dinsdag 19 maart 2013

1295 - POETIN WIL APHRODITE VOOR ZICH ALLEEN EN HIJ HEEFT GELIJK


.

1295 - POETIN WIL APHRODITE VOOR ZICH ALLEEN EN HIJ HEEFT GELIJK

 

Cyprus, de Loreley van de Middellandse Zee

 

..und das hat mit Ihrem singen, die Loreley getan….

 
Ja, dat en nog veel meer, heeft Goethe gedicht. “Sie kämmt mit goldbem Kamme Ihr Goldnes Haar”… en het bootje vaart te pletter op de harde rotsen. “Und das hat mit Ihrem Singen, die Loreley getan’….
19 Maart : voor de katholieken het Feest van St Jozef, de brave timmerman, vader-in-naam van de Here Jezus. Weer een van die toevalligheden die blijkbaar het pontificaat van Paus Franciscus zullen kenmerken. Het leven van deze heilige is inderdaad ook een van weeg-gemoffeld worden in de plooien van de mantel van de Moeder Gods.
Daar waren, net als de voorgaande dagen, weer enorme mensen-massa’s op de been, deze keer vooraf gegaan door een meute Hovaardigheidbekleders van over geheel de wereld, aangevoerd door de 114 kardinalen, waarvan er, zegt men 90 voor Bergoglio zouden gekozen hebben.
De Italiaanse gazetten weten niet waar eerst kijken en de RAI stond rood-gloeiend van enthousiasme, waarbij het niet uit te maken viel of dat was wegens het goede weer, of wegens de luister van de viering van de nieuwe Paus.  Er hing vandaag zijnde de deze eerste zonnige dag sedert een volle week met niets anders dan regen, een soort stemming zoals die moet geweest zijn ten tijde van de glorievolle veldtochten van de onoverwinnelijke Julius Ceasar. De ogen van heel de wereld waren weer op Rome gericht. Was het niet voor de Paus, in Vaticano, dan was het voor het Premierschap en zelfs Presidentschap op het Quirinaal. Bersdani, de ex-commuist  dreigt scheep te gaan met de Grillini, eerder onder een onbestemde vlag, en Il Cav van de Pdl (Berlusconi) dreigt  met een revolutie op de straatstenen voor het Colosseum. Nee, op dezelfde balkon van het Quirinaal waar Mussolini ooit zijn bekende toespraken hield voor een opgezweepte menigte, zal Il Cavaliere wel nooit geraken. Daar heeft het vogel-kopje in Brussel, de grijze muis zogezegd, die nooit verkozen werd, voor gezorgd.
°°°
Heel verloren in een  hoekje is er tenslotte een ietsiepietsie  aandacht voor een ietsiepietsie van een landje dat al sedert de Oudheid zowat door iedere Koning as door iedere Keizer die ooit geleefd heeft, opgevreeën werd. Al zal dat wel niet specifiek niet geweest zijn voor de Godin van de Liefde, die daar op Cyprus huisde.  Zo ook Poetin, de Russische Kleine Beer, die het boeltje tot zich wil nemen en zelfs alles cash wil betalen, als hij maar daar mag… aan haar gas zitten.
JaJa, die Aphrodite! Net als de Lorelei in Koblenz op de Rein, spreidde ze onbeschaamd haar schatten tentoon, om de argeloze hebzuchtige te verlokken. Eenmaal gevangen, heeft de Natte Dweil zijn kans gezien om hen, als een ordinaire straatrover, het vel over de oren te halen.
In Italië moet hij voortaan, Haiku-Herman, niet meer proberen zijn verlof door te brengen, sedert hij in een vrij land de vrij verkozen Berlusconi onder dwang verplichtte af te treden, om vervangen te worden door de handpop van de EU, de GoldmanSachs-bankier Monti. Na morgen moet hij dat ook niet meer proberen op Cyprus.
Ja, zo gezien weet ik helemaal niet meer waar de man ooit nog op verlof kan.

Ter zake :

Gazprom wil Cyprus overnemen, Rusland stuurt permanente oorlogsvloot

°°°

Russische Centrale Bank dreigt met instorting Cypriotisch bankensysteem door burgers te adviseren al hun geld weg te halen - Financieel specialist Mark Grant: 'De Europese Unie is het Europese Vierde Reich geworden'

 De fruitboom in het logo van Gazprom kan beter worden vervangen door een Russische raketkruiser.

 De Russische gasgigant Gazprom heeft Cyprus aangeboden de banken van het eiland te redden, zodat de door de EU afgedwongen bijdrage van alle bankrekeninghouders niet nodig is. In ruil daarvoor willen de Russen het recht om de aanzienlijke gasvoorraden van Cyprus te exploiteren. Ondertussen melden de Cypriotische media dat er vandaag diverse vliegtuigen uit Rusland en Oekraïne op de luchthaven van Larnaka zijn geland. Hun passagiers: steenrijke Russische olie- en maffiamagnaten, die alsnog hun miljarden willen veiligstellen.

 President Nicos Anastasiades zou gisteren al van Gazprom het aanbod hebben gekregen om het bankensysteem van het land met miljarden overeind te houden. De grootste gasexploitant van de wereld hoopt daarmee te voorkomen dat de Russische oligarchen die hun rijkdom naar Cyprus hebben weggesluisd tot 10% van hun vermogen aan de EU moeten afstaan. Niettemin komen deze Russen in vergelijking met bijvoorbeeld de vele malen hogere gedeeltelijke schuldenkwijtschelding van Griekenland heel goed weg.

Gazprom en Kremlin azen op Cypriotisch gas

Gazprom wil wel iets terug voor de redding van het crisiseiland: de rechten om de gasvoorraden van het land te ontginnen. Aanstaande woensdag wordt president Anastasiades in Moskou verwacht. De Russische staat is namelijk grootaandeelhouder van Gazprom. Het is dus niet zo verwonderlijk dat een woordvoerder van president Putin de EU maatregel oneerlijk, onprofessioneel en gevaarlijk noemde.

De Cypriotische president zou het 'aanbod' van Gazprom echter al van de hand hebben gewezen. Wel kan hij het gebruiken om nieuwe onderhandelingen met de EU af te dwingen. Een anonieme bron uit de kring rond de president verklaarde dat Anastasiades het liefste een oplossing met de Europese Unie wil en daarom (nog) niet wil praten over het Russische plan.

Centrale Bank Rusland dreigt Cyprus

Als reactie zei Anatoly Aksakov, hoofd van de vereniging van regionale banken van Rusland en lid van de raad van bestuur van de Russische Centrale Bank, dat de Cypriotische banken door de dwangbijdrage niet meer te vertrouwen zijn. Hij dreigde de Russische burgers te adviseren al hun geld uit Cyprus weg te halen. Volgens kredietbeoordelaar Moody's staat er zo'n $ 19 miljard uit Rusland op de Cypriotische banken geparkeerd en nog eens $ 12 miljard op Russische banken op Cyprus. Als dit geldt wordt weggehaald dreigt het bankensysteem van het land compleet in te storten. (1)

Russische oorlogsschepen permanent naar Middellandse Zee

Hoogstwaarschijnlijk niet toevallig heeft de Russische admiraal Chirkov aangekondigd dat er voor het eerst een permanent oorlogseskader van 5 en 6 marineschepen in de Middellandse Zee zal worden gestationeerd, als onderdeel van de Zwarte Zeevloot. De Syrische havenstad Tartus bevat al een Russische marinebasis, maar ook Cyprus zou een nieuw Russisch steunpunt kunnen krijgen als het land alsnog capituleert voor de miljarden van Gazprom en de druk uit het Kremlin. (2)

'Dit is niet de Europese Unie, maar het Europese Vierde Reich'

Zoals we gisteren schreven wordt het Cyprusbesluit van de EU, de ECB en het IMF door een groot aantal analisten verketterd. Financieel expert Mark J. Grant, auteur van 'Out of the Box', sluit zich bij hen aan en schrijft dat de Europese garantie dat alle bankrekeningen tot € 100.000 zijn gegarandeerd nu 'nul en nietig' is verklaard. 'Als de EU deze verzekering in Cyprus kan ontmantelen, kunnen ze dat zeker ook in ieder ander land doen, wanneer ze maar willen. Niets is meer veilig!'

'Let alstublieft op: De Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het IMF hebben zojuist ten bate van zichzelf privébezit in beslag genomen. Bankrekeningen zijn geen obligaties of aandelen, maar privébezit, net als uw huis of auto. Duitsland, Frankrijk en andere landen zeiden 'we willen het hebben en we nemen het omdat wij dat nodig vinden'. Deze landen hebben het niet van hun eigen burgers geëist - nog niet, al kan dat al spoedig gebeuren... Dit is niet een Europese Unie, dit is een Europees Vierde Reich!'

'Op het moment dat aan het idee wordt toegegeven dat bezit niet net zo heilig is als de wetten van God, en dat er geen kracht of wet en publiek recht (meer) bestaat om dit te beschermen, zal de anarchie en tirannie beginnen.'  (John Adams, 2e president van de VS) (3)

 

Xander

°°°

Na de middag hebben de bollebozen van Trends berekend, dat de taks misschien wel 13, ja zelfs 17 % zou kunnen bedragen. In Brussel had men namelijk de ‘onschendbaarheid’ door de Staat gewaarborgd van de kleine spaarders, over het hoofd gezien. Du, om 5.8 miljard op te brengen, moeten de groteren dus meer afdokken. Poetin zal blij zijn!
Nicé; hé, zou Onslow zeggen!
°°°
Het hoofd-artikel hierover in Trends spreekt van een Europese miskleun. Persoonlijk zou ik het liever houden op een gewone kleun, een kleun waarvan de Euro Godfathers het patent schijnen op te bezitten. Er kan slechts sprake zijn van een miskleun, als de kleun alle voorgaande kleuns afkleunt.
Enfin, optimist als we zijn, zien we ook de positieve kanten. Als Cyprus valt (wat ze zekerlijk niet wensen voor de gewone mensen aldaar), dan vallen ook de Euro-bonobo’s.
°°°
Al gehoord van het laatste Dexia-lijk uit de kast? De € 2.9 miljard die Van Acro in 2012 gebruikt had om de bad-bank te redden (het faillissement gewoon een beetje uitstellen) mag van Europa niet bij de Staatsschuld geteld worden, maar moest op de Begroting zijn meegerekend. Een drama voor de Begroting 2013 zeggen specialisten. Mis Piet,n weet de vroegere advocaat van Dexia/ACW, dat is maar een klein boekhoud-truukje. De moeite niet waard om over te spreken. Hoofdzaak is dat het geld weg is, en dat de Dexia-spaarders daar beter van zijn geworden. We leggen dat later wel eens uit.
°°°
Iedereen weet toch dat Pallieter-lezers een slecht karakter hebben? Wel; nog niet op gelet dat in Cyprus precies om 17 miljard gaat, eenmalig dan nog. Dat is op een kleintje na hetzelfde bedrag dat ieder jaar on-onderbroken en zonder uitzicht op beterschap, als gestolen onderhoudsgeld van Vlaanderen naar Wallonië gaat.
De Vlamingen zouden dus beter ’n klapke gaan doen met Poetin! Kunnen we hem Antwerpen, of Zeebrugge verhuren als oorlogshaven, want gas, dat kopen we reeds bij hem.
°°°
Weet U het nog van die boer? Die kan niet anders dan voort te ploegen!

°°°












 

°°°

 

 

Geen opmerkingen: