maandag 25 maart 2013

1307 - LIMBURGER GEBOREN MET DE HELM


.

1307 - LIMBURGER GEBOREN MET DE HELM

°°°

 

°°°

Toeval of niet, gisteren was ik wat gewonnen verloren aan het bladeren in oude familie-albums, waar mijn arme ogen doorheen de mist, alleen nog maar de herinneringen konden vermoeden. Heel on-scherp en uit de verte herkende ik ineens mijn 50 jaren geleden ik-zelf in khaki battle-dress van het ABL, met ijzeren pot op de kop, krijgshaftig wijdbeens paraderend met de ‘vigneron’ voor de borst. Heverlee 1956.
En waarom niet, dacht ik, toen kon een pasfoto met die pot op iemands kop wel, het was, althans voor beroeps, de gewoonste zaak van de wereld.
En nu, als een trage Limburger nu eens rapper dan rap is, mag het niet, omdat er gaatjes in dat vergiet zitten? Arafat-sjaals mogen wel, kopvodden ook, en spaghetti-potten zouden verboden zijn? Die man is ’n gelukzak, want geboren met de helm, hij lanceert een nieuwe mode doe goed is voor de hygiëne en voor de veiligheid. Aldus vestmentair uitgerust, is er minder gevaar om ’s avonds door een donker steegje te wandelen. De klop op het achterhoofd komt zachter aan, en er is meer lawaai, zodat de buren uit hun huizen buiten en ter hulp kunnen schieten. Integendeel zelfs : die pot kan gemakkelijk een demonteerbare Kalasjnikov bevatten, die men op die manier ongezien altijd bij de hand zou hebben. Het zou zelfs het beste verweer tegen vijandige bom-gordels van andere ‘godsdiensten’ kunnen zijn!
Het zou op die manier, zo gekapt en be-hoed, getuigen van burger-deugd, omdat die anders-gelovige straatrovers dan rapper ontmoedigd zouden zijn, zodat de misdaad-statistieken gevoelig zouden dalen.
Neen, voor mij verdient die Limburger een standbeeld, naast Hendrik van Veldeke. Die leerde zijn volk lezen, en deze meneer Graulus leert zijn volk het hoofd koel houden!

°°°

Ter zake :

Limburger mag geen pastavergiet op zijn hoofd dragen voor pasfoto

Bron: Het Belang van Limburg

De Hasseltse Alain Graulus voelt zich gefnuikt in zijn godsdienstbeleving. De man wil, als zelfverklaarde pastafariaan, met een pastavergiet op het hoofd op de foto van zijn identiteitskaart, maar de lokale en federale administraties zien dat niet erg zitten. Nochtans genieten we in ons land vrijheid van religie, vindt Graulus, en dus wil hij zijn gelijk halen bij het Meldpunt Discriminatie. Dat schrijft het Belang Van Limburg. .

Het Vliegende Spaghettimonster, het opmerkelijke opperwezen van de religie.

Als pastafariaan houdt de 48-jarige Limburger er een aantal opmerkelijke gewoontes op na. Zo is het belangrijk dat hij een pastavergiet op zijn hoofd zet, maar dat druist in tegen wettelijke regels, die zeggen dat we herkenbaar op onze pasfoto moeten staan. Hoewel Graulus voorts perfect reglementaire pasfoto's liet maken, werd zijn aanvraag dus geweigerd: eerst bij de Hasseltse dienst Bevolking, later bij de bevoegde federale overheidsdienst.

Buitenlands succes

Nochtans, zo stipt het 'slachtoffer' aan, mag je om onder meer religieuze redenen afwijken van de wettelijke verplichtingen voor pasfoto's. Mogelijk wacht hem nu - na zijn klacht bij het Meldpunt Discriminatie - een juridisch gevecht. Dat overigens niet bij voorbaat verloren is. Zo triomfeerde de Oostenrijker Niko Haim na een drie jaar durend potje armworstelen met de administratieve molen en prijkt hij nu mét vergiet op zijn rijbewijs.

Het pastafarianisme - dat had u vast al begrepen - moet u niet erg serieus nemen. De godsdienst, ook bekend als De Kerk van het Vliegende Spaghettimonster, zag het levenslicht in 2005. Drijvende kracht achter de practical joke was biologieleraar Bobby Henderson (VS). Die had er schoon genoeg van dat hij in zijn lessen over de evoultie ook steeds op 'intelligent design' als optie moest wijzen. Hij besloot daarop om met een religie aan te komen die in zijn ogen nog van de pot gerukter was dan de andere.

Internationale religie

Die godsdienst - met als opperwezen een klieder spaghetti inclusief gehaktballen - ging al gauw viraal en sloeg in verschillende landen aan, met miljoenen aanhangers tot gevolg. Bonje maken om een pasfoto met pastahelm werd zo een wereldwijde hype, nu dus ook in Limburg. .

°°°

Deze hupse mode zou een fantastische ‘boost’ krijgen, mocht Toertel-Trien met kop en schouders dit initiatief steunen. Het zou zelfs een kenmerk van Het Blauwe Fabriekje kunnen worden : allemaal mensen die bij gebrek aan inhoud, dan maar de uitwendige vorm beter beschermen. Dat ik bij deze gedachte de Heer Verhofstadt voor ogen had, is dan ook niet toevallig. Geweest.
°°°
Wat er ook van zij : eenmaal voldoende in aantal, zal de Overheid niet anders kunnen dan ook deze godsdienst te erkennen en vooral te te subsidiëren. Van zodra het zover is, zal ik mij aanmelden om een bijhuis te stichten. Want met een klein pensioentje als zelfstandige geraakt men niet ver!  Als U zich ook inschrijft, zijn we dan al met drie…..

 

°°°

De Leiders die we jarenlang zelf gekozen hebben, zitten nu met 6,5 mio Calimero’s : ons, wij, de Vlamingen. In afwachting dat De Slimme d’Anvers (BDW) er nu, met de gulp (!) van de Jan-m”n-klotens een con T feratie van maakt, mogen wij de namen van diegenen die ons domineren niet vergeten

De L14-D   = Louis Quatorze Domineerders met

hoofdzetel Parijs, in coalitie met de IF, zijnde de Inheemse Frasncouillons en hun Vlaamse collaborateurs van de kleur-partijen.

 

De EURO-SD =  Europa Sovjet Domineerders

 

De BTK-D     =  aangespoelde ‘Born to Kill’

Domineerders die thans massaal oorlogs-ervaring zijn gaan opdoen in Syrie. Het zijn al lang geen ’gastarbeiders’  meer; zelfs geen allochtonen. Dus zijn het Jam-m’n-Klotens…..

°°°



°°°

 

 

Geen opmerkingen: