woensdag 20 maart 2013

1296 - GEEN ZWARTE LEEUW BIJ DE NV-A MAAR EEN GRIJS GESTREEPTE IN BLAUWE PYJAMA


***

Woensdag 20 maart

Begin van de lente

Zon 6u45-18u56

H Wolfram

Hoor je de koekoek op 20 maart, doof dan gauw de haard

.

1296 - GEEN ZWARTE LEEUW BIJ DE NV-A MAAR EEN GRIJS GESTREEPTE IN BLAUWE PYJAMA

 

°°°

Een draperie, of zelfs het behang

 

Verbergt veel wat we niet weten

°°°

 
Er is de laatste tijd zo een beetje beweging achter het behang. Kawouter Beke, het omhoog gevallen voorzittertje van de Partij die de cash waarmee haar eigen leden via ARCO hun welvaart veilig stelden, heeft beroofd, weet te zeggen dat de Vlamingen hun welvaart op het spel zetten door de op-stervan-na-dode Velgische constructie te willen verlaten. Ge moet het maar doen! Hij zegt dat, omdat Geert Burger dit weekeind min of meer met dat motief de kiesstrijd voor geopend had verklaard. Die opening was wel niet min of meer, maar meer min dan meer : surtout niets bruskeren, was de boodschap. Het komt wel vanzelf. Net zoals de kat haar staart, en die is ook vanzelf gekomen….
Hieronder vindt U een paar bedenkingen uit de ‘Dienst Mededelingen’ van het Vlaams Belang, waar een kat een kat genoemd wordt. Inderdaad, over vrijheid wordt niet onderhandeld.
°°°
Op een ander vlak kregen we vannacht een goed voorbeeld. In het Cypriotisch Parlement stemde slechts een (1) lid van de 56 voor het dictaat van de Brusselse Troïka : 36 stemden tegen en 19 onthielden zich. Ook zij wilden, zelfs met het mes op de keel, niet bedelen om vrijheid. Vandaag zijn ze gaan onderhandelen met Poetin. Ondertussen blijken er nog bobbels achter hun behang te zitten : Albion heeft deze morgen een vliegtuig gestuurd met 1 miljoen cash aan Euro’s, omdat het op Cyprus krioelt van Engelse militairen. Engeland heeft, zoals U weet, hele schatkamers vol overtollige Euro’s liggen! De Tommies hebben nog altijd meer Euro’s aan boord dan Arabieren….
°°°
 
°°°
Uitgerekend deze morgen (woensdag) geraakte bekend, dat het Parket een straf-onderzoek opent tegen de malversaties van het ACW, dat is precies de tweede dag nadat het ACW bekend gaf dat haar top-pleiter, Hans Riedel, klacht zou neerleggen tegen … iemand die wegens zijn parlementair  mandaat totaal onschendbaar is. Dat zal dan wel de huidige invulling van het vroegere ‘Wahrheit und Dichtung’…..

°°°

Ter zake :

Autonomie of onafhankelijkheid?

18 maart 2013 • 09.45u

°°°

 Werden ze bij de N-VA een beetje zenuwachtig nu het Vlaams Belang onder het voorzitterschap van Gerolf Annemans meer dan ooit de kaart trekt van de Vlaamse onafhankelijkheid? Of zat het geslaagde congres van de Vlaamse Volksbeweging er voor iets tussen? Ook daar werd onomwonden gepleit voor de ontbinding van België en de oprichting van een soevereine Vlaamse staat. Wat er ook van zij, afgelopen weekend liet minister Geert Bourgeois naar N-VA-verhoudingen klare taal optekenen. “Alles moet naar Vlaanderen komen: fiscaliteit, werk sociale zekerheid. Gewoon alles.”

‘Maskers vallen af’

In Franstalige kringen, maar ook bij Open VLD en CD&V, klonken triomfalistische reacties. “Eindelijk, de maskers vallen af. De N-VA wil gewoon onafhankelijkheid.” “Bourgeois ramt de ‘flou-artistique’-strategie van De Wever en co,” reageerde Gerolf Annemans. Maar zo’n vaart lijkt het niet meteen te lopen. Bij nader inzien blaast de N-VA ook nu weer warm en koud. Warm: ‘autonomie’ (Geert Bourgeois). En koud: ‘geen commentaar’ (Bart De Wever).

 “50 tinten N-VA” of Vlaams Belang?

 Jan Segers (Het Laatste Nieuws) spot met de “bedrieglijke helderheid” van Bourgeois. “In de vijftig tinten zelfbestuur van N-VA blijkt autonomie niet hetzelfde te zijn als onafhankelijkheid. En is confederalisme geen separatisme. Of toch? Quo vadis, N-VA? Mogen we dat eindelijk weten? En weet de partij zelf wel waar ze heen wil en hoe ze daar wil geraken?” Het is een vlijmscherpe analyse die wij hier al vaker maakten. N-VA-politici weten nog altijd niet hoe ze genoemd willen worden. Autonomisten? Confederalisten? Independentisten of separatisten?

“Verder dan dat België na 2014 moet evolueren tot een lege doos, is De Wever tot dusver niet gegaan. Wat er voorlopig nog mag blijven inzitten, in die doos, is onduidelijk. Defensie? Binnenlandse Zaken? Politie? Onderdelen van Justitie?,” schrijft Segers nog. Niks van dat alles, zegt Bourgeois. “Maar België opdoeken? Ha neen, dat dan ook weer niet,” aldus Jan Segers. “We willen Vlaamse autonomie, maar we zullen ons niet afscheuren.”

Bart-geen commentaar-De Wever vreest dat hij een deel van zijn brave achterban zal verliezen als hij kleur bekent en hoopt de radicale flaminganten dan weer te lijmen met het beeld van een België dat als een bruistablet oplost in de Europese Unie. Ooit, binnen een jaar of twintig, dertig. Niet te snel.

Bij het Vlaams Belang geen 50 tinten grijs. Wij zeggen waar het op staat en doen er geen doekjes om. Wij willen de ordelijke opdeling van België. Wij nemen geen genoegen met een confederaal tussenstation dat nadien het eindstation blijkt te zijn. Wij willen een onafhankelijke Vlaamse staat. Niet meer, maar zeker niet minder!

°°°

 
Samengevat kunnen we dus zeggen dat de koorts stijgt. Als er geen ongelukken gebeuren, zal hoe dan ook, de NV-A na Mei 2014 nooit meer in het verdomhoekje kunnen gezet worden. Zelfs de Sire, de Oude of de Jonge, zal dan voor Piet Snot staan. Les Flamboches, incontournables! Ça c’est le Jugement Final C’est l’enfer!
En precies op dat ogenblik moet het Vlaams Parlement handelen lijk het Cypriotische : als uit één mond sprekend, weigeren om nog een federale regering met de Franscouillons te vormen, zonder dat in die gelederen, er geen ‘grilloo’tje toegepast wordt.
O, U weet nog niet wat dat is, ‘een Grollootje doen’? Wel, net zoals voor Gerolf Annemans maar één soort onafhankelijkheid bestaat, zo bestaat voor Beppe Grillo in Italië maar één punt om aan politiek te doen : alle (mislukte) beroeps-pomitici naar huis sturen.
Lang zal het daarna niet duren, of zowel de ‘Kiekenfretters’ als de overige Franscouillons, ontriefd van hun zuurstof, zullen naar adem liggen te happen.  Vermits de toenadering tot ‘la Mère Patrie’ met de dag nog meer belabbert, en de Euro-zone misschien nog rapper dan het land zelf is onder gegaan, zullen ze op eigen kracht moeten zien te overleven. Wat de IJslanders, de Ieren, de Portugezen, de Spanjaarden en de Grieken hebben gekund, moet het Waalse ‘Herrenvolk’ ook maar leren.
Opzettelijk heb ik Italië weggelaten uit dat rijtje, omdat de doorsnee Italiaan al langer dan vandaag heeft leren leven met de broeksriem aangetrokken. Van een stuk overschot-pizza maakt hij een Pizza Marguertite, of een Pizza al Frute di Mare. Heeft hij het zeer krap, dan stelt hij zich tevreden met een Pizza Bianca, dat is een pizza met helemaal niets dan dat mager deegje van tarwebloem en water, gebakken op een houtvuurtje zoals 5.000 jaar geleden. Een Italiaan zoekt liever de ‘bellessa’ en zo komt het dat Paus Franciscus danig in de smaak is gevallen. Met een paar simpele woorden  is de wind uit de zeilen van de Groenen genomen.
En al komt er maar een eenvoudige ‘Spaghetti Bolognese’ op tafel, warme vermicelli-slierten met toevallige restjes uit de frigo, de eeuwige natuur (De Schepping, zegt de Paus) en de fijne ‘vivo’ zijn nooit ver.
Ach, over dat mooie Italië geraak ik niet uitverteld, nog in geen 10 mensenlevens. En dat komt, omdat ik van op een bevoorrecht plekje, kan vergelijken met ons eigen mooie Vlaanderen, even mooi zo niet mooier, maar anders. Vooral veel rijker, zelfs nadat de meeste rijkdom afgeroomd werd.
°°°
Een beetje in de marge (zie hieronder), mogen we van de media vernemen dat het met de Christelijke Naastenliefde op Cyprus beter gesteld is dan in  de PS-Staat die België is. Die hebben daar de smeekbede van Paus Franciscus niet afgewacht, om in ’s Hemels Naam de armen te helpen…Seffens zal het kot weer te klein zijn mocht Poetin bijspringen, en in ruil op Cyprus een oorlogs-haven krijgen. Poeetin, dat is begot ook een praktiserend Christen! En daar moet de Moslim Mohbama tegen opboksen!

Ook de Cypriotische kerk zou een inspanning leveren. Chrysostomos II, de aartsbisschop van Cyprus, heeft alvast de bezittingen van de kerk ter beschikking gesteld om de economische crisis op het eiland het hoofd te bieden”. .

Zo ziet U maar, dat het Vlaams Nationalisme springlevend is, met een open oog op de wereld-politiek. Let wel, de Kerk van Mgr Leonard kan geen kerken wegschenken aan Di Jeanetto, want 99% van de kerken is al sedert de Franse Revolutie foetsie. Uit ‘broederlijkheid’ gewoon gestolen!
Al-bij-al moet er bij ons dringend alleen maar een ‘Grillo-tje’ op stapel gezet worden. Om te beginnen, bij hen die ons al 16 maand aan het lijntje houden met de 6de Staats-hervorming, die dringend moest uitgevoerd worden. Dat stond toch in het Regerings-akkoord waarvan de Tsjeven nu zeggen, dat ze moet afgevoerd worden….

°°°












 

°°°

 

 

Geen opmerkingen: