woensdag 20 maart 2013

1297 - SALEM ALEIKUM ALZOZIE GE ZIJT ‘N BIJNA RAPPE AZZIZE


.

1297 - SALEM ALEIKUM ALZOZIE GE ZIJT ‘N BIJNA RAPPE AZZIZE

°°°

DITIS NEPIS POTETIS ENTIS NEGROTE

 

Als ge ’t weet, is ’t nie moeilijk..

°°

Ergens had ik vandaag iets gelezen over ’n schaap en ’n Marokkaan, maar het was zeker niet bedoeld als inleiding voor  wat ik hieronder hoop te kunnen neerschrijven, als ik tenminste nog tot zo lang zal mogen overleven.  Want Muzels spotten graag met anderen, maar kunnen er niet tegen als hen hetzelfde overkomt. Dan is hun slagers-mes nooit ver weg…. Dus even geduld tot seffens voor de wereldberoemde schrijver van dat ‘Schapenboek’ dat waarschijnlijk boordevol symboliek steekt over.. schapen slachten.

°°°

Dat verhaal gaat zo. Marokkaan bij boer. Offerfeest nadert. Wil schaap kopen. Waar jij schaap zetten?  vraagt boer. Ik hofje hebben, zegt M. JaJa, zegt boer, maar wat als het regent? Ikke dan afdakje maken, zegt M. Ok, zegt boer, maar wat doe je dan als ’t koud wordt, en vriest? Ikke dan schaap bij mij in huis pakken, zegt M. – Allez, zegt boer, al die stank in huis halen, dat kan toch niet?  Zegt Marokkaan : schaap moet daar tegen kunnen’….

°°°

Hij (die Alzosè) deed me eerst even schrikken! Ik dacht : een Vlaming in stukken gehakt?! Het is dus zo ver – De consignes zijn  gegeven – we gaan er allemaal aan! Maar gelukkig : het ging deze keer nog niet over ons eigen ‘Bloed en Bodem’, dat is iets voor straks, want dat ze ons land willen afpakken, dat staat als een paal boven water. Ze zullen het doen een beetje zoals BDW de Vlaamse Onafhankelijkheid nastreeft : langzaam maar zeker, op basis van demografische achteruitgang van het origineel bloed. Ziet U, ‘le droit du sol’, die is al doorgedrongen tot in Rabat!  
Hieronder gaat het dus alleen nog maar over een proef-balonnetje. Al moet ik toegeven, dat het gemakkelijker moet vallen, een volk zonder naam en individuen zonder naam te elimineren, dan  mensen van vlees en bloed. Goed opgelet, in de lessen ‘Endlösung’, moet ik zeggen. Een boekhouding ‘Burgerlijke Stand’ naast de gaskamers zou inderdaad nogal tijdrovend geweest zijn.
°°°
Maar ter zake. Sedert al de TV-uitzendingen van het Proces DeGelder heb ik kunnen vaststellen, dat er met mij een goed psychiater verloren is gegaan. Ik bedoel, ik had het minstens even goed kunnen doen als die 8 of 9 specialisten in de Rechtszaal. Ik zal dus de schrijver van dit heerlijk stukje onbenul aanspreken met Azzize, want ik vermoed, voortgaande op de uiterlijkheid en de rondingen van de zinsbouw dat het een ‘zij’ is. Een echte man zou nooit zo achterbaks op zijn doel afgaan.
Van afgaan gesproken : de frivole strikjes overal, enfin de valstrikjes zijn dermate opvallend vrouwelijk, dat die ‘zij’ hoogstwaarschijnlijk zeer hechte inheemse wortels heeft. M.a.w. dat een minder leuke travestiet bij De Morgen eens extra leuk wil zijn. Het moet niet altijd uit de kleren gaan zijn!
Dat soort m/v kan voortaan liefst aangeduid worden met de ‘t’ van Travestiet, want het transvestiet-iseren zal gegarandeerd eerstdaags een volgende ethische verwezenlijking worden. De ziekenbond draait toch op voor de transgender-operatie!
 

°°°

Ter zake :

Het woord Vlaming moet dood

column Fikry El Azzouzi is auteur van onder meer 'Het Schapenfeest'.

°°° .

Het woord 'Vlaming' moet dood. Zo niet, dan moet het gesplitst worden.

Beste Vlaming,

Het gaat niet goed met je en daarom wil ik je helpen. Ik heb er lang over gepiekerd, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat we het woord 'Vlaming' moeten afschaffen.

Ook al is het voor sommigen moeilijk te vatten, ik ben zelf ook een Vlaming. Ik behoor zelfs bij de betere van de klas, want elk jaar kijk ik reikhalzend uit naar de voorjaarsklassiekers waar ik bij een overwinning van mijn favoriete renner roep: 'Tommeke, Tommeke, Tommeke, wat doe je nu?'

Meer nog, mijn vrienden noemen mij de Swa en had ik als kind genoeg geld voor een fiets, dan had ik de Ronde van Frankrijk al een paar keer op mijn naam geschreven. En de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Wellicht had ik de Ronde van Vlaanderen gewonnen en was ik officieel een Flandrien. Met de nodige doping, maar dat zou ik zoals elke waardige kampioen nadien staalhard ontkennen.

Waar was ik gebleven? Welja, terug naar de afschaffing van het woord 'Vlaming'. We moeten niet bang zijn voor echte verandering. En in tijden van crisis is het zo erg niet, van een woord kun je niet eten.

Begrijp me niet verkeerd, het is met pijn in het hart dat ik dit doe. Maar soms moet je je kind eens een goeie mep... sorry, in de hoek zetten om hem op het rechte pad te krijgen. En dat is wat ik wil doen, de Vlaming op het rechte pad krijgen.

Geef toe, het woord 'Vlaming' dekt al lang de lading niet meer. Misschien neemt mijn verbeelding een loopje met me, maar ik heb het gevoel dat een verdwijning van het woord kan helpen tegen ruzies, lange tenen en de steeds weerkerende strijd om taal, cultuur en identiteit. We zijn dan ook van al dat vendelzwaaien af.

Om de Vlaming op het rechte pad te krijgen, moeten we eerst van de loopgravenoorlog af. Is het niet de stamboom-Vlaming die zich geprovoceerd voelt, dan is het degene die zich moreel superieur voelt, maar tegelijkertijd met een minderwaardigheidscomplex zit. Is het niet de Vlaming waarvan de stoom langzamerhand uit de oren komt bij het lezen van deze tekst, dan is het degene die vijfmaal per dag zijn gebed verricht. Of de Vlaming die falafel eet - maar het eigenlijk niet lust - en op een bakfiets de wereld tracht te verbeteren.

Daarom moet het woord 'Vlaming' dood. Ik stel voor om een wapenstilstand onder Vlamingen te houden. Die moet door een neutraal persoon ingevoerd worden. De Verenigde Naties moeten een speciaal gezant sturen. Ik denk dat Kofi Annan na zijn fiasco in Syrië wel geïnteresseerd zal zijn. Hij moet meteen een volksraadpleging houden over de verdwijning van het woord 'Vlaming'. Misschien moeten we niet zo ver gaan en enkel de splitsing van het woord eisen? 'Vla' klinkt overheerlijk en 'Ming' is bijna even geil als het woord allochtoon.

De romantische zielen hoeven niet te panikeren, want ze zullen het woord nog altijd horen in theaters en tekenfilms. We houden een jaarlijkse herdenking en bouwen zelfs een museum met heroïsche beelden van vendelzwaaiers. Daarna moeten we ons afvragen welk woord in de plaats kan komen. Dat kan voor moeilijkheden zorgen. We zullen het aan Etienne Vermeersch vragen, die heeft toch voor alles een antwoord. Vriendelijke groet,

 

°°°

Het ‘salamiseren lijk ’n varkens-salami bij de slager van het woord ‘Vlaming’ is, moet ik zeggen, totaal mislukt. Marokkaan ‘salamiseren ‘ zou beter gaan, want dan bekomt men ’n Maroc haan en haantjes zijn echt lekker op het bord. Het woord ‘vla’, op zichzelf staande, is geen Vlaams, zelfs geen Hollands. Vla wordt alleen gebroekt in samengestelde woorden; zoals ‘pruimenvla’, of ‘kersenvla’. Vla is alleen te gebruiken in lekkere omstandigheden! Vlaaien bakken kan ook, al kan ik begrijpen dat een Marokkaanse die meervoud-vorm niet kent.
Voor de ‘ming’ of de ‘ping’ moet men bij de Spleetogen zijn, maar dan zou het gaan over een zeer oude en zeer rijke dynastie, waarvan een Marokkaanse alleen maar kan van dromen.
Verder zou het beroep dat die Azzize uitoefent, mij wel interesseren. Toch nooit geen ‘leefloner’ zeker, want daarvoor is speciale kennis vereist. Zijn er kinderen? Ook niet?!
°°°
Conclusie. Ik heb de patiënt inderdaad nooit ontmoet, en toch is mijn analyse klaar. Betrokkene is een psychopaat met destructief karakter, die dringend tegen zichzelf moet beschermd worden. Ik denk dat het aangewezen is, hem in dezelfde cel op te sluiten met Kim DeGelder, zodat zij elkaar als algebraïsche evenwichts-oefening lun nen vervolmaken.
2x negatief is positief.
Neen, Marokkaanse humor is zoiets al ’n witte neger. Die bestaat niet! Azzize moet werkelijk zichzelf kietelen om te lachen, en daar lachen wij om!

°°°












 

°°°

 

 

Geen opmerkingen: