dinsdag 12 maart 2013

1278 - HET GEZOND VERSTAND ZEGT DAT 2013 HONDERD JAAR LATER IS DAN 1913


.

1278 - HET GEZOND VERSTAND ZEGT DAT 2013 HONDERD JAAR LATER IS DAN 1913

°°°

 

°°°

 
Het rommelt in de marge, de kleintjes spelen zo’n beetje voor Pietje-de-dood, in de hoop daarmee de grote legumen te doen nadenken. Het probleem is, dat die al geruime tijd uitgedacht zijn. Vooral sedert in Berlusconi-land de teerlingen verkeerd zijn neergekomen.
 

°°°

Ter zake :

Luxemburgse premier waarschuwt voor Europese oorlog

door Arne Hankel 11 mrt 2013

°°°

Juncker ziet overeenkomsten met de periode voor de Eerste Wereldoorlog -

 De verhouding tussen landen in Europa lijkt volgens de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker op de situatie voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog.

‘Wie denkt dat de eeuwige vraag van oorlog en vrede in Europa niet meer actueel is, zou zich flink kunnen vergissen. De demonen zijn niet weg, zij slapen alleen maar,’ zegt Juncker tegen het Duitse weekblad Der Spiegel.

Griekenland en Italië

‘Ik vind het frappant hoezeer de verhoudingen in 2013 lijken op die van honderd jaar geleden,’ aldus Juncker.

In 1914 brak de Eerste Wereldoorlog uit.

Juncker is geschrokken van de verkiezingscampagnes in Griekenland en Italië. ‘Daar kwamen ressentimenten naar boven waarvan men dacht dat zij definitief verleden tijd zijn.’

Anti-Duits

Juncker maakte in zijn jaren als voorzitter van de eurogroep mee hoe Duitsland Zuid-Europese landen onder druk zette om te bezuinigen.

Italiaanse en Griekse politici en burgers reageerden daarop met een anti-Duitse houding.

°°°

 
Beppe Grillo is natuurlijk een fantast, tegen wie ook fantastisch moet opgetreden worden. Voorbeeld : in alle Euro-landen alle ministers op 5 na naar huis sturen, met dak voor de niet-bewezen diensten. Zijn worden verplicht tewerk gesteld in de industrie tegen een minimum-loon. Zou goed zijn voor de tentabiliteit.
De uitgespaarde minister-wedden + deze van hun ontelbare kabinetten, om nog maar te zwijgen van de luxe-cars met chauffeur, kunnen gebruikt worden de lege sociale kassen te vullen. Dat gebeurt op iedere onderscheiden nationaliteit, maar tevens ook op Europees vlak.
Waar er nog geld tekort is, schrapt men naar believen de ‘ontwikkelings-hulp’ en de kosten van de wilde invasue van vreemdelingen.
Misschien zelf dat er ‘middelen’ beschikbaar komen om de gigantische Staatsschulden af te bouwen.
Indien er niet op wereldschaal op die manier ge-Grolloo’d wordt, krijgt die Luxemburgse pezewever misschien nog ge lij, en vieren we het uitbreken van de 100ste verjaardag van de Grote Oorlog met het uitbreken van de volgende.
Enfin : zo lang er leven is, is er hoop!

°°°












 

°°°

 

 

Geen opmerkingen: