dinsdag 12 maart 2013

1276 - DE DADERS ZIJN BEKEND WE KUNNEN ZE BUITEN SCHOUPEN


.

1276 - DE DADERS ZIJN BEKEND WE KUNNEN ZE BUITEN SCHOUPEN

 

De verhoor-kamer in de systeemcrisis

 

Binnenkort de laatste maatschappelijke zetel van

WC-Gate?

°°°

De Bende van Leterminator in WC-gate geraakt stilaan bekend : de ‘vriendjes’ klappen hen aan de galg! De Tsjeven steken eensgezind de schuld op le beau Didier, zelfs het kleine Crevitske doet dapper aan mee! Kareltje voelt nattigheid en mengt zich in de zaak, in de hoop/waan dat zijn verhaal daardoor iets of wat in de luwte komt. Ziet U : dat gerechtsgebouw in Veurne! Dat was ook zo’n akkevietje dat geregeld werd tegenaan de morgen….
Als het meezit, vernemen we op die manier straks ook meer overal die ‘buitenlandse’ eigenaars van mysterieuze vennootschappen, die ons hebben opgelicht met de verkoop van staats-eigendommen ver onder de prijs, om die dan voor 99 jaar terug te huren aan exorbitante hoge huurprijzen. Ook daarover is een onderzoek ‘lopende’ van de BBI.
Enfin, het WC-Watergate schandaal gelijkst stilaan mee rn meer op het scenario van een slechte Witse-story. Op het einde komt alles open en bloot te liggen, en de schuldigen worden er voor jaren achter gedraaid. Maar de rotzooi draait verder. Met andere actoren en andere misdaden. Dat is de werkzekerheid waarover Witse sprak.

°°°

Ter zake :

Het was chantage"

°°°

De Gucht was erbij toen CD&V overheidswaarborg voor Arco-coöperanten afdwong

De overheidsgarantie voor de coöperanten van Arco, de financiële poot van het ACW, kwam tot stand "in een beweging die moeilijk anders kan worden omschreven dan als chantage". Dat zegt Europees commissaris Karel De Gucht, die indertijd deel uitmaakte van de regering-Leterme. "Het was een absolute eis van de christendemocraten".

De regeling werd in de nacht afgedwongen door CD&V. Dat gebeurde in een beweging die moeilijk anders omschreven kan worden dan als chantage

EU-commissaris Karel De Gucht

De toenmalige minister van Buitenlandse Zaken keurde tijdens de nachtelijke reddingsoperatie in 2008 mee de beslissing goed om de particuliere aandeelhouders van Arco, dezelfde overheidswaarborg te geven als voor spaarboekjes. "Ik ben daar nochtans altijd tegen geweest. Ik heb ook altijd in alle duidelijkheid gezegd dat ik dat een regelrechte schande vond. Alleen stonden de liberalen daar behoorlijk alleen. Iedereen is uiteindelijk akkoord gegaan onder zeer grote druk van CD&V", blikt de Open Vld'er terug. "Het was vier uur 's nachts en er was een bank die op de rand van het faillissement stond. Je kon niet even zeggen: laten we daar nog even rustig over nadenken", gaat De Gucht voort. "De PS steunde het CD&V-voorstel, omdat zij dankzij de regeling Ethias konden redden".

Hij geeft aan dat toenmalig premier Yves Leterme er ook altijd bijzonder kritisch tegenover heeft gestaan. Didier Reynders zou het eveneens een grote schande hebben gevonden. "De spreekbuis van CD&V en ACW in dit dossier was Etienne Schouppe", luidt het. "Leterme is zeker niet de drijvende kracht geweest in dit dossier".

°°°

Tjoeke-Tjioeke Schouppe komt dus in het oog van de storm te staan. Da’s al één! De rest volgt wel, want het is weeral eens bewezen, hé…. Nachtelijke samenzweringen in donkere achterkamertjes : daar komt geen werk van voort dat de klaren mag zien.
Nacht. Nacht. Diepe nacht. Stilaan komt de klaarte in de lucht. Komt, laat ons voortmaken. Seffens zijn al de Lolita’s gesloten. Er moet dus kom-af mee gemaakt worden. We geven die van het ACW gelijk, en doen de boeken toe. De sfeer is koet, en Didier-ke lief  gaat straks wel aperitieven in Laken.
Dan worden de heren na de Lolita’s als brave huisvaders thuis gereden door hun chauffeurs, kruipen in bed en slapen een gat in de dag. Het vaderland is gered en net als bij de bekende vrijgezellen, zijn al hun zinnen weer geblust….
Merk wel :
Ministers van een Apenland die vallen, zijn lijk domino-steentjes. Het duurt een beetje voor ze het door hebben, maar op t einde van het spel komt ook de Opper-Gangster aan de beurt.
Och U kunt mij gerust geloven : met die verkiezingen die de Moeder van alle verkiezingen zijn : stel niet uit tot morgen wat Vge even goed vandaag kunt doen….

°°°












°°°

 

 

Geen opmerkingen: