donderdag 21 maart 2013

1298 - NA DE KLUCHT NU DE KLACJHT TEGEN DE TSJEVEN


***

Donderdag 21 maart

Zon 6u43-18u57

H Benedictus van Nursia

°°°

Op deze blog werd al veel reclame gemaakt voor ’t SCHELDT, maar wat vandaag in mijn mailbox binnenviel, is de perfecte illustratie waarom verwante zielen elkaar zonder veel woorden vinden. Ik kopieer gewoon….

Het in 1921 opgerichte Algemeen Christelijk Werkersverbond bouwde in dit land mee de sociale welvaart voor de werknemers uit, dat is een feit. De macht van het ACW als koepel van organisaties als vakbond, ziekenfonds, vrouwengilde, reisagentschap, verzekeringsfonds, seniorenvereniging en zo veel meer is vandaag eerder mythisch. Velen uit de deelorganisaties morren al langer dat de ACW-toppers een koers varen die ver verwijderd is geraakt van wat ‘de basis’ denkt. De befaamde  caritas-gedachte is een lading gaan dekken die niet meer in de eerste plaats met welzijn te maken heeft, maar wel met het links-modieuze humanisme van de ‘culturele elite’.

Het hypocriete profitariaat binnen Dexia en Belfius verfraaide bovendien niet echt het imago van deze  barmhartige Samaritaan. Waar is de tijd van Willy D’Havé om ‘De Beweging’ in de juiste banen te leiden?

Hij was ook geen doetje, maar het was toch vooral Jef Houthuys van het ACV die samen met ABVV-collega Georges Debunne  het sociaal overleg domineerde. Luc Cortebeeck en daarna Marc Leemans konden over dergelijke impact hoogstens fantaseren.

Toen Jan Renders na Theo Rombouts de voorzittersfakkel overnam ging het ACW helemaal de gauchistische toer op. Betweterigheid en betutteling in de behandeling van zowat elk maatschappelijk onderwerp werd de huisstijl. De ontzuiling overspoelde intussen Vlaanderen en het ACW onderging een onbewuste inflatie van zijn macht. Ten onrechte bleven nieuwsmakers, academici en politici zich blindstaren op de moloch die de arbeidersbeweging altijd was geweest.

Natuurlijk zijn er de vele leden van de deeltakken, de (geslonken) gelden en het vastgoed, maar hoe sterk is het ACW nu echt in de politieke

arena? ACV’ers beklemtonen buiten het oog van de camera dat er te vaak wordt gebogen voor de wil van eertijds Jan Renders en tot voor kort diens opvolger Patrick Develtere.

Lokale ACW-voorzitters hebben mettertijd veel van hun pluimen verloren, doch nationaal leefde het ACW politiek boven zijn stand. De vakbond ACV en het ziekenfonds CM verzorgen vandaag een professionele service voor leden die hun klassieke CVP-trouw verdeelden over een waaier van partijen. Zoals men zich in de kerk laat dopen en begraven, zo haalt men zijn voordeel bij ACV en CM als waren ze een supermarkt.

De ideologische saus schiftte en de christelijke waarden beperkten zich tot een rationele basissolidariteit.

Na het terugtreden van Steven Vanackere laten de niet-ACW’ers in de CD&V hun virulente afkeer de vrije loop.  De ACW-waarden uit 1921 zijn uitgehold, niet omdat ze geen nobel nut meer hebben, wel omdat de leiding haar groen-linkse agenda wou doordrukken. 

Al wie binnen de christendemocratie een vage ACW-stempel heeft, kan zich van alles veroorloven zolang ‘de Beweging’ hem dekt. De bemoeizuchtige machtshonger vertaalde zich uiteindelijk in een uitholling van de meest essentiële bestaansreden van de christelijke arbeidersbeweging : men verloochende zijn wortels (denk aan de Katholieke Arbeidersvrouwen die zich lieten ombouwen tot het fletse Femma), men gedroeg zich als een ordinaire graaikapitalist en vooral : men wilde zo graag een elite vormen die anders was dan de doordeweekse, onnozele volksmens op wiens verdiensten men wilde potverteren. “Schande”, zou oervader P.W. Seghers uitroepen.  De Landelijke Bediendencentrale en het socio-culturele KWB, altijd al mondiger dan de rest van de zuil, verzetten zich openlijk tegen de verdere afschilfering van de ACW-geloofwaardigheid. Een gezonde strijdvaardigheid voor een kansrijke deelname van elkeen aan de samenleving is onontbeerlijk voor elke gemeenschap die droomt van een toekomst. De glibberige ACW-octopus zonder ‘visie’,  die via zijn tentakels het doorstromen van verandering blijft verlammen, hoort thuis in een fossielenmuseum.

De grijze parasitaire  stromannetjes en –wijfjes van het ACW in het parlement  hebben de opvolgersplekjes op de kieslijsten genoeg bevuild. Voorlopig blijven die zich warmen aan de mythe van de macht terwijl de electorale klappers liever een illusie rijker blijven.

Met sociale rechtvaardigheid en duurzame ontwikkeling was alles toch ooit begonnen?

°°°

1298 - NA DE KLUCHT NU DE KLACJHT TEGEN DE TSJEVEN

 

°°°

Het zat er dik in,

 

… dat het zou scheef lopen…..met alles en iedereen

°°°

Dat het zover is moeten komen! ’t Is Godgeklaagd!
Nadat hun gekonkel uitkwam, zijn ze alles beginnen afliegen. De duurste strafpleiter – tiens, verwachten ze dan gestraft te worden? - hebben ze ingehuurd, vooral om indruk te wekken, en ook een beetje om hun leden een hart onder de riem te steken. Zij, die doortrokken zijn in de Wetten die ze meestal zelf hebben helpen maken, maken de buitenwereld wijs dat ze een onschendbaar parlementair voor de Rechter kunnen dagen. Niet omdat hij strafrechterlijke feiten zou gepleegd hebben (en dan nog!), maar omdat hij zo vermetel is geweest de knuppel in het hoenderhok te gooien. Meteen is de boodschap ook duidelijk : door zo te handelen, willen ze bewijzen zoals gewoonlijk, dat ze boven de Wet staan.
Ze hebben voor die beslissing ruim de tijd genomen : van 14 Februari tot 16 Maart…. waarbij ze maar net op tijd waren om het Parket voor te zijn, die tegen hén een strafvordering opent, precies wegens de feiten door de NV-A knuppel aan het licht gebracht.
Dat het van de kant van  de BBI ook zo angstwekkend stil blijft bewijst alleen dat de BBI (want ik ken hun methodes!) hun werk reeds af is. Want dat zijn specialisten die geen 36 keer rond de pot moeten zoeken, en normaal ook niet meewerken als er met hen 36 keer rond de pot gedraaid wordt. Twee + twee is vier bij hen. En daar heeft een team specialisten geen volle maan d voor nodig. Dat het zolang duurt, wijst er alleen op, dat het dossier gepolitiseerd werd.
Als zoiets gebeurt met om het even welk fiscaal dossier, wil dat alleen zeggen, dat het via de hoogste Directie bij de Minister van Financiën werd opgevorderd. Daar krijgt het de gekende specifieke dienst-aanduidingen : L, LL of LLL.
L staat voor ‘Later’. LL staat voor ‘Laten Liggen’. En LLL staat voor ‘Lange Laten Liggen’.
En nu moogt U 2 x raden wie de Minister van Financiën is?  Toch wel niet die Kpen Geens, de vroegere advocaat van het ACW zeker!
Gesnopen waarom deze ‘buitenstaander’ op die post moest geparachuteerd worden? Waarom Van Acro moest gedumpt worden?!
Vooruit, hop! Naar de volgende vertoning!

 

°°°

Ter zake :

Parket opent strafonderzoek tegen ACW

20/03/13, 04u14  − Bron: Belga

°°°

Het parket van Brussel opent een strafonderzoek naar mogelijke fiscale fraude en schriftvervalsing door de christelijke werknemerskoepel ACW. Dat schrijven De Tijd en L'Echo. 

Het strafonderzoek is een gevolg van het dossier dat de N-VA indiende over de manier waarop het ACW fiscaal omging met de inkomsten uit de winstbewijzen van het ACW in Belfius (ex-Dexia Bank België). Daarbij sprak de N-VA van valsheid in geschrifte, belastingfraude en misbruik van vennootschapsgoederen.

Dossier weegt zwaar genoeg

 Dat er een strafonderzoek volgt, betekent niet dat die aantijgingen ook gegrond zijn, aldus de kranten, maar het Brusselse parket vindt dat het dossier zwaar genoeg weegt om het te onderzoeken op misdrijven. Voorlopig zou er geen onderzoeksrechter worden ingeschakeld, maar zal een parketmagistraat zelf een opsporingsonderzoek leiden.

Peter Dedecker

 Het strafonderzoek komt bovenop het fiscaal onderzoek dat de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) eerder al opstartte. De werknemerskoepel houdt vol dat hem niets te verwijten valt en heeft al een klacht ingediend tegen N-VA-parlementslid Peter Dedecker wegens laster. .

°°°

 

Beter dan in  ‘tSCELDT kan er niet worden weergegeven wat de meeste mensen denken over de zogezegde Christelijke Arbeidersbeweging. Waarvan de misbruikte dealen nu voor altijd besmeurd zullen blijven. BDW en nog meer het Vlaams Belang zullen weer zieltjes winnen! Gedeeltelijk zullen het foert-stemmen zijn, akkoord, maar de meesten toch omdat ze tot het juiste inzicht zijn gekomen. De Tsjeven, dat is sluipend vergift!
’t Is verdomme weer van hetzelfde zeker, als in ’29, dat de straatbengels mogen zingen, waar dat het geld van de Boerenbond is naartoe. Wel Marilou, ’t is gepikt en ’t is gepakt en  ’t is gestolen, ’t hangt van achter aan de Paster zijne zolen….
Deze keer zijn het wel niet de pastoors zelf geweest, lijk die toen ijverden voor de coöperatie van de Raiffeisenkassen, want die zijn er niet meer. Noch Pastoors noch Raiffeisenkassen! En dat in hoofdzaak dank zij de Linxigheid van de mentors. Die zijn bekwaam om hun gevoeg in de kerk te doen, om daarna de schuld op de heiligen-beelden te kunnen steken. Maar ondertussen is de gewone mens daar, misschien uit fatsoen, wel weggebleven…
°°°
Zelfs de aangekondigde naamsverandering blijft in de pijplijn steken… Of zou, lijk bij het LBC en de KWB, het burgerlijk fatsoen zijn teruggekeerd? Sedeert die hun stem hebben laten horen, is het ACW toch afgestapt van de fiscale spi0s-ttecholigie waarvoor ze de multinationals veroordelen. Die notionele  interest-aftrek is, dank zij Het Blauwe Fabriekje, de officieel geïnstalleerde fraude-techniek van het Groot Kapitaal. Het woord alleen al : notioneel!!!!!
Men had het beter de uit de duim gezogen interest-aftrek genoemd, maar dan uitgedrukt in een mooi Latijns woord .Om duidelijk te maken dat het niet voor de gewone man-met-de-pet was bedoeld.

°°°

 












 

°°°

 

 

Geen opmerkingen: