zaterdag 23 maart 2013

1301 - IN VREDE LEVEN MET DIE HALVE WILDEN


***

Zaterdag 23 maart

Zon 6u39-19u01

H Ethelwald

 

1301 - IN VREDE LEVEN MET DIE HALVE WILDEN

 

°°°

Na de zondvloed kan iedereen zwemmen

 

En zullen er weer geen god-loochenaars meer zijn….

°°°

 
Vandaag laat ik mijn lezers mee genieten van mijn theologische kant. Let wel : niet de Theo loogi-ische maar de theologische kant. Het wordt ’n gesprekje waarvan de Duitsers zeggen ’etwas plauderen’. Wat kletsen onder vrienden dus.
°°°
Laten we wel wezen : met halve wilden wordt hierboven in de titel van dit stukje bedoeld zowel fanatieke Muzelmannen als rabiate ‘anders gelovigen’. Zij die elkaar al eeuwen lang proberen te overtroeven met alle mogelijke liefst doodslag gevende argumenten. Met hen valt alleen maar mee samen te leven, als een der partijen aan of liefst in de grond zit.
Het Gods-verlangen dat in elk mensenhart ingeplant ligt vanaf de con ceptie, sterft af, of het groeit naar de en e of naar de andere kant, en die hang wordt gecultiveerd door handigaards die er zelf beter van worden. Tot ze, uit hebzucht  zichzelf hebben vastgereden, en dan zit het er bovenarms op. Meestal volgens de wet van actie en reactie. Zie de Kruisvaarten. Zie de Godsdiensoorlogen. Zie de Muzelmannen in vorige eeuwen. En zie de huidige invasie van arme dompelaars en avonturiers, die komen aangestormd om onze welstand weg te ritsen.
Even komt er af en toe, lijk nu met Paus Franciscus, een glimp van gezond verstand om de hoek piepen, maar dan komen er profetieën en na-ijverige kwezelaars boven water over het Einde der Tijden, zodat de waanzin kan herbeginnen.
Er zou sprake zijn om de Tempel van Salomon in Jeruzalem weder op te bouwen. Hoopvol, zucht de halve wereld. Daarbij vergetend dat precies daarna de wereld zal vergaan.

°°°

Ter zake :

Paus Franciscus: Moslims aanbidden de ware God

Islamitische uitroeiingsoorlog tegen het christendom genegeerd - Turkse TV-producent pleit voor herbouw Tempel in Jeruzalem voor Joden, Moslims en Christenen

 Er gaan steeds meer stemmen op om de Tempel van Salomo te herbouwen als symbool voor de samenvoeging van alle grote wereldreligies, die één en dezelfde God (/god) zouden aanbidden.

Tijdens zijn toespraak afgelopen woensdag voor afgevaardigden van verschillende religies blijkt de nieuwe paus Franciscus letterlijk te hebben uitgesproken dat de moslims de ware 'levende en genadige' God aanbidden. Op de avond van zijn verkiezing schreven we al dat de paus zich naar Franciscus van Assisi heeft vernoemd omdat deze katholieke heilige toenadering zocht tot de islam en één van de eersten was die zei dat moslims dezelfde God aanbidden als de christenen.

'Ik groet u en dank u allen hartelijk, beste vrienden van andere religieuze tradities: ten eerste de moslims, die de enige levende en genadige God aanbidden en Hem aanroepen in gebed,' begon de paus zijn toespraak. 'Ik zie een tastbaar signaal van de wil om te groeien in wederzijdse achting en samenwerking, voor het algemene welzijn van de mensheid.'

'De Katholieke Kerk is zich bewust van het belang van het bevorderen van vriendschap en respect tussen mannen en vrouwen van verschillende religieuze tradities... Het getuigt tevens van het waardevolle werk dat de Pontificale Raad voor interreligieuze dialoog verricht. Ze beseft ook de verantwoordelijkheid die wij allemaal voor onze wereld hebben, voor de hele Schepping, die we zouden moeten liefhebben en beschermen.' (1)

Islamitische uitroeiingsoorlog genegeerd

Als moslims inderdaad dezelfde God (/god) aanbidden dan rijst de vraag waarom er dan al jaren in zoveel landen een islamitische uitroeiingsoorlog tegen het christendom gaande is. Dorpen en kerken in Pakistan (2), Nigeria en Syrië worden platgebrand en christenen worden bijna overal waar moslims het voor het zeggen hebben vervolgd of massaal afgeslacht. In Irak daalde het aantal Chaldeese kerken hierdoor van 300 in 2003 tot slechts 57 nu. En ook die overgebleven kerken zijn constant het doelwit van islamisten (3).

'Paus voor alle christenen'

Niettemin zoeken ook andere christelijke kerken toenadering tot de nieuwe islamvriendelijke paus. 'Een paus voor alle christenen,' wordt Franciscus op Christianity Today, één van de grootste christelijke sites in de VS, genoemd. 'De betrekkingen tussen Katholieken en Protestanten zijn warmer dan ooit... Wij willen christenen waar dan ook laten begrijpen dat een gezond en evangelie-uitdragend Katholiek orgaan enorm ten bate komt aan alle kerken - en aan de zaak van Christus,' aldus commentator Timothy Morgan. (4)

Moslim TV producent pleit voor herbouw Tempel

Maar ook van de kant van moslims is er toenadering. Sinem Tezyapar, uitvoerend producent bij het Turkse A9-TV in Istanbul en tevens vredesactivist, pleitte onlangs zelfs voor de herbouw van de Tempel van Salomo in Jeruzalem. Volgens Tezyapar is dat heel goed mogelijk zonder het Rotskoepelgebouw en de Al Aqsa moskee te verwijderen.

Koning Salomo zou ook in de islam een heilige en geëerde profeet zijn, betoogde ze. Het weghouden van Joden en Christenen van de Tempelberg is 'afschuwelijk en wreed en niet alleen een misdaad tegen mensen, maar ook tegen de islam.' Tevens wees ze erop dat in de Bijbel staat dat Gods Tempel 'een bedehuis voor alle volken' zal heten.

 

'We aanbidden allemaal dezelfde God'

'Alleen al de gedachte dat Christenen, Joden en Moslims samenwerken om hand in hand dit huis van aanbidding te herbouwen en daar samen te bidden, is een vreugdevolle zaak... Hoe hebben we kunnen toelaten dat deze eindeloze oorlogen, sporadische botsingen, veiligheidsmuren, onnodige discriminatie en restricties hebben verhinderd dat wij elkaar als broeders kunnen omhelzen? Waarom beschouwen we het als vanzelfsprekend dat we verplicht zijn deze zinloze conflicten voort te zetten?... We willen allemaal een einde aan het lijden, en dat vrede in de regio zal zegevieren.'

'Wij aanbidden allemaal dezelfde God en we zijn allemaal kinderen van de profeet Abraham. Laten we elkaar dan met respect en in liefde omhelzen... en ons verenigen in broederschap in dit Gebedshuis van onze gezegende profeet Salomo, en samen de glorie van de Almachtige God prijzen!' (5)

 In vooral evangelische verklaringen van de Bijbelse eindtijdprofetieën wordt ervan uitgegaan dat de Tempel inderdaad zal worden herbouwd en de zetel zal worden van de Antichrist, die met behulp van de Valse Profeet een één-wereld-religie zal creëren en dwingend zal opleggen aan de hele mensheid

°°°

Het probleem is dat Muzelmannen onze kop willen afslaan en dat het Joodse Volk ons veracht – klinkt brutaal maar is wel de kei-harde waarheid – omdat wij ons een God geschapen hebben naar ons beeld en naar onze gelijkenis, en niet omgekeerd. Wij doen dat door te spreken over de ‘menswording’. Waardoor de Moeder Gods zowat de status verleend wordt van Godin-Moeder. Allez, kom, een beschaafdere manier van vrouwen-verering dan de Ouden.
Is dit nu gods-lastering? Of doet het de mensen gewon nadenken? Waarschijnlijk hondsdolle gods-lastering, volgens velen, maar ik zie er het respect in voor de Schepping, één en onveranderlijk, zijn de tastbare uitdrukking van Iets dat we nooit zullen doorgronden. Omdat ons verstand te klein is.  
Daarom is de bepaling van ‘geloven’, eenvoudig dat men iets aanvaardt op he gezag van een ander. Net zoals men ‘gelooft’ in de liefde van de ander, die zegt U gaarne te zien. Bestaat die liefde dan niet, omdat ze niet zichtbaar is? Omdat ze niet meetbaar is? Omdat nog nooit iemand die gezien heeft?

°°°

Galgenlied

Karel Vertommen

°°°

er stonden drie galgen op 't galgenveld

de kraaien hebben het voortverteld

en stom blauwden winterse bossen rondom

ze kaatsten 't gekrijs van de kraaien weerom

 

het volk stond zwijgzaam opeengehoopt

drie mannen moesten opgeknoopt

drie rechters lazen het vonnis voor

de bossen bauwden het na in koor

 

één had in eigen macht geloofd

hij moest het bekopen met zijn hoofd

één had gehoopt op een nieuwe tijd

dat was voor het heden een scherp verwijt

één had de waarheid te zeer bemind

daarvoor ging hij bengelen hoog in de wind

 

        de kraaien krijsten : kwaad is kwaad,

        de bossen echoden : haat is haat

 

de kring van het volk werd enger en enger

't gelaat van de rechters werd strenger en strenger

maar toen de koord in de hoogte ging

in elke lus een rechter hing

 

het volk stond zwijgzaam opeengehoopt

drie rechters werden opgeknoopt :

één had z'n eigen volk verraden

één had z'n geldkist volgeladen

één had de macht om haarzelf bemind

drie rechters bengelden hoog in de wind

 

        de kraaien krijsten : kwaad is kwaad,

        de bossen echoden : inderdaad

         

°°°°°°

De Leiders die we jarenlang zelf gekozen hebben, zitten nu met 6,5 mio Calimero’s : ons, wij, de Vlamingen. In afwachting dat De Slimme d’Anvers (BDW) er nu, met de gulp (!) van de Jan-m”n-klotens een con T feratie van maakt, mogen wij de namen van diegenen die ons domineren niet vergeten

De L14-D   = Louis Quatorze Domineerders met

hoofdzetel Parijs, in coalitie met de IF, zijnde de Inheemse Frasncouillons en hun Vlaamse collaborateurs van de kleur-partijen.

 

De EURO-SD =  Europa Sovjet Domineerders

 

De BTK-D     =  aangespoelde ‘Born to Kill’

Domineerders die thans massaal oorlogs-ervaring zijn gaan opdoen in Syrie. Het zijn al lang geen ’gastarbeiders’  meer; zefs geen allochtonen. Dus zijn het Jam-m’n-Klotens…..

 

 

 

°°°



°°°

 

 

Geen opmerkingen: