vrijdag 15 maart 2013

1285 PAUS FRANSCISCUS EN DE VOORSPELLINGEN


***

Vrijdag 15 maart

Zon 6u56-18u47

Mirakel van Amsterdam

Z Arnikus van Averbode

.

1285 PAUS FRANSCISCUS EN DE VOORSPELLINGEN

 

Tombe van de Apostel Johannes in Efeze

 

Een reis door de toekomst

°°°

Kindeeren van onze tijd zijn  we allemaal, van hoog tot laag. Van groot tot klein.
We kunnen er niet omheen : de nieuwe Paus  is, net zoals al eeuwenlang al Zijn voorgangers, in het wit gekleed, maar is daarom nog geen bleke schimmige figuur. Mij zou het niet verwonderen moest bij Zijn eerste voetwassing op Witte Donderdag, voor Pasen 2013, net zoals Zijn illustere naamgenoot rond het jaar 1200 de voeten van zijn zieke melaatsen waste, Hij de voeten van een aantal aids-lijders zou wassen. Heeft hij trouwens  reeds gedaan, als Kardinaal, in Argentinië….
Het is een man die, schrijven de Italiaanse kranten, als Paus geen gouden maar een ijzeren kruis draaft. Hij heeft nooit een auto gehad, en verplaatste zich tot hiertoe met het openbaar vervoer. Hij is het type van de vader die zijn kind bemint, maar de roede niet spaart. Zo spaart hij zichzelf ook niet, want het is de eerste Paus bij mensen-geheugenis, die, na de Pauselijke troon te hebben geweigerd, rechtstaande het eerbetoon na zijn verkiezing, van de collega-kardinalen heeft in ontvangst genomen.
Voor wie zich de moeite wil getroosten om op het Internet een kleine sight seeing te doen in Rome

(niet virtueel maar reëel zou beter zijn : voor 9,5 Euro rijdt U een volle dag 24/24 met trein, tram, metro, bus door Rome. Om naar Rome te komen, wordt de stoptrein aangeraden tot het station San Pietro : aan de overkant van het station loopt U gewoon het Sint Pietersplein op…)

loopt die eerst binnen in Lateranen, dan in Maria Maggiore en laatst in de Sint Pieter. Op die manier heeft U de juiste geschiedkundige chronologie gevolgd.
Om dat uit te vissen heb ik een artikel uit de Corriere dela Sera gevolgd, ook al te raadplegen op…Internet.
Paus Franciscus  heeft voor Zijn allereerste publiek optreden op Zijn eerste dag als Paus, niet de luxe gezocht van (grotendeels door brand vernielde) Paleis en/of Basiliek van Laterano, het verblijf der Pausen sedert de jaren 400 tot 1307 toen de exodus naar Avignon begon.
Hij heeft ook zijn huidig Paleis in Vaticano verlaten, waar  naartoe de Pausen uit Avignon in 1377 waren teruggekeerd, omdat Laterano nog steeds in puin lag.
Hij liet zich in de vroege morgen heel onverwacht brengen naar de Sante Maria Maggiore, gebouwd in 431, omdat in Efese (nu aan de Westkust in Turkije) toen eenzelfde basiliek werd gebouwd als herinnering aan het Concilie van die naam, waar de Oosterse Kerk (Byzantium )weer verzoend werd met de Westerse (Rome) hoofdzakelijk over het schisma of de Moeder Gods een mooie verhaal, dan wel de werkelijkheid was. Vandaar de naam: Marie-de-Meerdere. Artemis, de Griekse godin van de Jacht, Diana bij de Romeinen, had afgedaan…. De Moeder Gods, de Maagd Maria, werd een fundamenteel begrip in de Westerse wereld.
Als U tot slot van deze rondleiding nog even Efese  aantikt, dan zult U daar een fascinerend verhaal vinden van onze eigenste eeuwenoude beschaving, sedert de jaren 1400 onder het Turkse kromzwaard.  

°°°

Ter zake :

Franciscus van Assisi voorspelde paus die vernietiging zal brengen

°°°

 

Getal 13 centraal bij verkiezing eerste Jezuïet als paus - Begint of eindigt de Grote Verdrukking tussen nu en 2024?

 Uit het originele (later haastig gewijzigde) wapen van paus Franciscus -met daarop duidelijk de zon en het teken van de Jezuïtische Orde- blijkt dat hij mogelijk nooit bisschop is geweest en daarom geen legale kardinaal was en dus ook geen legale paus is - precies zoals in eeuwenoude profetieën werd voorspeld.

De op deze site veel besproken 900 jaar oude Profetie der Pausen van St. Malachy blijkt ook wat betreft de afkomst van de nieuw gekozen paus correct. De Argentijnse kardinaal Bergoglio is namelijk een zoon van Italiaanse ouders, waarmee hij voldoet aan de term 'Romanus'. Bovendien noemt hij zich naar Franciscus van Assisi, de katholieke (eveneens Italiaanse) priester wiens originele naam Francesco di Pietro (Petrus) di Bernardone was. Kortom: Petrus Romanus. Maar er zijn meer erg opvallende zaken rondom de verkiezing van paus Franciscus.

 Sommige lezers hebben niet goed begrepen (of niet goed gelezen) dat 'Petrus Romanus' slechts een cryptische omschrijving van de laatste paus door St. Malachy was, net zoals dat met alle eerdere pausen het geval was (Johannes Paulus II: 'arbeider van de zon', Benedictus XVI: 'glorie van de olijf'). Regelmatig hebben we benadrukt dat de laatste paus zich officieel anders zal noemen. St. Malachy blijkt nu dus ook wat betreft paus nummer 112 (en totaal 266) gelijk te hebben gekregen.

 Uitgerekend Franciscus voorspelde valse paus

 Dat kardinaal Bergoglio zich uitgerekend naar Franciscus van Assisi vernoemde is meer dan opvallend. Niet alleen zocht de oorspronkelijke Franciscus toenadering tot de islam (1) - een onderwerp dat in onze tijd zeer actueel is-, maar ook voorspelde hij kort voor zijn dood dat er in de tijd van de Grote Verdrukking 'een man als paus zal opstaan, die door zijn sluwheid velen zal doen dwalen en doen sterven.(2).. Sommige predikers zullen zwijgen over deze waarheid, anderen zullen deze met voeten treden en ontkennen... .want in die dagen zal Jezus Christus hen geen ware pastor sturen, maar een vernietiger.'

Franciscus zou ook in officieel opzicht een valse paus kunnen zijn. Tot 2010 bevatte zijn wapen (zie afbeelding) namelijk wel het zonneteken van de Jezuïtische Orde, maar niet de dubbele kruis die iedere bisschop verplicht is in zijn wapen op te nemen. Met andere woorden: is Bergoglio nooit bisschop geweest, was hij daarom geen legale kardinaal en is hij daarom nu ook geen legale paus? (Het wapen werd ondertussen op Wikipedia haastig aangepast met een bisschopskruis, maar het originele wapen van Bergoglio was wel degelijk zoals afgebeeld).

Getal 13 centraal bij verkiezing paus Franciscus

Pausen kiezen nooit 'zomaar' hun naam maar noemen zich vrijwel uitsluitend naar hun grote voorbeeld en/of naar een voorganger of heilige met wier leven en handelen zij zich willen identificeren . In het geval van Franciscus wordt dat nog eens extra benadrukt doordat het de eerste keer in precies 1100 jaar is dat een paus een nieuwe naam kiest. Voor het laatst gebeurde dat in het jaar 913.’

(nvdr na de moord op Paus Anastasius III, die opgevolgd Werd door Paus LANDO (=familie-naam) die zijn Pausschap maar 6 maanden overleefde. Die eeuw (904-964) werd trouwens de Seculum Obscurum genoemd. In die jaren onder Paus Lando, verwoestten de Arabische roversbenden trouwens meerdere steden en dorpen ten zuiden van Rome (Vecscova in de provincie Sabrina)

 Het in het occultisme zeer belangrijke getal '13' -het getal voor rebellie, afval (van geloof), desertie, corruptie, desintegratie en revolutie- neemt ook om andere redenen een centrale plaats in bij de verkiezing en openbaarmaking van Franciscus. Niet alleen gebeurde dit op 13-03-2013, maar de bekende witte rook was om precies 19:13 uur te zien waarna de nieuwe paus om 20:13 uur zijn eerste toespraak vanaf het balkon boven het St. Pietersplein hield, exact op het moment dat de komeet Pan-STARRS (Pan-demonium, dat is 'al de demonen') zo dicht bij de maan kwam dat het silhouet van onze satelliet volgens astronoom Geoff Gaherty te zien was.

 

Eerste Jezuïet op pauselijke troon

 Bovendien is er met Franciscus nog iets bijzonders aan de hand: hij is voor zover bekend de eerste Jezuïet die ooit tot paus werd gekozen. 'Dit is een zeer belangrijk aspect van onze voorspelling in ons boek ('Petrus Romanus: The Final Pope is Here', 2012),' gaf coauteur Tom Horn als commentaar. In zijn met Cris Putnam geschreven boek stelde hij al dat de omschrijving 'Petrus Romanus' erop lijkt de duiden dat de laatste paus het opperste gezag van de Rooms Katholieke Kerk over alle andere religies en christelijke kerken zal herbevestigen, en zelfs zijn autoriteit over alle christenen en volken op aarde.

 

De Orde der Jezuïeten -of het Genootschap van Jezus, met 19.000 leden de grootste en zowel meest geachte als meest verguisde orde van de Katholieke Kerk- werd opgericht om te voorkomen dat het protestantisme zich verder over de wereld zou verspreiden en om christenen verbonden te laten zijn met de Kerk van Rome en de in hun ogen 'opvolger van Petrus', de paus. Kort na de 35e Algemene Congregatie van de Jezuïeten in 2008 reageerde 'het Genootschap van Jezus' 'met nieuwe geestdrift en dynamiek' op de oproep van paus Benedictus aan hen om 'de integrale waarheid en eenheid van de Katholieke leer' te bewaren.

Perfecte paus voor komst buitenaardse redder

 Bergoglio is als eerste Jezuïet op de troon dan ook de perfecte paus om zijn geprofeteerde rol als de in de 'Exo-Vaticana' serie besproken promotor van de (valse) buitenaardse redder te vervullen. In de loop der jaren hebben andere hooggeplaatste Jezuïeten, waaronder Pierre Teilhard de Chardin -de bedenker van de New Age term 'het Christus bewustzijn' waar paus Benedictus een openlijke volgeling van was- en de Vaticaanse top-astronoom Guy Consolmagno letterlijk voorspeld dat er binnenkort 'aliens' uit de ruimte zullen komen die door het Vaticaan als de 'redders van de mensheid' zullen worden betiteld.

 

Grote Verdrukking tussen nu en 2024?

 

Nu paus Franciscus nu al in zoveel opzichten de profetieën van zowel St. Malachy als Franciscus van Assisi vervult, lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat de in de Bijbel voorzegde Grote Verdrukking -en de daaraan gekoppelde grote misleiding door de komst van de Antichrist- voor de deur staat. Als daarbij bedacht wordt dat paus Franciscus al 76 jaar oud is en een paus gemiddeld precies 11 jaar op de troon zit, dan zou de allerlaatste fase van de eindtijd, die zal worden afgesloten met de terugkeer van Jezus Christus, mogelijk tussen nu en 2024* gaan beginnen of in uiterlijk dat jaar misschien zelfs wel worden afgesloten.

 

* Opmerking: onze jaartelling loop naar schatting 6 á 7 jaar achter op het werkelijke geboortejaar van Jezus Christus. Tellen we deze jaren erbij op dan is 2024 in werkelijkheid 2030 of 2031, precies 2000 jaar nadat de Zoon van God het evangelie bracht en Zijn leven gaf als losprijs voor velen (historici schatten dat Jezus tussen de 29 en 33 jaar oud was toen hij stierf en op de derde dag weer opstond uit de dood).

Xander

°°°

(1)        Sint Franciscus van Assisi en de Islam : naar mijn weten trok de Heilige de Kruisvaarders achterna die toen zwaar aan de winnende hand waren. Maar hij diende onverrichterzake terug te keren, er viel niet meer te strijden, en nog minder te bekeren…. Zijn biografie vermeldt alleen dat hij daaroverr ‘bitter weende’.

(2)        Door zijn sluwheid velen doen sterven… Een allusie op zijn Jezuïet zijn, die de Islam te vriend wil maken en juist daardoor de Islam te vuur en te zwaard aan de overwinning helpt…

°°°

De aangehaalde ‘profetieën’  van die Malachus schijnen dermate cryptisch te zijn, dat men er alle klanten mee uit kan. Door goede combinaties te bedenken komt men nadien, altijd nadien, tot de juiste interpretaties. Moest het niet Bergoglio geweest zijn, maar een andere Kardinaal, zou men met andere ‘voorspellingen’ zijn afgekomen. Anders gezegd : men schraapt bijeen wat dienstig kan zijn, moffelt al het andere in de mouw, en men redeneert daarover tot het klopt. Enfin, de betere Madame Blanche, want gezegend met een respectabele ouderdom.
°°°
Ook voor de fantasie ivm met ‘vrijdag 13de met enig voorbehoud gemaakt worden. Zonder de moord op de Tempeliers door de ons wel beken de Filps de Schone, dezelfde die na zijn debacle op Groeninge in 1302 dringend om nieuwe geldmiddelen verlegen zat, zou de wereld nooit geweten hebben waarover het ging. De Ridders van de Tempel waren immers sedert de Eerste Kruistocht (1096) tot de jaren 1300 onmetelijk rijk geworden, en  zowel de Paus als de Koning  wilden de Orde inpalmen, om… er zelf beter van te worden. Beiden lokten dus van overal de bijzonderste Oversten der Tempeliers naar Parijs, zogezegd om tot een overeenkomst te komen. Maar tegen de morgen van de volgende dag, ene vrijdag 13de, werden ze allen gevangen gezet, en de een na de ander, beticht van omgang met de duivel, op de brandstapel gebracht, omdat niemand wilde bekennen waar zij hun schatten in veiligheid hadden gebracht… Filips de Schone, als altijd op zoek naar vers geld; wendde zich dan maar tot zijn medeplichtige, de Paus. Om de schatten van de Kerk in handen te krijgen, sleurde hij het Pausdom dan maar mee naar Avignon Waar hij zich intensief oefende in wat we later de scheiding der machten zijn gaan noemen en zijn hoogtepunt vond op 14 juuillet 1789.
°°°
De Orde der Jezuïeten : moet ik bij gelegenheid eens opzoeken, want ik meen mij te herinneren dat een der voorgaande Pausen (Johannes XXIII?)  die Orde tijdelijk als een soort persona non grata heeft behandeld, ja zelfs bijna verboden heeft.
°°°
Om de sensatie een beetje af te ronden : 2024 zou eigenlijk 2031 zijn, en dat zou precies 2.031 jaar zijn na de Geboorte in Bethlehem, de eerste komst van de Messias op aarde. Zijn aangekondigde Tweede Komst zou dan Het Laatste Oordeel kunnen zijn.
De Maya’s zaten er dus nog zo ver niet naast, hé

°°°












°°°

 

 

Geen opmerkingen: