zondag 17 maart 2013

1291 - WE MOETEN DE ISLAMMERS DANKBAAR ZIJn OMDAT ZIJ HET GELOOF IN GOD HEBbEN TERUG GEBRACHT IN EUROPA


.

1291 - WE MOETEN DE ISLAMMERS DANKBAAR ZIJn OMDAT ZIJ HET GELOOF IN GOD HEBbEN TERUG GEBRACHT IN EUROPA

 

°°°

 

°°°

Soms zou een mens een stuk van zijn tong moeten kunnen afbijten!
Hieronder zult U bij Xander –juist, weer Xander – lezen dar Franciscus van Assisi inderdaad meetrok ter kruisvaart en dat hij daar wekenlange gesprekken had met de Islam-Sultan van Egypte, met veel goede gevolgen.
Was ik inderdaad een beetje vergeten maat zijn biograaf dat historisch feit weliswaar vermeldde, maar er absoluut geen aandacht aan schonk. Franciscus was vermoeid van de wekenlange voetreis, samen met een paar mede-broeders, wat niet zo moeilijk is voor iemand die liever zijn eigen voedsel uitdeelde aan de armen? Toen leed hij ook al aan de stigmata, de wonden van Christus aan handen en voeten waarvoor zijn omgeving bijna in zwijm viel van bewondering. Achteraf is gebleken dat deze ‘stigmata’ niets anders zijn geweest, dan het bewijs dat Franciscus al jaren melaats was : verwondingen aan de gevoelloos geworden lichaams-uiteinden.
Zoals U ziet, is het dikwijls moeilijk sentiment te onderscheiden van realiteit. Dat het een realiteit is, dat – raar mar waar – Christenen leven als in oasa van Moslims, is ook een feit.  Hebben we dus te danken aan de … op dat ogenblik al overleden Franciscus.
Het is al een hele tijd dat we nog mirakels hebben mogen beleven. Het volstaat te kijken wat er in Het Rijk van de Hemelse Vrede, China, staat te gebeuren. Als de Chinese Draak zich naar Europa wendt, dan doet de naam van die ene God er niet meer toe.

°°°

Ter zake :

Zal paus Franciscus het christendom en de islam samenvoegen?

Xander 15-03-2013 15:55- in christendom, eindtijd-profetie, islam-terreur

°°°

Paus Franciscus vernoemde zich naar een katholieke heilige die niet langer moslims wilde bekeren omdat zij dezelfde God zouden aanbidden.

Zoals we eergisteren al schreven stond de katholieke heilige Franciscus van Assisi, waar de nieuwe paus zich naar vernoemd heeft, erom bekend dat hij toenadering zocht tot de islam. Bij een nadere beschouwing van Assisi's leven zien we dat er sprake was van heel wat meer dan toenadering alleen; hij concludeerde namelijk dat de moslims dezelfde God aanbidden als de christenen. Is dit de belangrijkste reden waarom kardinaal Bergoglio zich Franciscus noemde - omdat hij zal proberen het (katholieke) christendom en de islam samen te voegen?

 Franciscus van Assisi is ook in de ogen van veel moslims een heilige, en dat is niet voor niets. Niet alleen lijken zijn vroege levensjaren als twee druppels water op die van Mohammed, maar uit zijn latere leven blijkt dat Assisi na zijn bezoek aan de Sultan van Egypte een veel positievere kijk op de islam had gekregen, zozeer dat hij christenen opriep om niet langer te proberen moslims te bekeren omdat zij in de ogen van God een gelijkwaardig geloof zouden hebben.

Samen met moslims God aanbidden

Drie weken lang discussieerde Franciscus met Sheikh al-Malik al-Kamel, de Sultan van Egypte. Toen hij naar het land reisde verwachtte hij niets minder dan het martelaarschap door de hand van mensen die tot christenen moesten worden bekeerd om hen van het hellevuur te redden. Na zijn gesprek met de Sultan was hij totaal omgedraaid en moedigde hij christenen aan om in gebed en aanbidding het voorbeeld van moslims te volgen. Meer nog: om samen met hen God aan te roepen, en niet langer te proberen hen te bekeren.

'(Mijn broeders) moeten geen woordenstrijd of disputen aangaan, maar zich onderwerpen om ter wille van God ieder menselijk schepsel te dienen,' aldus Assisi. De Sultan van Egypte was op zijn beurt eveneens beïnvloed door zijn wekenlange onderhoud met de katholiek. Tien jaar later, in 1229, gaf hij vreedzaam de controle over Jeruzalem, Bethlehem en vanaf daar een corridor naar de Middellandse Zee over aan de christenen. Alleen de Rotskoepel en de Al Aqsa moskee behield hij voor de moslims; het tempelplein reserveerde hij voor de Joden.

 Sinds hun ontmoeting hebben christenen nogal eens beweerd dat de Sultan zich bekeerde tot het christendom, en moslims dat Franciscus zich bekeerde tot de islam. De waarheid is dat beide mannen hun eigen geloof niet opgaven maar erkenden dat zij beiden dezelfde God aanbaden. (1)

Wil Franciscus twee religies samenvoegen?

Is dit de belangrijkste reden waarom kardinaal Bergoglio als eerste paus in de geschiedenis de naam Franciscus koos? Hoewel slechts een oppervlakkige blik leert dat de God van de Bijbel en Allah van de Islam totaal tegengesteld van aard zijn, lijken steeds meer christenen en ook moslims te denken dat ze inderdaad dezelfde God (of moeten we schrijven: god) dienen. Ziet paus Franciscus het als zijn grootste opdracht om de twee religies zoveel mogelijk samen te voegen?

Islam: Zoon van God is grootste godslastering

Om dat te bewerkstelligen zal hij echter een onoverbrugbare kloof moeten zien te slechten: in de Islam is het feit dat Jezus de Zoon van God is shirk, de grootst mogelijke godslastering en een ergere zonde dan moord.

'Degenen die zeggen dat God de Christus is, de zoon van Maria, plegen godslastering' (Qur'an 5:17). 'Zij zeiden dat de Meest Genadige een zoon heeft gekregen! Maar dat is een walgelijke godslastering. De hemelen vallen uit elkaar, de aarde wordt in stukken gescheurd, en de bergen storten in omdat zij beweren dat de Meest Genadige een zoon heeft gekregen. Het betaamt de Meest Genadige niet dat Hij een zoon zou krijgen' (Qur'an 19:88-92).

'... de christenen noemen Christus de zoon van God (Allah). Dat is slechts een uitspraak waarmee ze enkel de vroegere ongelovigen imiteren. Allahs vloek zij op hen: hoe zijn zij misleid van de waarheid!' (Qur'an 9:30) De Koran spreekt dus letterlijk een vloek uit over degenen die geloven dat Jezus de Zoon van God is.

Bijbel: Ontkenning Vader en Zoon = Antichrist

In het Nieuwe Testament van de Bijbel wordt juist de ontkenning van de Vader en de Zoon als het allerbelangrijkste kenmerk van de (geest van de) Antichrist genoemd:

'Wie is de leugenaar dan wie loochent, dat Jezus de Christus is? Dit is de antichrist, die de Vader en de Zoon loochent. Een ieder, die de Zoon loochent, heeft ook de Vader niet. Wie de Zoon belijdt, heeft ook de Vader.' (1 Joh.2:22-23)

'Hieraan onderkent gij de Geest Gods: iedere geest, die belijdt, dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is uit God, en iedere geest, die Jezus niet belijdt, is niet uit God. En dit is de geest van de antichrist...' (1 Joh. 4:2-3)... 'En wij hebben aanschouwd en getuigen, dat de Vader de Zoon gezonden heeft als Heiland der wereld. Al wie belijdt, dat Jezus de Zoon van God is - God blijf in hem en hij in God.' (vs.14)

'Want er zijn vele misleiders uitgegaan in de wereld, die de komst van Jezus Christus in het vlees niet belijden. Dit is de misleider en de antichrist... Een ieder, die verder gaat en niet blijft in de leer van Christus, heeft God niet; wie in de leer blijft, deze heeft zowel de Vader als de Zoon. Indien iemand tot u komt en deze leer niet brengt, ontvang hem niet in uw huis en heet hem niet welkom. Want wie hem welkom heet, heeft deel aan zijn boze werken. ' (2 Joh.1:7+9-11)

Deze laatste verzen maken duidelijk korte metten met de beweringen van moslims dat God na Jezus nog een 'profeet' zou hebben gezonden, Mohammed, die de enige ware leer zou hebben gebracht.

Islamvriendelijke Bijbels schrappen 'Vader' en 'Zoon'

Omdat Jezus ('Issa') in de islam slechts als profeet wordt erkend proberen zich progressief noemende christenen al jaren op te schuiven richting de moslims. Voorbeeld zijn de bekende Wycliffe Bijbelvertalers in Amerika, die 'islamvriendelijke' Bijbels hebben uitgebracht waarin termen en verwijzingen naar God als Vader en Jezus als Zijn Zoon geheel zijn geschrapt. In deze Arabische Bijbels is het woord 'Vader' vervangen door bijvoorbeeld 'Heer', 'Beschermer', 'Allerhoogste' of gewoon 'God'.

In de Bijbel voor Bangladesh werd 'Zoon van God' veranderd in 'Messias van God', zodat het in overeenstemming is met de Koran, waarin Isa al-Masih (Jezus de Messias) slechts als een gewoon mens wordt afgeschilderd. Ook Jezus' opdracht om alle volken te dopen 'in de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest' (Mat.28:19) werd gewijzigd in 'reinigen met water in de naam van Allah, zijn Messias en zijn heilige Geest.'

'Allah en God één en dezelfde'

Al in 2010 zetten een groot aantal toonaangevende christelijke leiders en organisaties een reuzenstap naar de samenvoeging van het christendom en de islam tot de nieuwe 'chrislam' religie. Onder andere Rick Warren (Saddleback Church), Bill Hybels (Willow Creek), Robert Schuller (Hour of Power), David Yonggi Cho (Full Gospel Church, Zuid Korea) en organisaties als Operatie Mobilisatie en The Navigators ondertekenden een verklaring waarin ze de God van de Bijbel gelijk stelden met de islamitische god Allah. (1)

Omdat er wereldwijd onder christenen de nodige commotie ontstond, haastten sommige betrokkenen te ontkennen dat ze de God van de Bijbel en Allah op één lijn stelden. Niettemin werd in de verklaring vergeving gevraagd aan zowel de moslims als aan de 'All-Mercifull One', één van de namen waarmee Allah in de Koran wordt aangeduid. Kortom: wel degelijk de samenvoeging van Allah en God.

De toenadering van het Vaticaan tot de islam is al tientallen jaren aan de gang. Iedereen herinnert zich de foto waarop paus Johannes Paulus II de Koran kust. In 2008 bedankte de antisemitische kardinaal Jean-Louis Tauran, bij het recente conclaaf genoemd als één van de outsiders voor het pausdom,  de moslims voor 'het terugbrengen van God naar Europa'. 'Iedere religie heeft zijn eigen identiteit, maar ik wens te geloven dat God in alle religies aan het werk is, in alle zielen die Hem oprecht zoeken,' aldus Tauran. 'De interreligieuze dialoog verenigt iedereen die zich op het pad naar God of het Absolute bevind.'

Chrislam

Ondanks de al jaren aan de gang zijnde islamitische uitroeiingsoorlog tegen christenen, waardoor het christendom in tal van moslimlanden is geminimaliseerd of zelfs bijna is verdwenen, verklaarde bisschop Mariano Crociata, de secretaris-generaal van de Italiaanse Episcopale Conferentie, vorig jaar dat het Vaticaan wil dat er meer moskeeën in Europa worden gebouwd en dat de islam 'progressief vercultiveerd' moet worden in de Europese samenleving. 70% van alle ruim 500 moskeeën in Italië wordt gecontroleerd door de extremistische, antisemitische en anti-Westerse Moslim Broederschap.

Het is daarom goed voorstelbaar dat paus Franciscus versneld verder zal gaan op het pad dat uiteindelijk het christendom zal samenvoegen met de islam. Mogelijk wordt deze 'chrislam' religie de basis van de één-wereldreligie die de komende Antichrist volgens veel Bijbeluitleggers aan de mensheid zal opleggen. Het behoeft geen uitleg dat conservatieve christenen, die vasthouden aan de Bijbelse leer dat Jezus Christus God in het vlees gekomen was en de Enige Weg tot de Vader is, dan als ketters zullen worden beschouwd en zelfs zullen worden vervolgd.

Xander

°°°

Op één op zaterdag om 15 uur stond in de media:

 

De nieuwe paus Franciscus wil "een arme kerk, voor de armen". Dat heeft hij gezegd op een persconferentie in Rome. Hij koos de naam Franciscus naar Franciscus van Assisi, omdat die staat voor armoede en vrede.

 Tijdens de audiëntie ging de paus heel onbevangen om met de pers. Hij bedankte de journalisten voor het harde werk van de afgelopen dagen. Hij riep de media op om de kerk te leren kennen, met zijn "deugden en zonden" en de focus van de kerk op "waarheid, goedheid en schoonheid" te delen.

Hij vertelde ook dat hij bij zijn keuze voor de naam Franciscus geïnspireerd werd door de Braziliaanse kardinaal Oemes, een goede vriend van hem, die naast hem stond op het moment dat hij tot paus verkozen werd.

 "Hij omhelsde me en kuste me en hij zei me: vergeet de armen niet", zegt Franciscus. "Ik dacht toen meteen aan Sint Franciscus van Assisi, de Italiaanse stichter van de Franciscanen. Dat is voor mij de man van de armoede, van de vrede. De man die houdt van de schepping en ze beschermt", zei hij.

Maandagavond ontmoet de nieuwe paus de Argentijnse president Christina Fernandez. Dinsdag wordt hij officieel geïnstalleerd als paus. Volgende zaterdag ontmoet hij dan paus emeritus Benedictus in Castel Gandolfo

 

°°°

 
De ‘Chrislam’ : we zullen het geweten hebben!
Eigenlijk, weet U, zit er in die stelling wel wat in. Als in de eerste plaats alle geweld achterwege wordt gelaten, geen bommen meer gooien, geen invasie-legers uitsturen, geen oproer prediken in de Moskeeën. Als daar ondertussen werk van gemaakt worden, kan de afgrond tussen beide godsdiensten misschien aangepakt worden, door er bijvoorbeeld een soort ezels-bruggetje over te bouwen.
Wat voor de ene godslastering is (de menswording), is voor de andere een geloofspunt, en beide theorieën hebben zichzelf zodanig ingekapseld dat niemand gezichtsverlies willen lijden. Het punt is dat geen van de twee het weet. Hallo, Spleet-ogen zijn jullie nog daar?
Enfin, het wordt allemaal wat zware kost voor een amateur.  De nieuwe Paus staat voor een te slopen berg, hoger dan de Mount Everist. Misschien dat de oplossing van de Hemel zelf moet komen?
Hallo, Heren Spleetoogjes, met die ‘Hemelse Oplossing’ worden jullie niet bedoeld, hoor! Wees daar maar zeker van!

°°°












°°°

 

 

Geen opmerkingen: