dinsdag 19 maart 2013

1294 - RIJKE RUSSEn MET PRIVÉ VIEGTUIGJES KOMEN CENTJES TERUGHALEN BI APHRODITEE


Dinsdag 19 maart 2013

Buienmaand

Zon 6u47-18u54

H Jozef, patroon van de goede dood, timmerlieden, schaliedekkers

Is het met Sint-Jozef klaar, reken op een heel goed jaar

.

1294 - RIJKE RUSSEn MET PRIVÉ VIEGTUIGJES KOMEN CENTJES TERUGHALEN BI APHRODITEE

 

 

Eerst waren het privé-vliegtuigjes

 

En dan kwamen de slagschepen om hun geld te beschermen….

°°°

 
De zaken komen in een stroom-versneling. Want om hert uur rollen er nieuwe lijken uit de kat…. Ware het niet van de intronisatie van de nieuwe Paus die alle aandacht vraagt, de kogels zouden ons om de oren hebben gevlogen. De Nederlanders zullen het alvast geweten hebben, bij failissement verliezen ze 2 miljard Euro in Cyprus. Daar durft men er tenminste nog over schrijven. Bij ons verstopt men dat achter veel uitleg over totaal andere dingen. Misschien zelfs dat nu de hele CVP boter op hoofd zal hebben? Of, als ‘t een beetje meezit, ook het ABVV?
Men zegt soms dat Gods wegen wonderbaar zijn, maar dat spreekwoord dateert van uit de tijd der ruilhandel : daar zag men tenminste de patatjes liggen die zouden geleverd worden in ruil voor die zijden spek. Geld echter in zijn moderne vorm, een uitvinding nog van de Florentijnen, is als een wild paard, dat alleen door ervaren ruiters kan bereden worden. Niet door stal-jongens…..
Florentijnen (Lombarden) hebben ons de regels van het ‘Dubbel Boekhouden’ geleerd en daar is het al begonnen verkeerd lopen. Balansen worden getrukeerd, te beginnen met de warde-bepaling van de voorraden. Want balansen, voorradenen  geld in handen van bedriegers, zijn de beste wapens voor zelf-destructie van hele volkeren.
Bij het ACW is het ook zo begonnen….

°°°

Ter zake :

Twee miljard van Nederlandse banken op Cyprus

EMSEVOER

°°°

President Nicos Anastasiades en het parlement stemmen dinsdag over het noodpakket. -

 Nederlandse banken hebben nog twee miljard euro uitstaan aan vorderingen op Cyprus, dat miljardensteun nodig heeft om een faillissement af te wenden. Dat blijkt maandag uit cijfers van De Nederlandsche Bank.

Zaterdag ontstond er een bank-run toen spaarders massaal geld van hun rekening haalden. Het betalingsverkeer werd onmiddelijk stilgelegd. Banken blijven volgens een lokale televisiezender in elk geval tot dinsdag gesloten.

Nivellering

Reden voor de bank-run is het belasten van spaartegoeden op Cyprus, waarmee de Cyprioten moeten meebetalen aan de redding van de economie. Zo zouden aanvankelijk tegoeden tot 100.000 euro op Cypriotische banken belast worden met een extra heffing van 6,75 procent. Spaarders met meer dan 100.000 euro moesten 9,9 procent betalen.

Maandag werd bekend dat de Cypriotische regering en de trojka (EU, ECB en IMF) deze heffing willen aanpassen. Voor spaarders tot 100.000 wordt de heffing 3 procent. Boven 100.000 euro moet het percentage worden verhoogd naar 12,5 procent.

De stemming over het noodpakket en deze aanpassing is verschoven van maandag naar dinsdag.

Hoewel het betalingsverkeer stilligt, zijn er privévliegtuigen van rijke ondernemers uit Rusland en Oekraïne gezien op het vliegveld van Larnaka.

Zij proberen mogelijk hun geld van Cypriotische rekeningen op te nemen en zo veilig te stellen.

 

141 miljard

Vergeleken bij de posities van Nederland in andere landen stelt de twee miljard aan vorderingen op Cyprus niet veel voor. Alleen Malta is Nederland minder geld verschuldigd, namelijk 555 miljoen euro.

In Duitsland heeft Nederland 141 miljard euro aan vorderingen en in het Verenigd Koninkrijk honderd miljard euro.

°°°

 

Van Rompuy en Barroso verlaten zinkend euroschip

Crashgevaar in Cyprus: Banken mogelijk dagenlang gesloten

Onder luid boegeroep verlaten de kopstukken van het door steeds meer Europeanen gehate eurosysteem het toneel.

EU Raadspresident Herman Van Rompuy en EU Commissiepresident José Manuel Barroso stoppen er in 2014 mee. Ook Catherine Ashton, 'minister' van Buitenlandse Zaken voor de EU, houdt het dan voor gezien. Vooral de zeer vroege aankondiging van Van Rompuy dat hij in december 2014 aftreedt, terwijl het Cyprusdrama onderstreept dat de eurocrisis de politiek uit de hand begint te lopen, laat duidelijk zien dat men ook in Brussel begrijpt dat het euroschip onverbiddelijk aan het zinken is. De beide kapiteins op het schip zorgen er nu voor dat ze tijdig het roer verlaten, zodat ze van hun overdadige EU pensioen kunnen gaan genieten. (1)

 Stoppen op je hoogtepunt - het is een bekend en door veel celebrities gehuldigd credo. De 65 jarige Van Rompuy volgt, alleen kondigde hij uitgerekend op een nieuw hoogtepunt van de financiële crisis zijn afscheid aan. Goed, een nieuwe kandidatuur was sowieso niet mogelijk geweest, maar door al zo'n 21 maanden voor zijn aftreden openlijk te verklaren dat hij zich geheel uit de politiek zal terugtrekken heeft de Belg een krachtig signaal afgegeven dat de eurocrisis inderdaad veel erger is dan men in Brussel doet voorkomen.

Van Rompuy heeft van zijn functie die door geen van zijn 'onderdanen' werd gewild een onoverzienbare, soms zelfs lachwekkende puinhoop gemaakt. Zijn kerstgeschenk in 2012 was een boekje over positief denken, en als ontvanger van de Nobelprijs voor de Vrede kondigde hij vol bravoure een 100 jarige vrede in Europa aan. Luis-in-de-pels Nigel Farage, de Britse Europarlementariër die de afgelopen jaren feilloos de enorme zwakte, hypocrisie en het opkomende fascisme in Brussel aan de kaak stelde, vergeleek hem ooit met een keukenapparaat, wat hem op ee boete van een paar duizend euro kwam te staan.

 EU dreigt uit elkaar te scheuren

Het tijdstip waarop de EU president zijn aftreden aankondigde kon niet slechter worden gekozen. Door de afgedwongen bankroof van Cyprus heeft de EU samen met de ECB en het IMF de rode knop ingedrukt die de laatste countdown naar het einde van de euro heeft ingeluid. Nu zeker is dat zowel Van Rompuy, Barroso als Ashton van het toneel verdwijnen ontstaat er aan de top van de EU-dictatuur een ruim anderhalf jaar durend machtsvacuüm. In die tijd zullen zoals gebruikelijk andere in hun eigen land uitgerangeerde of mislukte politici lobbyen om de dikbetaalde functies van de Belg en de Portugees over te nemen.

 

Wie hen ook gaat opvolgen, in diverse landen laten opiniepeilingen en verkiezingsuitslagen zien dat de EU door de vele tegengestelde belangen uit elkaar dreigt te scheuren. De volken hebben er overduidelijke genoeg van keihard te moeten bezuinigen en hun banen, sociale voorzieningen en hun toekomst kwijt te raken terwijl ze zien dat hun leiders ontelbare miljarden spenderen aan het redden van de failliete banken en het overeind houden van de euro, met stip de grootste boosdoener zonder welk de crisis in Europa lang zo ernstig niet zou zijn geweest.

 Is Cyprus de gevreesde dominosteen?

 Dat uitgerekend het piepkleine en economisch onbetekende Cyprus de gevreesde dominosteen die de rest zal doen omvallen kan worden had men in Brussel niet verwacht. Het Cypriotische parlement wil de naar vandaag verplaatste stemming over de verplichte bijdrage van alle bankrekeninghouders waarschijnlijk opnieuw uitstellen, waardoor de banken op het eiland mogelijk nog dagenlang dicht blijven om een nieuwe bankrun te voorkomen. (2)

 

Midden in deze tot nu toe grootste existentiële crisis van de euro hebben de twee hoogste leiders van de EU impliciet laten weten het niet meer te zien zitten, waarmee ze niet alleen zichzelf, maar feitelijk het hele bureaucratische apparaat in Brussel buitenspel hebben gezet. Het wordt dan ook serieus tijd om aan de afschaffing en ontmanteling te denken van dit ondemocratische en geldverslindende systeem dat het hele continent naar de ondergang dreigt te helpen.

Xander

 
Als een minister zegt dat het brood of de elektriciteit in geen geval zullen opslaan, wees er dan van overtuigd, dat die dingen een paar dagen later wèl geberen. Een wijsheid die ik als kind niet kon vatten, maar toen was het ook oorlog. Een Minister, dat was toch een soort van God? Hoe kon die dan liegen? Ik heb er zelfs lang aan getwijfeld of die, net als ik, ook met dat vervelend toilet-bezoek moest rekening houden. Koningen en ministers, dacht ik, die staan daar boven! Meneer Pastoor, ja, maar een Minister! Vanaf toen ben ik een weinig later zelfs gaan twijfelen aan de onfeilbaarheid van de Paus!
Ook hoorde ik toen, dat omdat de Hoge Pieten met hun hoge buishoeden teveel bij elkaar kwamen, dat zoiets niet goed kon zijn. Chamberlain beloofde na München in 1939 ‘vrede in onze dagen’, en een paar weken later was het oorlog. Een paar jaar later zei dezelfde Pastoor ook, dat mijn Papa niet zou sterven, en op 20 maart 1943 zagen wij hem, omringd doror vrouw en kinderen, zachtjes zoals men zegt, ‘in de Heer ontsllapen’. Dat is morgen op de kop 70 jaar geleden, maar sedertdien is wantrouwen mijn tweede natuur geworden.
Zo ook nu weer met die o zo Christelijke Tsjeef.
De Natte Dweil is er zeker van, dat het Cypriotisch model nooit op ons zal toegepast worden, maar hij trekt er ondertussen wel van onder, om voor de rest van zijn leven te genieten van een maandelijks pensioen dat hoger ligt dan een normaal mens in heel zijn leven kan verdienen met werken. Ik zou zeggen : die man heeft goed ge-Tsjeefd!
Hoe zou een simpele blog-schrijverke met een honger-pesnioentje zicih daarbij goed in zijn vel kunnen voelen….
Nog waar ook, dat spreekwoord, dat zegt dat het altijd gevaarlijk is met Hoge Heren kersen te eten…..

°°°












 

°°°

 

 

 

Geen opmerkingen: