zaterdag 16 maart 2013

1288 - EEN EERSTE LADING PAUSELIJK GEZOND VERSTAND


.

1288 - EEN EERSTE LADING PAUSELIJK GEZOND VERSTAND

°°°

 

°°°

 
Daar geen we dan. We hebben nu een Paus, maar die zal weer niets uitvoeren van  al wat zijn vijanden zouden willen!
Celibaat? Weg daarmee! Zelfs deftig aanhouden mag ook Mooi gevulde Harems vol met mooi gevormde dames en/en schandknapen : hoogstaande ethische verworvenheid! Zelfs vrouwen in het straatbeeld worden gewijde maagden, in plaats van gewaagde meiden.
Huwelijkstrouw? Man, man, man toch! Het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes, dat is toch een en-en verhaal. Of had U gedacht dat één bij één bloem….
Moord op jong en oud en op alles daar tussen : waarom niet, de Ziekenkas betaalt alles Niet uitstellen tot morgen wat ge vandaag nog kunt doen. Vooral als men daardoor zelf beter wordt…… Is gewon een Rekening Verlies & Winst.
Normen en waarden? Jazeker! Maar dan van een gemakkelijker niveau, dat meer past bij de tijd van de laag gelegde lat.. Drugsnaalden kunnen toch geruimd worden? Die zijn geen blijvende hinder, want dagelijks ververst. Dieften  thuis en op straat? Ja, wat wilt U : koken kost geld!
De samenleving ontwricht door de aanvoer van het uitschot van geheel de wereld? Mens toch! Dat kan toch niet anders, willen de Grote Legumen met ons geld aan  de macht blijven : dat zijn juist hun kiezers!

°°°

Ter zake :

Van de kersverse paus Franciscus wordt wereldwijd verwacht dat hij een nieuwe wind zal laten waaien door het Vaticaan. Zijn mening over holebi's is alleszins absoluut niet vernieuwend. Hij heeft weliswaar opgeroepen tot respect voor holebi's, maar in 2010 kantte hij zich wel tegen de legalisering van het homohuwelijk. De Amerikaanse nieuwssite Salon verzamelde vijf straffe uitspraken van de Argentijn. .

 1. "De wet om het homohuwelijk te legaliseren is een destructief voorwendsel tegen het plan van God."

In een brief aan de kloosters van Buenos Aires schreef Bergoglio in 2010: "Laat ons niet naïef zijn, we praten niet over een eenvoudige politieke strijd. Het is een destructief voorwendsel tegen het plan van God. We praten niet zomaar over een wet, maar eerder een machinatie van de Vader van Leugens die probeert de kinderen van God te verwarren en te misleiden."

 

2. "Het homohuwelijk zal 'de familie' verwoesten."

In diezelfde brief stond verder ook: "Het Argentijnse volk zal in een situatie terechtkomen die de (traditionele, red.) familie ernstig kan beschadigen. De identiteit en het voortbestaan van de familie in de vorm van vader, moeder en kinderen staat op het spel.

 

3. "Holebi's met kinderen wijzen van Gods wetten af"

Verder in de brief: "Het leven van vele kinderen staat op het spel. Zij zullen van in het begin gediscrimineerd worden. Ze worden een soort menselijke ontwikkeling ontzegd die onder het toeziend oog van God gegeven wordt door een vader én een moeder. Het is een totale afwijzing van Gods wetten die in ons hart gegraveerd zijn.

 

4. "De politieke strijd voor homohuwelijk is oorlog"

Tot slot stond ook nog in de brief: "De wet zal na 13 juli in de Senaat besproken worden. Bid tot Jozef, Maria en Jezus om de Argentijnse familie te beschermen. Denk eraan dat God aan zijn volk in tijden van angst gezegd heeft: 'Dit is niet jouw oorlog, maar die van God'. Mogen zij ons helpen, beschermen en God helpen in deze oorlog."

 

5. "Adoptie door holebi's is een vorm van discriminatie tegenover de kinderen"

Bergoglio noemde adoptie door holebikoppels in het verleden ook een vorm van discriminatie tegenover kinderen, wat hem op een standje kwam te staan van de Argentijnse presidente Cristina Fernández de Kirchner, die verklaarde dat de toon van de kerk haar deed herinneren aan "middeleeuwse tijden en de inquisitie".

 

°°°

 
Als Paus Franciscus uit hetzelfde vaatje tapt zal er veel stof opwaaien. Heel de progressieve wereld zal storm tegen hem lopen. Stel U voor : al dat mooie werk om voor ‘de mensen’ de beste ‘ethische oplossingen’ op een schoteltje aan te bieden, als ze zonder de minste verantwoordelijkheid door het leven willen gaan.
Het zou zelfs kunnen, dat dat eerste kleine Pauselijk Golfje op de wereldzee, tot een alles verwoestende storm aanzwelt, die al deze ‘verworvenheden’ wegveegt.
Op dat vlak is Zijn Achtbare Hemelse Naamgenoot een voorbeeld geweest, waarbij de persoon zelf, net als de Zachtmoedige, het met de dood moest bekopen. Sint Franciscus rechtte de rug van het Geloof door terug te grijpen naar de essentie van het Christendom : bemin Uw evennaaste gelijk Uzelf. Ja, ik weet het, men heeft daar weer fabeltjes rond gebouwd. Net zoals de media nu doen op onze dagen, als ze iets willen ophemelen.
Ik moet die biografie van die twee Heiligen uit Assisi toch eens opnieuw ter hand nemen. Per slot van rekening is het grotendeels aan hen te danken dat we hier  in hartje Italië (in Etrusken-land) zijn terecht gekomen. En zeggen, dat anderen  altijd bij zichzelf denken, dat wij dit te danken heb aan ons goed gesternte….

°°°












°°°

Geen opmerkingen: