordt op hulp van de Sire….die weer een donderspeech zal afsteken op kap van de Vlamingen.












°°°

 

 

Geen opmerkingen: